G19-1: Årets første tap

Glenn Gulsett (gammelt bilde) og de andre Nesodden-juniorene gikk på en smell på Rommensletta.

Etter storseieren mot Heming tidligere denne uken har stemningen i og rundt laget vært særdeles god. Opprykket til 1. divisjon nærmet seg med store steg etter kalasseieren mandag, og torsdag skulle Nesodden bare fortsette marsjen mot opprykk med nok en seier – slik gikk det ikke.

Det ble gjort store forandringer siden kampen mot Heming. Forsterkninger fra høyere hold som Tallak Bright-Taylor, Jakob Bjøndal, Jo Augestad og Mats Vågan ble ikke med mot Rommen, og i tillegg måtte Mats Arntzen sone karantene etter at han fikk sitt tredje gule kort for sesongen mandag.

Rotete førsteomgang

Rommen startet med å presse høyt innledningsvis, men etter hvert la de seg heller bakpå og Nesodden tok mer og mer over spillet. Den første omgangen var dog jevnspilt, og det ble skapt et par muligheter begge veier – uten at det ble scoringer ut av det.

Det stod 0-0 til pause, og «dårlig presisjon», «dårlig tempo» og «lite bevegelse» ville nok scoret høyt om man skulle oppsummere den første omgangen med en ordsky.

Straffet på dødball

Andre omgang fortsatte på samme måte som den første. Nesodden hadde mest ball, og Rommen sendte aldri opp noen fra det bakre leddet, og var også veldig obs på å ikke tømme midtbanen. Dermed fikk bortelaget nesten aldri muligheten til å komme på overganger, og det ble med det enklere for hjemmeforsvaret å holde buret rent.

Avgjørelsen falt på en dødball. Et langt innkast fikk sprette gjennom et passivt Nesodden-forsvar, og til slutt fikk en hvitkledd Rommen-spiller klinke ballen opp i nettaket bak en sjanseløs Netland i Nesodden-buret.

Nesodden forsøkte å trykke på, og la om til 3-4-3 og forsøkte en mer direkte spillestil. Rommen brukte god tid på hver eneste dødball – uten at dommeren tok affære – til stor frustrasjon for enkelte nesoddinger. Dommeren viftet med kortene, og etter  hvert eskalerte kortbruken.

Mathias Johnsen gikk inn i en hard – men ren – takling, og da kokte det over for en Rommen-spiller som gikk på nevene løs. Dommeren dro frem det røde kortet, og viste samtidig ut Nesoddens trener som forsøkte å bryte inn og forhindre en videre eskalering av basketaket som foregikk ute på Rommensletta.

Bortelaget forsøkte å jage på for en utligning, men hjemmelaget holdt unna, og dermed gikk Nesodden på sitt første tap for sesongen. En håndsrekning til Heming, som med det har alt i sine egne hender. Det har riktig nok også Nesodden, og det kan bli en thriller av en opprykkskamp denne sesongen.

Rommen G19 – Nesodden G19 1-0 (0-0)

Startelleveren: David Netland – Oscar Halvorsen, Glenn Gulsett, Mathias Johnsen, Kristian Bøhlerengen – Patrick Granås, Henrik Lundquist, Jørund Fjellstad, Dino Palos – Arilas Berg Ould-Saada, Joakim Fjørtoft Lien

Benyttede reserver: Ali Rashid, Walat Koger, Øyvind Krogstad Johnsen

Mål:

0-1

Gule kort: Dino Palos, Arilas Berg Ould-Saada, Walat Koger, Mathias Johnsen

Legg igjen en kommentar