Årets første seier kom mot Moss!

Med ti kamper unnagjort i årets utgave av Oddsenligaen avdeling 1 stod Nesodden med bare to poeng. Nettopp derfor mente mange at lørdagens oppgjør mot tabellnabo Moss ville bli avgjørende med tanke på klubbens muligheter for spill i 2. divisjon også i 2014.

Lå under etter 45 minutter
Kampen var ikke mer enn et par minutter gammel da Moss skapte kampens første skåringsmulighet. Et langt frispark havnet hos en gulkledd spiller i nærheten av straffemerket, men det påfølgende skuddet gikk en halvmeter til venstre for mål.

De 130 tilskuerne på Berger fikk gleden av å overvære en jevnspilt og åpen førsteomgang proppet med sjanser begge veier. Omgangens eneste nettkjenning var det Moss som stod for. Etter å ha kommet seg rundt på høyrekanten, kranglet de seg innover i Nesoddens sekstenmeter, før ballen til slutt havnet hos bortelagets Fabian Ness. Sistnevntes skudd var både hardt og velplassert, og Kristian Bjerke kunne ikke annet enn å konstatere at gamleklubben hans gikk opp i ledelsen.

I løpet av omgangens siste kvarter fikk Moss et lite grep om kampen uten at de klarte å sette Nesodden under noe ordentlig press.

En gledelig andreomgang
Den andre omgangen var, sett med Nesoddenøyne, bedre enn den første. Vi produserte flere sjanser enn gjestene, noe vi fikk betalt for i form av to mål. Utlikningen kom på straffe etter at Moss’ keeper var ute og meide ned en Nesoddenspiller innenfor eget straffeområde. Kim Viken var sikker fra ellevemeteren og satt ballen i nettet bak nevnte keeper.

I perioden etter målet var det veldig gøy å se Nesodden, som nå var det førende laget i kampen. En av grunnene til dette er selvfølgelig at hjemmelaget gikk opp i ledelsen bare fire minutter senere. Etter å ha snurret rundt med flere forsvarsspillere og hamret ballen i mål kunne Haaken Munthe-Kaas feire ledelsen på sitt sedvanlige vis.

Omgangen sett under ett tilhørte hjemmelaget, men kampens siste kvarter var preget av bortelagets desperate jakt på poeng. Heldigvis klarte Nesodden å beholde ledelsen helt til dommeren blåste for siste gang. Hyggelig var det også at 17 år gamle Joakim Lien fikk sin debut på tampen av oppgjøret.

I tillegg til å være årets første trepoenger for Nesodden betydde seieren lagets første poeng på Berger Stadion i år. Avstanden opp til trygg plass er nå to poeng, hvilket betyr at håpet om å unngå nedrykk lever i beste velgående.

Les også: MATCHVINNEREN! (amta.no)
Les også: Tapte bunnoppgjøret (moss-avis.no)

Seiersglede fra garderoben:

Legg igjen en kommentar