Livsviktig Nesodden-seier

Nesodden tok en enormt viktig seier hjemme mot Molde 2 onsdag ettermiddag.

Hjemmelaget gikk ut i en aggressiv 4-3-3-formasjon, i håp om å stresse Molde 2 til å gjøre feil i sin 4-2-3-1-formasjon. På forhånd visste Nesodden at det var et ungt lag som gjestet Berger stadion, og hvittrøyene hadde ingen planer om å la det unge Molde-mannskapet spille sitt eget spill på den humpete Berger-matta.

Dominerende hjemmelag

Allerede etter 10-15 minutter kunne man se at det var en klasseforskjell på lagene. Molde 2 fikk ikke til noe som helst, og Nesodden var gode i førstepresset, og stod etter med hele laget.

Den første gode Nesodden-muligheten kom etter 18 minutter. Nesodden stod i kø for å sette ballen i mål, men heroisk forsvarsspill kombinert med litt udyktighet fra Nesoddens side gjorde at den ballen aldri fant veien til nettmaskene.

Fem minutter senere skapte Nesodden en vel så stor mulighet. Berge holdt på ballen, Granås kom rundt på overlapp og mottok ballen, før han spilte den ut til Sorie Samura som satte ballen en halv meter til side for mål.

To minutter senere kom Molde til sin første avslutning i den første omgangen. Et skudd ble løsnet fra 26-27 meter, og keeper Bjerke måtte slå ballen til corner.

Så satt ballen endelig i mål for Nesodden. Berge spilte lekkert gjennom Patrick Granås som rundet keeper og satte ballen i det åpne målet – 17-åringens første mål i 2. divisjon.

Seks minutter senere skapte Molde 2 en stor mulighet. Nesodden fikk ikke klarert i eget forsvar, og en blåkledd spiller fikk avsluttet mot mål. Bjerke måtte utføre en fin beinparade for å hindre scoring.

Minuttet senere hadde Dennis Tjernshaugen et lite dribleshow på venstrekanten, som antakelig gjorde høyrebacken svimmel. Deretter var det Moldes tur til å komme rundt på kanten. Ballen ble lagt ut, men Nesodden kan delvis takke gressmatta for at ballen fløy himmelhøyt til vers.

Munthe-Kaas doblet ledelsen

Fem minutter før slutt skapte Haaken Munthe-Kaas en mulighet nærmest på egenhånd. Han dro seg forbi på høyrekanten og slapp ballen ut i feltet, men Nesodden-spillerne så ut til å ha skuddvegring, og muligheten rant ut i sanden.

Så var Haaken gjennom nok en gang, men ble dratt i bakken av en Molde-spiller. Hadde han ikke blitt lagt i bakken hadde han vært mutters alene med keeper, så kanskje skal bortelaget være glade for at de ikke ble redusert til ti mann.

Nesodden så ikke ut til å bli preget av situasjonen, og fortsatte å trykke på mot Molde-målet. Sindre Storhaug slapp ballen til Mathias Berge, som vippet ballen gjennom til Haaken Munthe-Kaas på nydelig vis. Nesodden-spissen var tøff og satte pannebrasken på ballen rett før den utrusende målvakten, som måtte se lærkula sprette inn i det tomme og etterlatte buret.

Rett før lagene gikk til pause kom Molde til en kjempesjanse som kunne skapt spenning i kampen. Nesodden var ikke kontante nok i eget forsvar, og Molde fikk tak i ballen. Deretter gikk en Nesodden-forsvarer i bakken, ballen ble slått inn, og etter mye klabb og babb gikk ballen i tverrliggeren før Nesodden fikk klarert.

Roligere andreomgang

Mål ble det ikke, og dermed gikk lagene i garderoben på stillingen 2-0. Nesodden gikk ut i den andre omgangen på samme måte som de avsluttet den første. Haaken Munthe-Kaas spilte fri Sorie Samura, som hadde meget god tid til å sette ballen i mål, men Moldes keeper – som for øvrig er U18-keeper på USA – gjorde en solid redning.

Deretter roet spillet seg betraktelig. Nesodden var fornøyde med ledelsen, og gikk samtidig litt tom for krefter som følge av den fysisk krevende spillestilen de hadde valgt for dagen. Molde 2 var på sin side ikke gode nok til å utnytte dette til sitt maksimale, og selv om begge lag kom til brukbare muligheter, holdt resultatet seg helt inn.

2-0 reflekterer styrkeforholdet mellom lagene på en nokså god måte. Dette ville vært særdeles ufortjent om Molde 2 fikk med seg poeng fra Berger stadion, og Molde leverte samtidig en såpass brukbar andre omgang at de ikke hadde fortjent å tape med så mye styggere sifre.

Debut for yngstebror Davidsen

Hjemmelaget benyttet for øvrig anledningen til å gi Sebastian Davidsen hans debut i 2. divisjon, og også 17 år gamle Jo Augestad fikk noen minutter mot slutten av kampen.

Det som var et lite skår i gleden var at Sorie Samura måtte forlate banen med det som så ut til å være en strekkskade tjue minutter før slutt. Forhåpentligvis var det ikke veldig alvorlig, og heldigvis var dette den siste 2.-divisjonskampen på en snau måned.

Dermed tar Nesodden ferie med seier og kontakt med riktig side av streken, noe som lover meget godt for den kommende høstsesongen.

Foto: Thomas Vermes

Legg igjen en kommentar