Sjansesløsing kostet dyrt

Nesodden hadde sine muligheter, men ineffektiviteten kostet dem seieren.

Lørdag var det duket for bunnoppgjør på Berger Stadion. Birkebeineren kom besøk i det som kan vise seg å ha vært kampen for å overleve i 2. divisjon denne sesongen.

Nesodden var farligst i halvannen omgang, men klarte aldri å sette ballen i mål. Det klarte derimot bortelaget, og dermed dro Birkebeineren i land seieren på Berger Stadion lørdag.

Birkebeineren dominerte banespillet innledningsvis, men det var Nesodden som skapte de største sjansene. Andreas Flakstad Lenvei fikk en stor mulighet da han ble spilt gjennom, keeper reddet med en god beinparade, og Sorie Samura klarte ikke å sette returen under tverrliggeren.

Også kampens andre store mulighet ble skapt av hjemmelaget. Sorie Samura dro seg fremover i banen før han slapp ballen gjennom Christian Davidsen, som kastet seg frem og fikk avsluttet. Keeper Solvoll reddet forsøket fra Davidsen, og ballen steg høyt til værs. Tjernshaugen gikk opp og knuste Birkebeinerens midtstopper i luftduellen, men ballen spratt noen centimeter til side for det tomme buret.

Nesodden tok etter hvert også mer over banespillet, og de kom også til kampens tredje store mulighet. Nok en gang ble Flakstad Lenvei spilt gjennom, men Birkebeinerens keeper avverget også dette forsøket fra høyrekanten.

Hjemmelaget var alt i alt best og giftigst i den første omgangen, men klarte aldri å omsette scoringsmulighetene til nettkjenning. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Den andre omgangen åpnet forholdsvis rolig, uten de aller største målsjansene. Sorie Samura hadde en god mulighet et drøyt kvarter ut i omgangen da han driblet seg framover og avsluttet fra 25 meter, men Solvoll reddet skuddet på glimrende vis.

Nesodden rakk å skape kampens femte store mulighet før Birkebeineren kom til sin største mulighet. Hjemmelaget fikk frispark i fin innleggsposisjon, og Mathias Berge løftet ballen mot bakre stolpe. Sebastian Andresen steg til værs og fikk til en heading, men keeper reddet det første forsøket. Returen havnet hos samme mann, men Andresens forsøk gikk utenfor stolpen. Enorm mulighet for Nesodden.

Etter dette så det ut til at hjemmelaget begynte å bli slitne, og Birkebeineren tok mer og mer over spillet. Kristian Bjerke måtte ved flere anledninger i aksjon, og én gang måtte også treverket gjøre sitt for å holde ballen utenfor nettet. Etter et kvarter med voldsomt press fra Birkebeineren gikk det som dette måtte gå – Óscar García Guerrero gikk opp og stanget inn 1-0 til bortelaget.

Nesodden klarte aldri å slå tilbake, selv om de skapte en god mulighet på dødball like før slutt. Dermed har Nesodden for alvor kniven på strupen resten av høstsesongen, men de hvite og sorte har tidligere bevist at de kan ta poeng fra hvem som helst i 2. divisjon, og det er i skrivende stund fortsatt kun fire poeng opp til sikker plass.

Foto: Lars Wendelboe Thorbjørnsen

Legg igjen en kommentar