G15-1: Tap mot Lyn

G15.1 åpnet knalltøft mot Lyn på Kringsjå og både sjokkerte og imponerte serielederen! I hvert fall i 1. omgang…….

Troppen: Tinius BT (keeper), Bendik T, Daniel H, Fredrik B, Hadi A-H, Kornelius P, Kristian BØH (debutant), Markus F, Martin M, Niklas W, Sander D, Simen HH, Sivert BE, Sjur S, Thomas H

NIF Mål: Markus F (2), Sjur S / Assists: Niklas W

G15.1 møtte serieleder Lyn på onsdag og visste på forhånd at det kom til å bli en tøff kamp. Selv om de føler at de underpresterte store deler av vårsesongen var hjemmekampen mot Lyn ikke en av de kampene. Der var de nære ved å klare uavgjort, men slapp inn to kontringsmål mot slutten når presset på for scoring. Våre 15-åringer gikk derfor til denne kampen vel vitende om at alt er mulig om de kunne levere opp i mot sitt beste. Hjemmeseieren mot Kolbotn forrige uke gjorde også at gutta kunne entre kunstgresset på Kringsjå med nyvunnet selvtillit.

«Vi hadde to mulige innganger til kampen; enten ha fokus på forsvarsspillet, legge oss defensivt i 4-5-1, tette igjen bakover og satse på kontringer. Eller vi kunne gå ut i en av de formasjonene vi normalt spiller, 4-3-3 eller 4-2-3-1, og ta det som en «trening» på å spille den fotballen vi ønsker mot et meget godt lag», forteller hovedtrener Klaus Wiik. G15 gutta hadde selv et klart ønske om å spille offensiv fotball og Nesodden gikk derfor ut i 4-3-3, som for øvrig er formasjonen de fortrinnsvis har benyttet etter sommerferien.

Kampen ble satt i gang og det i et forrykende tempo. Selv om Lyn nok hadde ballen noen mer enn våre gutter fikk Lyn aldri etablert noen spill. Gutta i hvitt og sort jobbet utrolig godt, satte press på ballfører og vant ballen gunstig flere ganger. Med ball gikk de for hurtig pasningsspill langs bakken og lyktes i stor grad med det. Til tider satte de opp noen virkelig friske kombinasjoner i høyt tempo. Noe trenerteamet syntes var veldig godt å se! Selv om Lyn skapte flest sjanser var det Nesodden som scoret det første målet. Markus F blir spilt opp feilvendt omtrent 40 meter fra motstanders mål, vender av Lyn’s midtstopper og bruker farten til å komme alene med keeper før han plasserer ballen lekkert i lengste hjørne. Det ga inspirasjon og selvtillit til våre gutter!

De tok en periode mer kontroll over kampen og presset på for nok en scoring. I stedet fikk Lyn kontret inn utlikningen på en soleklar offside, men som så mange ganger ellers i kampen fikk ikke dommeren med seg dette. Det påvirket likevel ikke gutta fra Nesodden nevneverdig. De kjørte på og fikk uttelling etter et godt slått frispark av Kornelius P hvor Lyn’s keeper måtte gi retur. Returen dunket Markus F i mål på et knall hardt volleyskudd fra 5 meter. Nesodden skapte flere gode sjanser, men uten å få ballen i nettet. Lagene gikk til pause med 2-1 ledelse til Nesodden.

Allerede i pausen ble det klart at 2. omgang kom til å bli tøff. Med 3 skader og en spiller som skulle hviles til KM i friidrett ble troppen plutselig snau. Det ble tilsvarende mye ansvar og mange løpemeter som måtte legges ned av de 11 gjenværende spillerne. Lyn utlikner ganske tidlig i 2. omgang, men vi klarer å holde motet og innsatsen opp likevel.

Skader, omrokkeringer og etter hvert slitne bein gjør det vanskeligere og vanskeligere for oss å stå i mot presset fra Lyn. Når de i tillegg får score både 3-2 og 4-2 fra soleklare offside posisjoner rakner det litt mot slutten. Våre gutter får likevel en trøstescoring midt i omgangen, Niklas W utfordrer begge midtstopperne til Lyn før han vender opp og legger igjen ballen. Der kommer Sjur S på et meget godt løp fra dypet, fra 25 meter slår ballen perfekt i en lekker bue over og utagbart for Lyn’s keeper. Sluttresultatet blir 9-3 til Lyn.

Klaus og de øvrige trenerne var likevel ikke misfornøyde. «Vi har MYE positivt å ta med oss fra denne kampen. 1.omgangen var en formidabelt god prestasjon, ut i fra forutsetningene var ikke 2. omgang veldig mye dårligere. Med skader og hvile på sentrale spillere, en som spilte G16 kamp tirsdag og en som skal løpe kvallik på 200 m torsdag, blir vi nødt til å gjøre en del omrokkeringer. Spillerne som må inn i uvante posisjoner tar oppgavene med en flott positiv innstilling og gjør så godt de kan, det er akkurat hva vi forventer av dem.», forteller Klaus, «Jeg håper spillerne skjønner at de kan matche hvem som helst! Det de viser i 1. omgang er meget solid. Nesodden er ikke en klubb som kan hente inn de beste spillerne fra andre klubber i nærområdet slik lag som Lyn, Skeid, Årvoll og Kjelsås både kan og gjør. Vi har helt andre forutsetninger og de lokale spillerne vi har. At vi likevel kan matche de beste lagene spillmessig viser både at vi jobber godt og har mange gode, talentfulle spillere. Nå må vi bare få spillerne selv til å innse at de er gode nok slik at de gå inn med den troen i hver eneste kamp og beholde den troen gjennom hele kampen, uansett kamputvikling og scoringer underveis».

Det er tydelig at de har noe godt på gang på G15. Vi gleder oss til å følge laget gjennom høstsesongen og vil følge spent med på om de klarer å ta ut sitt fulle potensial. Den første store prøven kommer hjemme mot Skeid torsdag 5. september. Allerede i morgen (fredag) skal G15.2 i ilden mot Lyn G15.2 på KGB, forhåpentligvis kan de revansjere sitt 1.lag. Vårkampen mellom disse lagene endte med 7-2 seier til Nesodden.

Legg igjen en kommentar