G16-1: Poengdeling i toppmatch

Foto: Ole Christian Eklund

NIF-Asker 4-4 (1-3)

Toppmatchen mellom serielederene ble en i overkant spennende kamp. NIF gjorde sin beste match i sesongen og snudde 1-3 i pausen til uavgjort ved full tid. Utrolig!

Nesodden satte standarden tidlig i kampen da Ali Rashid scoret første målet etter 8 min. Laget kom så til flere avslutninger uten nettkjenning, men holdt tempoet og trykket oppe. Det skulle fort endre seg når Asker utligner til 1-1 og får tenning. NIF får et litt stort strekk i laget som fører til for mye rom til gjestene og NIF mister grepet om kampen. Dette straffer seg og Asker putter to nye mål før pause.

Så kan man jo lure på hva Simen Mathisen sa til gutta i garderoben for 1-3 er tøft å hente inn, men da andre omgang startet var det en glød i laget og en innsats det står respekt av. Laget var konsentert, samspillt og fokusert på oppgaven og det skulle ikke ta lang tid før Emil Lindseth banker inn en passning fra Per Oscar Eklund og NIF igjen var inne i kampen. Denne gangen var det hjemmelaget som fikk tenningen og det ble en periode med hard kjemping på begge sider inntil Philip Rustad breisider ballen i mål etter retur og litt klabb og babb på corner. Det sto 3-3. Nesoddens egen Simen Godlien hevet seg etter første omgang og viste at han var sjef mellom stengene. Et par meget gode redninger holdt NIF inne i kampen på det heteste, men da gjestene fikk gå alene fra midtbanen og helt til innenfor sekstenmeteren uten  motstand var det fritt frem og Simen måtte se seg tilbake etter ballen i nettet.

_OCE7315Dennis Granås og Adrian Tiltnes i tett kamp med Asker

Gjestene ledet med 3-4 mot slutten av kampen og NIF måtte finne løsninger. Mathisen formante om god tid. Nesodden roet ned og samlet seg på nytt og skaffer seg en corner fra venstre. Lukas Bjerkestrand blir dyttet i ryggen og  NIF får en straffe. Per Oscar Eklund plasserer ballen hardt mellom hanskene til Askers keeper og i nettet.  Et lite håp var i luften. På tampen av kampen får Asker et rødt kort (Se video under) etter å møte med knottene på et inndirekte frispark og må klare seg med 10 spillere i sluttsekundene. 4-4 vil stå i historien som en bragd og Nesodden viste at det finnes et annet lag enn Asker som man bør legge merke til i regionen.

Simen Mathisen hadde følgende kommentar etter kampen. «Det er fantastisk av gutta å vinne andre omgang 3-1 etter å ha ligget under 1-3 til pause. Asker stillte med alt av de beste spillerne de hadde. Dvs spillere fra junior interkrets 2. og 3. div. Vi viste stor bredde vi også når vi mangler to spillere, men alikevel matcher dette laget og var i mine øyne det beste laget og laget som var nærmest seieren. Takk gutta, for en fantastisk fotballkamp som vil være i mitt minne livet ut».

Bestemannsprisen? Den utgår. Helt umulig å avgjøre. Burde gått til hele laget.

Her får Asker rødt kort (Jonas Moen fra sidelinjen)

 

 

Legg igjen en kommentar