G15-1: Ute av Adidas Cup

G15.1 var i helgen i Kristiansand for å spille 1/16-finale mot Madla i Adidas Cup.

G15.1 pakket lørdag koffertene og satte kursen mot Lillesand. Anledningen var 1/16-finalen i Adidas Cup hvor de skulle møte Madla G15 Elite. Kampen skulle spilles i Kristiansand søndag formiddag da lagene hadde blitt enige om å møtes på nøytral grunn omtrent midtveis.

Gutta fra Nesodden skulle overnatte på klubbhuset til Lillesand IL en drøy ½-times kjøring fra matcharenaen i Kristiansand, Karess Kunstgress. Etter ankomst Lillesand ble det et rask lite måltid, inndeling av soveplasser før skifting en tur kunstgresset for en lett treningsøkt. Økten ble gjennomført med oppvarming, koordinasjon og litt scoringstrening før den ble avrundet med en 3 x 8 min spillsekvens. Etter treningsøkte stod et antall pizzaer klare på klubbhuset som raskt ble fortært. Etter at maten hadde sunket tok samtlige en tur til Lillesands skjærgård. Der fikk de aller tøffeste seg et noe kjølig kveldsbad. En aktivitet som ikke fremstod som like fristende for alle, ei heller trenerteamet som også holdt seg på land.

Søndag morgen var det tidlig opp for frokost og pakking før laget igjen satte seg i bilene for den litt over halvtimelange kjøreturen til kamparenaen. De hvite og sorte ankom banen i god tid og klare for å vise seg fra sin aller beste side. ”Vi visste på forhånd lite om Madla, men fikk etter hvert opplyst at de hadde spilt Stabæk Elite Cup helgen før. Der hadde de tapt finalen mot Stabæk knepent. Andre lag som deltok i cupen var blant annet vår nemesis Årvoll, Strømsgodset Elite, Rosenborg Elite, Vålerenga og Skeid for nevne noen. Vi ante da at vi nok hadde en stor oppgave foran oss, men valgte likevel å fokusere på vårt eget spill og ønsket å gå effektivt til verks i vår sedvanlige 4-3-3.”, forteller hovedtrener Klaus Wiik.

Kampen ble blåst i gang og var jevnspilt i ca 2 minutter før Madla begynte å ta kontroll. Delvis fordi Nesodden slo usedvanlig mye feilpasninger og ikke fikk noen rytme i spillet sitt, men også fordi Madla var meget gode. De var hurtig oppi hele tiden, gode med ball og fikk etablert spill på Nesoddens halvdel. Våre gutter ble løpende mye i mellom og slet med komme seg ut. Når de vant ballen fra ballsikre Madla satt sjelden de første kritiske pasningene og Madla kunne ”kontre på kontra” om og om igjen. De blå kledde fra vestlandet skapte flere gode målsjanser, men var heldigvis ikke så effektive foran mål, stod igjen høyt når Nesodden skulle starte fra keeper og tvang våre gutter dermed til å spille langt. På midtbanen var Madla både høyere, sterkere og raskere og tjente naturligvis på det ved at de vant de fleste av våre utspill.

Mot slutten av 1. omgang nådd beskjedene fra Nesoddens trenerbenk endelig frem til alle spillerne: ”Tør å starte bakfra, kom hurtigere i posisjon så vi kan sette i gang raskere og forsøk å etablere eget spill.” var beskjeden Erik Moskvil og Klaus Wiik ga. På det andre forsøket fikk Nesodden satt i gang ett fint spill helt fra keeper og spilte seg flott oppover på banen. Dessverre kom de ikke til en skikkelig avslutning denne gangen, men de hadde i hvert fått bevist for seg selv at det var mulig. Lagene gikk til pause med 3-0 ledelse til Madla.

Våre gutter hadde lagt ned en formidabel innsats gjennom hele 1. omgangen, løpt mye og tråkket godt til taklingen. Det fikk de skryt for. Samtidig var beskjeden fra trenerne i pausen klar; ”Det er fullstendig bortkastet å reise til Kristiansand for å kjøre kondisjonsøkt! Dere MÅ tørre å spille fotball, og da må vi spille ut bakfra selv om de presser oss høyt. Bruk energien på å komme hurtig i posisjon heller enn å løpe etter ballen! Hvil med ball heller enn uten og forsøk å styre tempoet i kampen. Det er bedre om vi slipper inn 100 mål på å prøve enn å slippe inn 10 på å ikke gjøre det, da har vi hvert fall trent på å spille fotball!».

Det virket som om Nesoddens gutter hadde lyttet selv om de var slitne. De første 20 minuttene av andre omgang presterte de langt bedre. De turte å starte langs bakken bakfra, fikk etablert litt mer spill og hang bedre med. Selv om det må innrømmes at Madla fortsatt var det beste laget på banen. I denne perioden stod resultatet fra 1.omgangen seg og det virket som om Nesoddens 15-åringer kanskje kunne få en scoring og komme enda mer inn i kampen, men så skjedde det som ikke burde skjedd. Madla skyter fra 16-17 meter, keeper går etter ball, forsvarsspiller blokker skuddet og ballen får styring i bue over en totalt utspilt Tinius. Utrolig uheldig, men det er dessverre slik som skjer i fotball og kan både snu og avgjøre kamper. På de neste 20 minuttene gikk det fra 0-4 til 0-8 fordel Madla før kampen ble avblåst. Og med det endte årets Adidas Cup eventyr for Nesodden G15.

”All honnør til samtlige spillere! De jobbet knall hardt og stod på hele kampen. All løpingen mellom tømmer oss for krefter og de siste 10 er det ikke mye igjen hos noen av gutta. Tap til tross, dette var en god erfaring å ta med seg som jeg tror spillerne kan vokse på. De klarte å heve seg andre omgang og fikk til en del bra spill mot et meget bra lag, uten vi kommer opp på vårt beste nivå. Det skal nok motstanderen få litt av æren for. Madla er uten tvil det desidert beste laget vi har møtt år og vant veldig fortjent. De var ikke bare litt høyere, litt sterkere og litt raskere, men også veldig gode fotballspillere – både med og uten ball. Det får være en inspirasjon og noe å strekke seg etter i vårt videre treningsarbeidet.”, oppsummerer Klaus.

Etter mat, drikke og dusj var det bare å vende nesen hjemover igjen. Tap til tross, gutta hadde en fin tur og tar med seg noen fine erfaringer og minner hjem.

Nesodden stilte med følgende lag:

Tinius BT (keeper), Simen HH, Martin M, Oscar A, Eskil BOS, Fredrik K, Kornelius P, Niklas W, Sivert BE, Sjur S, Tobias G, Markus F, Thomas H, Sander D og Thomas H

Legg igjen en kommentar