Ydmyket på eget gress

Det ble aldri spennende på Berger Stadion lørdag.

Selv de mest optimistiske nesoddingene har begynt å innse at de må belage seg på spill i 3. divisjon neste sesong, og lørdag ettermiddag fikk Nesodden seg et nytt slag da Vålerenga 2 kom på besøk.

Siden Nesodden slo Molde 2 hjemme på Berger Stadion i midten av juli, har hvittrøyene gått på fem strake tap. Molde 2 var også det forrige laget Vålerenga 2 slo, og etter det har de gått på seks strake tap.

Tre kjappe og takk for maten

De første ti minuttene åpnet veldig rolig, uten en eneste sjanse til noen av lagene. Alt spillet foregikk på midtbanen, og ingen av lagene klarte å ta tak i kampen. Så smalt det.

Etter ti minutter ble et VIF-frispark på rundt 25 meter løftet inn av en følsom venstrefot, og på bakre stolpe fikk Fitim Kastrati stå fullstendig umarkert og sette inn 1-0 til gjestene.

Før noen egentlig fikk med seg hva som skjedde, lå plutselig ballen på straffemerket med Kastrati klar for å bli tomålsscorer. Hva som egentlig skjedde i forkant er uvisst, men Kastrati gjorde ingen feil og sendte Bjerke feil vei og satte inn 2-0.

Kun to minutter senere ble Monir Benmoussa spilt gjennom av gjestene, og Vålerengas høyrekant hadde få problemer med å trille ballen i det lengste hjørnet. Dermed stod det 3-0 allerede etter 14 minutter, og kampen var i grunn over før den i det hele tatt hadde kommet skikkelig i gang.

Enveiskjøring

I pausen gjorde Nesodden en endring da de erstattet Mats Vågan med Patrick Granås. Tjernshaugen ble skjøvet ut på venstreback, Storhaug tok plass i midtforsvaret.

Det tok ikke lang tid før Vålerenga økte ledelsen ytterligere. Kun fem minutter ut i andre omgangen blåste dommeren straffe da Sindre Storhaug satte inn en takling på Rino Falk Larsen, lillebroren til Nesoddens Richard Falk Larsen. Storhaug var på ball, men dommeren mente likevel at taklingen kvalifiserte til straffespark.

Vålerengas nesoddgutt, Teodor Stensrud, opplyste før straffesparket at Kastrati aldri før hadde bommet på straffespark. Dermed gikk det som det måtte gå – Kristian Bjerke gikk riktig vei og reddet straffen til Fitim Kastrati. Unggutten var også på returen, men Bjerke var også der. På det tredje forsøket måtte imidlertid Bjerke innse nederlaget. 4-0 til bortelaget.

Ti minutter senere lå ballen i mål igjen. Nok en gang var det den tidligere Grei- og Skeid-spilleren, Kastrati, som var Vålerengas målscorer. Flamur Kastratis lillebror viste frem gode avslutningsegenskaper og økte ledelsen til 5-0.

I det 78. spilleminutt ble vondt gjort til verre. Lillebror Falk Larsen mottok ballen på høyrekanten, brukte et touch, og klinket ballen i det bortre hjørnet. 6-0.

Syv minutter før slutt kom Dino Palos inn for Richard Falk Larsen, og med det kunne i det minste Nesodden sette nok et navn på den allerede lange listen med spillere som har fått sin debut i 2013-sesongen.

Enkelte vil si at lørdagen bekreftet det mange Nesodden-tilhengere har hevdet gjennom hele sesongen – dette Nesodden-laget er ikke gode nok for 2. divisjon.

Nå må oddingene bruke de kommende sesongene på å bygge opp et slagkraftig lag som kan etablere seg i 2. divisjon. Nesodden har et ungt og lovende lag, så kanskje ser fremtiden lysere ut enn enkelte vil ha det til?

Legg igjen en kommentar