G16-1: Riktig innstilling reddet dagen, men det var først etter pausen

NIF-Fossum 4-2 (0-1)

Nesodden snudde kampen først etter pausen og banket inn fire mål etter å ha ligget under med 0-1 i første halvdel.

Første omgang er det ikke nevneverdig mye å skrive om. Det var ingenting som tydet på at laget samlet var interessert i å vinne kampen. Enkelte hendelser kan trekkes frem som da Ali Rashid ble holdt i trøya og hindret inne i sekstenmeteren. Det var en klar straffe. Per Oscar Eklund får en stjernetreff, men ballen går ti sentimeter over tverrliggeren. Målet til Fossum? Huff!!

_OCE0042Ali Rashid i duell like før han blir dratt i skjorta og hindret i straffefeltet. Her burde dommeren vært mer oppmerksom.

I pausen holdt Simen Mathisen en skarp peptalk med gutta der det kom klart frem hva han mente om innstillingen og viljen i laget. Men som vanlig var hensikten å tenne alle pluggene til gutta og etter en oppfølging av kaptein Øyvind Nytrøen som manet til innsats på sin sedvanlige måte med fullt trøkk og litt humor gikk laget ut til andre omgang med blanke ark og ny selvtillit.

Med økt tempo og hardt blikk tok Nesodden grep og det skulle ikke ta lang tid før Nytrøen klemmer til fra god avstand (som vanlig) og sørger for utligning til 1-1.  Gjestene ble tatt litt på senga og dette dro hjemmelaget fordelen av og fulgte opp med den spissfindige sekstenmeterspesialisten Per Oscar Eklund som banker inn til 2-1. På dette tidspunktet var det viktig for laget å holde hodet kaldt, men det hindret ikke offensiven. Fredrik Bjørge-Nilsen overrasket med årets lengste innkast helt inn i feltet  der superbacken Philip Rustad lett plasserte ballen i nettet med sin gullpanne. Publikum på sidelinjen kunne puste lettet ut og et veldig fornøyd felles smil spredde seg.

For å avslutte og spikre kisten hardt igjen toppet ballkunstneren Lukas Hansen Bjerkestrand det hele med et snikmål i femmeteren. Helt mot slutten fikk gjestene et trøstemål etter et noe svakt forsvararbeid, men det var fortjent. De avsluttet med et meget godt angrep.

_OCE0050Stor stemning i A-lagsgarderoben etter kampen.

Henrik Andreas Ottosen ble dagen spiller. Fortjent.

Legg igjen en kommentar