Ødela for Asker

(Foto: Ole Christian Eklund)

NIF-Asker 3-3

Nesodden klarte ett poeng hjemme mot Asker, og sørget dermed for at Bærum kan feire opprykk.

Lørdag ettermiddag spilte Nesodden sin siste hjemmekamp for sesongen. På besøk kom serietoer Asker som var måtte vinne for å rykke opp, samtidig som Bærum måtte avgi poeng mot enten Vålerenga 2 eller Nesodden i siste kamp.

I det forrige opprykket tok Nesodden luven av Asker med sin 3-5-2-formasjon – en suksessoppskrift hjemmelaget valgte å benytte også lørdag. Bortelaget slet med å skape sjanser mot Nesodden som lå kompakt med til sammen seks mann sentralt i banen, i tillegg til to hardarbeidende vingbacker.

Hjemmelaget i føringen

Til tross for at bortelaget hadde ballen mest, var det Nesodden som tok ledelsen. Thomas Holm Ognenov kom fremover på venstrekanten før han vendte opp og slo inn med høyrefoten. Richard Falk-Larsen steg til værs og stusset ballen mot det lengste hjørnet, og Asker-keeper Thomas Lia klarte ikke å forhindre scoring.

Richard Falk-Larsen scoret kampens første mål.

Dessverre for hjemmelaget utlignet Asker like etterpå. Det var Bajram Ajeti som fant nettmaskene, og dermed stod det 1-1.

Så var det Nesoddens tur til å slå raskt tilbake. Kim Viken ble headet gjennom fra et utspill, og etter et nydelig medtak kom han stormende alene mot keeper. Lia ruset ut, og Viken tok med seg ballen rundt før han trillet den inn i det tomme buret.

2-1 sto seg også til pause, og når Bærum i tillegg ledet 2-0 borte mot Vålerenga 2, så det veldig stygt ut for gjestene fra Asker.

_OCE8130

Hektisk sluttspurt ikke nok

I andre omgang åpnet Nesodden veldig godt, og det tok ikke mer enn tretten minutter før ballen igjen lå i mål. Mathias Berge gjorde jobben på egenhånd før han løsnet skudd mot Asker-målet. Ballen gikk via en Asker-spiller og i en parabelbue over keeperen. 3-1.

_OCE0202

Asker trykket fremover for en scoring, og etter 74 minutter fikk de uttelling. Et innlegg ble slått hardt inn i en tett befolket sekstenmeter, hvorpå ballen trillet i nettet via et Nesodden-bein. En særdeles viktig redusering for Asker, som kunne skimte Adeccoligaspill i det fjerne.

Ti minutter før slutt var det duket for nok en debutant da Arilas Berg Ould-Saada kom inn for Haaken Munthe-Kaas. Nesodden var ved flere anledninger vist at de tør å satse på unggutter, og lørdag var det 18-åringen som scoret seiersmålet i opprykkskampen mot Heming sin tur til å debutere. Den sjarmerende spissen hadde på forhånd gått høyt ut og lovet både scoring og mange ungjenter på tribunen – uten at de fremmøtte kunne se altfor mye til dette.

_OCE0220

Det var Asker som styrte spillet de siste minuttene. Nesodden-spillerne kjempet heroisk for i håp om å få med seg alle tre poengene, men på overtid utliknet Asker. Holm Ognenov ruset oppi motstanderen og ble dratt av, og Bajram Ajeti satt ballen i mål for Asker.

Bortelaget forsøkte å sende alle mann i angrep i håp om et seiersmål, men tross noen farligheter klarte de aldri å sette den avgjørende scoringen. Dermed endte det 3-3, og de fire poengene Asker tapte  i de to kampene mot Nesodden ble direkte avgjørende for at opprykket gikk i vasken. Med fire poeng og to scoringer til ville Asker vært à poeng med Bærum, og hatt identisk målforskjell før den siste runden.

Legg igjen en kommentar