G16-1: Seriesølv til Nesodden

VIF2-NIF 2-6 (0-1)

Med full tyngde og håp om hjelp fra Bærums Verk gikk Nesodden løs på siste match denne sesongen. Asker sikret seier borte og seriegullet, men Nesodden viste krefter og feide Vålerenga av banen og tok med seg sølvet hjem.

Nesodden åpnet kampen med for store avstander mellom midtbane og spisser og dette ga hjemmelaget en fordel som ga dem flere gode sjanser, men keeper Simen Andreas Godlien sto en fantastisk match og hadde noen sinnsyke feberredninger denne kvelden. Alikevel skulle det bli Nesodden som åpnet ballet. Per Oscar Eklund bestemmer seg for å briljere litt og spiller en hard trekant med stolpen før han sender gjestene i ledelsen med 0-1 etter en flott assist fra Ali Rashid. Dette var cirka halvspillt omgang. Utover dette var det lite som skjedde. Dommeren burde vært oppe med det røde kortet da Philip Rustad fikk en hard albue, men kortet forble i skjortelomma. Dette satte standarden ut omgangen.

_OCE0256Dennis Granås i duell.

I pausen ga Simen Mathisen klare instrukser om avstanden i leddene og gutta fant igjen den gode følelsen da dette falt på plass da fløyta blåste for andre halvdel. Laget lå mer kompakt og magien var igang. Nesodden var sterke og trakk seg ikke i duellene. Styrken og samspillet var nesten å ta og føle på. Vålerenga får et heldig mål på et gjennomspill, men Nesodden svarer bare minutter senere med et frekt frispark av Øyvind Nytrøen fra sitt vandte lange hold. Ikke lenge etter klarerer Fredrik Bjørge-Nilsen et angrep, sender ballen frem til Per Oscar Eklund som flikker ballen videre til Emil Lindseth som igjen drar av to motstandere og sender ballen i en nydelig kurve over keeper og i motsatt kryss.

_OCE0266Simen Mathisen vil ha et mer kompakt lag på banen i andre omgang.

Mye vil ha mer og Per Oscar Eklund gjennvinner ballen på midtbanen, viser styrke og drar av en motstander, så en til, får keeper i ubalanse og sender ballen i nettet for andre gang. Vålerenga får først et gult kort for å sparke etter Eklund og så rødt for munnbruk. Dommeren har forøvrig på dette tidspunktet allerede gitt flere gule kort til hjemmelaget. Så får Vålerenga nok et mål. En tabbe i forsvaret åpner for serveringen og det sto 2-4.

_OCE0290Øyvind Nytrøen og Per Oscar Eklund fleiper litt med kameraet etter kampen. To glade gutter på vegne av laget.

Vålerenga klarte aldri å hente seg helt opp og det var tydelig at Nesodden lekte katt og mus med hjemmelaget. Philip Rustad vinner ballen på venstre kant, dro av fire motstandere og gjorde tunnel på to før han serverer ballen til Anta Skaanseng som plasserer ballen lett i mål. Mye av magien fremme ble skapt av dagens spiller Lukas Hansen Bjerkestrand som bidro til mye spenning og målsjanser. Han fikk også avslutte kampen med en lekker scoring.

_OCE0282G16-1. For en gjeng! Stor glede med sølv og med en godt fornøyd hovedtrener i midten flankert av hjelpetrener Bjørn-Erik Godlien (t.v) og lagleder Bjørn Ove Ottosen (t.h)

Simen Mathisen sier han er stolt og meget fornøyd med laget og et fortjent sølv i serien. Asker ble for sterke. – Andre omgang var magisk. Vi byttet mye rundt, men koste oss. Vi elsket fotball ute på banen og på godt norsk fikk litt orgasmiske følelser til tider. Dette var fotballglede. Jeg retter en stor takk til gutta, min assistent Bjørn-Erik Godlien og alle rundt i støtteapparatet avslutter Mathisen.

Til tross for seier og glede var det tynt med publikum og det var et håp om at NIF stillte opp med supportere denne kvelden, men de uteble bortsett fra sjåførene og et par tre mødre. Litt skuffende siden gutta selv droppet en trening for å stille på sidelinjen på en annen kamp.

Selv ønsker jeg å takke for en utrolig fotballreise. Det har vært en stor glede å referere fra kampene, være med på turer osv. Laget startet i vinter med en bunnplassering fra fjorårets serie og ender med sølvplass dette året. For en utvikling. NIF Fotball har et meget godt materiale å ta opp på junior og rekrutt neste år. Tusen takk for meg.

Legg igjen en kommentar