J98/99: Fotballen trenger ingen tolk!

Bussen «Blue Bird» har fått et stort rom i våre hjerter etter diverse ekskursjoner både høyt og lavt. Jenter 98/99 har virkelig fått oppleve veldig mange sider av El Salvador og spesielt var hjemmebesøket hos noen av jentene fra St. Tecla sterkt.

Av Asgeir Knudsen

Vi har fått spilt mye fotball og siden det er så varmt foregår kampene og treningene tidlig på morgenen. Det er utfordrende å spille kamper, men våre jenter har klart seg veldig bra. De vokser med oppgaven. Allikel var det høye skuldre på første trening på St. Teclas treningsfelt. Det var mye tilskuere som ville se hva vi var gode for.

J9899_garderobe

Kampene som har vært mot lokale lag har gått bra. Vi har fått spille mot et lag fra en høyskole med jenter som har vært 19 år og det var hardt: en uavgjort og en seier sier litt om våre jenter! Knallbra, sa treneren. St. Tecla-jentene har hatt stor utvikling og Karla, kantspiller, har debutert på El Salvadors jenter 17-års landslag! De har virkelig jobbet seriøst med jentefotballen her og nivået er bra.

Vi avsluttet fotballdelen av oppholdet med en turnering på hovedstadion til St. Tecla hvor herrelaget spiller i eliteserien. Enormt stort og tror det er første gang jentene våre har skiftet i garderober med aircondition og meget bra standard ellers. Kunstgress av god kvalitet på banen og mye bra fotball å se. Jentene var dyktig slitne etter kampene, men pokalen var stor for 2. plassen. Det er sterkt å komme inn på stadion her og se NIF-flagget henge på siden. Tror jentene var litt stolte da!

Pokal_salvador

Jentene har også prestert på mange andre arenaer og har holdt taler og innlegg mange steder inkludert i kommunestyret hvor hele møtet var dedikert til prosjektet. Det var mange som var rørt da flere av våre jenter stod oppe på talerstolen og talte til forsamlingen. Det er veldig mye fokus på oss her og flere av jentene ble også intervjuet på nasjonal tv her! I tillegg har La Prensa (lokalavisen) vært ivrige på å snakke med oss. I dag står omvisning på kommunehuset, vulkanbesøk og overnatting i telt sammen med St. Tecla jentene. Slutten nærmer seg ubønnhørlig og det blir ikke lett å dra herfra.

Intervju_salvador

Publisert
Kategorisert som Nyheter

Legg igjen en kommentar