Fantastisk snuoperasjon sikret NM-avansement!

ÅS STADION (Ås 2-3 Nesodden): Nesodden spilte lørdag mot 4. divisjonslaget Ås i kampen om avansement i NM-kvalifiseringen for 2014. I årets første obligatoriske kamp for Nesodden skulle det bli en litt annen start enn hva samtlige hadde forventet.

I kraftig motvind og mot et heltent Ås-lag skulle det det bli en test på både humøret og i arbeidet med omstillingen for laget. Til tross for at det var Nesodden som hadde det meste av banespillet, var det Ås som virket farligst foran mål. Nesodden hadde en god sjanse på frispark fra Davidsen, og på en avslutning fra langt hold, men keeperen til vertene var på plass til rett tid.

Motsatt side, på Nesoddens banehalvdel, ble vi satt på prøve da Ås gjentatte ganger tok i bruk langballpasningen og pumpet etter med flere spillere. Og i motvinden var det vanskelig for de hvitkledde å bedømme hvor ballen ville havne. I det 34. og 37. minutt scorte Ås to enkle mål, og Nesodden fikk en stor jobb foran seg til andre omgang.

Med tanke på førsteomgangen kunne dette bare bli bedre, og det skulle det bli. Begynnelsen av andre kunne minne om den første, men nå var det Nesodden som skulle ha medvind. Etter 60 minutter av kampen fikk Nesodden et helt korrekt straffespark da Tallak Bright-Taylor blir felt innenfor sekstenmeteren. Nesoddens hjemvendte sønn Esben Smith (bildet) gikk fram og tok straffen, som han plasserte hardt opp i nettaket og Nesodden var med i kampen igjen. Herifra og ut var det ett lag det stod om som kjempet seg hardt inn på Ås sin banehalvdel for å utlikne resultatet.

Ikke lenge etter hadde Nesodden en avslutning i stolpen etter heading av Haaken Munthe-Kaas, og etter 79 minutter kom dagens prestasjon. Stopperen Terje Tangen fosser framover på banen, og fra ca 40 meter fyrer han av et knallhardt skudd hvor ballen ender i mål bak keeper. For en scoring av den nye stopperen, som har et passende etternavn med tanke på klubben han spiller for.

Og i det 82. minutt skulle Nesodden gå opp i ledelsen. Tallak hadde signalisert til dommer at han ble dratt ned i feltet flere ganger, og på frispark til Nesodden rett utenfor 16. meteren skjer dette igjen, og da var dommeren frampå med fløyta: straffe til Nesodden! Esben Smith gikk fram i beste Gerrard-stil og prikket ballen i mål utagbart for Ås-keepern. Dermed hadde halvøyalaget lagt ned en fantastisk snuoperasjon som sikret avansement.

[doptg id=»2″]

Publisert
Kategorisert som MSA

Legg igjen en kommentar