Åpen trening på ungdomsakademiet!

Tirsdag 8. april kan alle som er født 2000 og 1999 prøve seg på åpen trening, fra kl. 16 til 17.30. Les mer om akademiet her.

Ungdomsakademiet ble etablert senhøsten 2013 som en utvidelse av barneakademiet (som nå heter Telenor Xtra). Ungdomsakademiet er et ekstra tilbud og en utviklingsarena for spillere fra og med 13 år som vil bli gode fotballspillere. De som har en indre drivkraft, er motiverte, og villige til å legge ned jobben som skal til for å bli så gode som de kan. Vi besøkte akademitreningen til 99/00 (14 og 15 år) tirsdag for å se hvordan det står til.

Akademigruppen for 99/00 teller nå 10 spillere totalt, jevnt fordelt mellom de to årgangene.
– Vi har hatt et frafall på ca 10 spillere siden oppstarten, dette var omtrent som forventet. Vi skulle gjerne sett at vi hadde 15 spillere i hver gruppe, det hadde vært optimalt. Det er mange som drømmer å bli fotballspillere på høyt nivå, men langt fra like mange som er inneforstått med, og villige til, å legge ned den innsatsen som kreves for å nå dit, sier akademiansvarlig Marcus Walfridson.

Både trener på 99/00, Klaus Wiik og Marcus Walfridson har forståelse for at det for mange kan bli for mye med 5-6 treninger i uken. Likevel skulle de gjerne sett at det fantes enda flere spillere i klubben som var ekstra sultne og villige til å trene både mer og bedre.

akademiet
Bak fra venstre: Eivind, Peder, Mikkel, Fredrik, Kasper. Foran fra venstre: Sondre, Ludvig, Leo, Markus, Oscar. Foto: Klaus Wiik

– Spillerne i klubben fra 2000 årgangen og oppover har ikke vokst opp med tilleggstrening på akademi og den treningskulturen det bygger. Når 2001 spillerne, som i dag går på Telenor Xtra, blir tatt opp på ungdomsakademiet til høsten vil dette se helt annerledes ut. De har allerede gått på akademiet i 2 år og for dem er det helt naturlig med 2 treninger i uken i tillegg til lagstreninger. Så fremtiden til ungdomsakademiet ser meget lys ut, kan Marcus fortelle.

– Vil bli best mulig!
Kasper har vært med på akademiet som deltaker helt fra begynnelsen av og er veldig fornøyd med opplegget.
– Jeg har valgt å delta på akademiet fordi jeg har lyst til å bli så best som mulig og fordi man lærer mye mere om fotball enn det man gjør på de vanlige treningene, forteller unggutten til nesoddenfotball.no, og syns det er uproblematisk å kombinere akademi med lagstrening:
– Det går egentlig helt greit fordi treningene er på forskjellige dager. Det som er bra på akademiet er at man lærer mye mere fotball enn det man gjør på de vanlig treningene og at det er litt mere «motstand» siden vi trener med folk som er ett år eldre, avslutter Kasper.

Klaus forteller at forskjellen på akademitreninger og lagstreninger nok er kvaliteten spillerne selv tilfører treningen.
– Jeg trente G98 (G16) ut 2013, en årgang med veldig mange gode fotballspillere og et stort potensial. Likevel er mitt inntrykk at motivasjonen blant spillerne, selv på satsningslag, er varierende. På akademiet er hver eneste spiller 100 % motivert. De er der først og fremst for å utvikle seg og bli bedre fotballspillere. Hver eneste trening. Det er klart det gjør noe med kvaliteten på øktene at hver eneste spiller er 100 % konsentrert, yter maks innsats og intensitet. Samtidig er det nok også inspirerende for spillerne å få input fra andre trenere enn de har til daglig og som de gjerne har hatt som trenere i flere år, forteller Klaus.

Ungdomsakademiet har utelukkende fått gode tilbakemeldinger fra deltagerne, både spillere og foreldre. Marcus forteller det dersom noen ønsker å prøve seg er det åpen trening for 99 og 00 tirsdag 8.4. Da er det bare å møte opp på KGB kl 1600 og delta på økten! Vi ønsker flere spillere fra 99/00 velkommen til å prøve seg, det blir åpen trening for gruppen igjen førstkommende tirsdag. Da trener vi på KGB fra kl 1600 – 1730.

Legg igjen en kommentar