Kampsammendrag: Tap mot Trosvik

MOTM_TangenBERGER KGB (Nesodden 1-3 Trosvik): Nesodden tapte årets første serikamp hjemme på Berger KGB. Motstander var Østfoldlaget Trosvik. I et nydelig påskevær ønsket vi oss revansje etter det forsmedelige tapet for Nordstand i cupen (0-1).

Nesodden startet langt mer aggresivt enn mot Nordstrand og tilrev seg initiativet i starten. Og etter bare 4 minutter kunne vi fått en stor sjanse da Trosviks keeper må gir retur på et frispark, men dessverre var ingen av våre angripere framme på returen. Vi registrerer at innledningsvis viser Tallak Bright-Taylor hvilken sterk hodespiller han er, men vi ser ingen Nesoddengutter som klarer å utnytte stusser som går videre i bakrommet eller ut på kantene.

Trosvik er disiplinerte i forsvar noe Nesodden får slite med gjennom hele kampen. De gangene vi kommer rundt på kant er det for få spillere i «boksen», noen ganger fordi spillere på motsatt har ikke startet tidlig nok. Det blir dermed enkelt for Trosvik å klarere og starte overganger i mot. Etter 6 minutter skaper Trosvik en stor sjansen, men Jacob Bjøndal får klarert. Etter 13 minutter oppstår en situasjon da en Nesoddenspiller litt sleivete klarerer ballen sentralt ut i banen når vår målvakt står på 14 meter. Klareringen havner i beina på en Trosvikspiller som på 30 meter forsøker lobbe vår keeper. Heldigvis går forsøket over.

Etter 18 minutter oppstår igjen en mulighet når Trosviks keeper ikke klarer holde ballen i grep. Men som tidligere er ingen tilstede foran keeper og det ender ut i ingenting. Trosvik forsøker utover i kampen å benytte dødballer til å skape farlige situasjoner innenfor Nesoddens 16 meter. Og i det 23 minutt scorer Trosvik på corner. Rang Ferej setter ballen relativt upresset i mål. For oss som bivåner kampen ser det ut til at våre utespillere totalt glipper i markeringene, og når vi ser på opptak så kan det hende vår egen keeper burde vært ute og bokset den.


Bildet: Tallak Bright-Taylor centimeter fra å få avsluttet på mål. Fotograf: Ole Christian Eklund

Herfra og ut omgangen registrerer vi at Trosvik er farlige de gangene de får kjøre overganger i mot, og de tar bedre vare på sjansene enn Nesodden. Til tross for at Trosvik er markant underlegne i ballbesittelse. I fotball er det målene som teller og i det 34 minutt scorer Trosvik sitt andre for dagen ved Stian Eriksrud. Igjen en corner i mot der det for oss ser ut til at vi er veldig «snille» innafor egen 16 meter. Vi mener ikke vi skal være slemme, men vi etterlyser den gamle klisjeen med å opptre med «mer hår på kassa». Vi må bli tøffere i en-mot-en situasjoner innafor egen 16-meter.

I det 41 minutt mottar Nesoddens Andreas Flakstad Lenvei et innlegg fra venstre mot bakre. Andreas står helt umarkert og scorer på direkten via foten til en Trosvik spiller. Og dermed 1-2. Nå tennes nytt håp hos Nesoddgutta, og i det 44 minutt fyrer Mathias Berge av et skudd fra 22 meter som går like utenfor. Det som skjer resten av omgangen er det lite å skrive om, og dermed går Nesodden til pause på stillingen 1-2.

Andre omgang starter litt rufsete fra begge lag. De første 5 minuttene preges av feilpasninger. I det 5 minutt ser det for oss ut til at Mathias Skindlo skader seg etter et sammenstøt med et gjerde som er plassert mellom kunstgresset og publikum. Svært uheldig, og før neste kamp bør vi som arrangører vurdere denne situasjonen nøye. Kan hende gjerdene bør plasseres minst 1,5 meter lenger vekk fra kunstgresset? Vi har ikke fått bekreftet årsaken til skaden i fra Mathias, men uansett mener vi gjerdene bør vurderes trekkes noe lenger vekk i fra banen.

Etter 10 minutter oppstår en situasjon der Tallak i en duell tilsynelatende mener seg «nedrevet», men dommeren mener noe annet, og vi får ny corner. Den klareres enkelt av Trosvik. I det 13 minutt får Nesodden en kjempesjanse når hjemvendte Magnus Haugstad vakkert spiller Tallak Bright-Taylor gjennom. Dessverre går skuddet like utenfor…


Bildet: Tallak Bright-Taylor i hodeduell med en Trosvik-spiller. Fotograf: Ole Christian Eklund

Resten av omgangen er preget av mange lange baller fra begge lag, og dødballer ingen av motstanderne klarer å få i nettmaskene. Dommeren legger til 4 minutter, og 2 minutter før slutt scorer Trosvik når deres keeper slår en lang ball som Trosviks Amani Dickson Mbedule enkelt kan ta med og plassere i mål bak Mathias Klenow Møller. I denne situasjonen mangler vi tydelig sikring bakover.

Med dette har ikke Nesodden fått den starten vi håpet på i en sesong der målsettingen er opprykk. Statistikken viser markant at vi er det laget som har ballen mest og har flest vellykkede pasninger. Vi har gode spillere i Nesodden, men samhandlingen både offensivt og defensivt må justeres noen knepp.

Vi oppfordrer med dette folk til å ta turen til Berger ved neste hjemmekamp. La oss skape stemning, la oss heie fram guttene. De trenger vår støtte!

 

Flere bilder:
[doptg id=»7″]

Publisert
Kategorisert som MSA

Legg igjen en kommentar