G14-1: Ny seier i Adidas Cup

(VG/PRINSDALEN KUNSTGRESS) (Hauketo 3 – Nif 4 ): «FIRE NYE SCORINGER OG GUTTA ER FORTSATT «ON FIRE * » !»

Av Magnar Glimsdal

Adidascup - Hauketo - 4.5.14

Gutta som sikret seg plass i neste runde i adidas Cup, neste søndag avgjøres det
om vi får 1 eller 2 plass i gruppa.

 

I flott solskinn på tribunen kunne publikum kose seg i varmen, men kose seg ? Det gjorde vi ikke til det ble kampen altfor spennende, det ble «en rysare» som dem ville ha sagt i Svergie. Apropos  «rysare» og «spøkelser», de fleste av oss har vel lest om «Kasper det snille spøkelse» ?

Vel i går var Kasper alt annet enn snill mot Hauketo forsvaret i stedet så herjet han til tider med dem og drev dem til vanvidd og han stoppet ikke før han hadde fullført sitt «Hattrick» !

 

Og det startet veldig tidlig allerede i kampens første minutt fikk vi corner og som vanlig la Petter inn en presis corner og på bakerste stolpe dukket Kasper opp og fra fem meter gjorde han ingen feil og vi leder 1-0 og da var det gått nøyaktig 44 sekunder av kampen ! For en start ! dette skal bli moro, men Hauketo er ett godt lag (vi husker vel at vi tapte for dem i fjor akkurat her) så de ville ikke gi seg..så vi noterer at Hauketo er farlig frampå,

men minuttet sener i det 4, har Magnus en kjempe sjanse, han for en flott passning fra Kasper men skuddet går like til side for mål.

Spillet bølger frem og tilbake, Adrian for seg em kraftig smell, ligger nede…. Vil han reise seg ?  Vil han kunne fortsette kampen ?  Tilskuerne på tribunen trekker en lettelses sukk når vi ser at han stabler seg på beina igjen. Er han skadet er han redusert ?  Ingen grunn til panikk, det første han gjør nemlig er å ta ett fantastisk langt utspill, som Magnus er først på , han river til seg ballen, det er nå gått 12 min, han stormer mot 16 meteren, lader kanonen og «pang» så ligger ballen i nota og 2-0!!   ( det viser seg senere at han har skutt så hardt at skoen revnet,. mer om det senere)

Gutta er høyt oppe men det går bare to minutter så reduserer Hauketo til 1-2, ny spenning i kampen, vi på tribunen vil så gjerne ha en ny scoring, det er ikke bra for helsa at det skal være så jevnt og spennende.

Og i det 16 min. så jubler vi på tribunen, Jørgen har kommet seg forbi sin oppasser og alene med keeper sender han i vei ett skudd og ballen går i nettet og fra vår vinkel så det ut som scoring men ballen hadde sneket seg på utsiden og i nettveggen.

Men kun to minutter senere, sender vi en «ufarlig» ball inn i feltet, Hauketo bør ha kontroll, men midtstopperen gjør en feil og Kasper snapper opp ballen og kald og rolig legger han den i mål og 3-1 !!! Man kunne lese fortvilelsen i ansiktet på Hauketo spilleren : «Hvor kom han fra ?» , vel spøkelser har det med å dukke opp når man minst aner det.

Nå er gutta i støtet, Henrik har ett herlig driv langs linja og legger inn til Kasper som for en fot på ballen med like utenfor.

Ett minutt før omgangen er over har Henrik ett flott skudd som går like utenfor etter at vi har fått en corner. På overtid av første omgang gjør Adrian , for øvrig kaptein for dagen, en kjempe redning og jommen så rekker vi ett angrep til  og da for vi tvilsomt ett mål annulert for offside, som Henrik «scorer» etter en flott stikker fra Leo. Dommeren blåser av for første omgang, og vi går til pause med en «trygg» 3-1 ledelse…trodde vi…

I pausen må Adrian kaste keeper hanskene, det går ikke å stå i mål lengere men heldigvis kan han spille ute, så han fortsetter som midtstopper, guttene har løpt mye, er slitne og små skadet , Mikkel har løpt mye og kjempet, ingen oppgave er for stor for ham, selv om Tom-Rune ber han passe en spiller på sin egen størrelse neste gang vi får corner imot !.

Andre omgang starter med ett press fra Hauketo og allerede etter 2 min, så redder vår «nye» keeper Ludde en 100% sjanse og Adrian redder ett farlig skudd med ett langt bein. Men  kun 4 min er gått da reduseringen kommer , ett frispark blir lagt inn i vårt felt og en Hauketo spiller er oppe og nikker ballen kontant i mål, 2-3 og ny spenning i kampen og det er en halvtime igjen ! I det uret passerer 15 minutter har Ludvig en ny kjempe redning og Magnus på bytte sko, de er skutt i filler !! Men kun to minutter er gått etter forrige scoring, Hauketo får  ett nytt frispark  og igjen daler ballen inn i feltet vi får ikke klarert og plutselig står det 3-3 !!! Nei og nei, skal det bli en sånn dag ??

Men gutta våre for ikke panikk, panikken forblir må tribunen vi er urolige nå, kan gutta slå tilbake ???

I det 19 min tar Adrian ett frispark som NESTEN går inn, Det kjempes på midtbanen nå Max er flyttet opp og går i mange dueller og vinner de fleste. I det 25 min får vi oss en fin oppvisning i fotball kunst, Leo river til seg ballen sender den til Kasper som stormer mot ballen, Leo følger opp, Kasper spiller vegg med Leo og plutselig er Kasper alene med keeper og igjen er han kald og rolig og setter ballen knallhardt i målet !!!  4-3 !!! Tribunene eksploderer av glede !!! Gutta jubler  !!

Vi er igjen i føringen, det er 10 laaaaaange minutter igjen, men nå skal vi holde tett. Noen minutter senere stormer Henrik mot mål en ny scoring ligger i lufta men keeperen deres gjør en kjemperedning .

Hauketo presser på men alle gutta kjemper, på overtid av overtiden mens publikum piper «blås av kampen» så for Hauketo nytt frispark men denne gangen går den i muren !!!!! Og de får Corner men den går heldigvis over alt og alle og da blåser dommeren av kampen , kjempe jubel !!  Dette var sterke saker gutter, vi slo ett meget godt lag, selv om vi manglet noen «nøkkel spillere» så klarte gutta brasene, de tok nye plasser og oppgaver på strak arm, oj som vi gleder oss til neste og neste kamp….

Og etterpå var alle enige om at det hadde vært en fin dag !

 Hjelpetreneren

Ps. * Det er kommet folk bort til meg på Pressetribunen og lurt på hvorfor jeg alltid må ha med «ON FIRE» i alle referat ?  For det første så passer det for gutta er jo det…men svaret er : 26 Mai ! Da kommer klodens største rockeband, The Rolling Stones  til Norge og deres turne heter «14 ON FIRE»

Legg igjen en kommentar