G16-1: Uavgjort mot Frigg

For to dager siden gikk G16-laget på et 2-3-tap for Bærum i Adidas Cup, og var revansjelystne i sin første seriekamp borte mot et Frigg lag med mye selvtillit etter tre poeng i åpningskampen sin.

Av G16-spiller Mathias B

Gjestene fra halvøya hadde intensjoner fra start om å gjøre det de har trent på i hele vinter, men de slet fra første sekund av kampen og helt til pause. Nesodden fikk aldri kampen i sine hender og vertene hadde total kontroll på kampen, og lot ikke gjøre Nesodden det de er best til. Pasningsspillet var ikke imponerende, var lite bevegelser og lite vilje. Likevel klarte ikke Frigg å skape de største sjansene, men når de var frempå sto Tinius frem og kom med noen viktige redninger og det var han som holdt nesoddingene inni kampen. Og kampen ebbet ut i 0-0 til pause.

I pausen fikk 16-åringene klare instrukser fra coachen om at dette ikke var dagen for det dem har trent på lenge, men at de måtte være mer direkte.

I 2.omgang var gutta mer på, og ville mer. Det luktet mer svidd i taklingene og lange baller i bakrom truet vertene. Men etter 56 minutter var det en duell midt på banen mellom minstemann Thomas og vertenes svar på Bastian Schweinsteiger. Thomas går seirende ut av duellen, men dommeren mener teknikeren bruker skitne triks. Store protester til den avgjørelsen fra gjestene, og det koker over for Hadi som sparker vekk ballen. Gult kort og 11 mot 10 i fem minutter. På det tvilsomme frisparket blir det lempet inn i boksen, og vertenes midtstopper løper seg fri fra markeringen, stiger opp i værs og stanger Frigg i ledelsen.

Dette ble en «boost» for gutta, og fra nå og ut kampen handlet alt om Nesodden. Vi sto høyere opp med laget, og pasningene i bakrom kom ofte. Etter 70 minutter kom det en lang pasning i bakrom over vertenes forsvars 4’er, i retning en av Norges raskeste 16-åringer måtte det ulovlige ting for å stoppe Markus innenfor 16-meteren. Straffe, og captain Fredrik B sto frem som en ekte captain. La ballen iskaldt ned på straffemerket, og sendte ballen til høyre og keeperen motsatt vei. Kunne ikke ha blitt gjennomført bedre.

Nå var nesoddingene sjefene ute på kunstgresset, og redning på streken hindret gutta å snu kampen. Til tross for en imponerende sterk siste halvtime var ikke det nok til å slå Frigg.

Mål:
1-0 (56 min – Frigg)
1-1 (70 min – Fredrik B)

Gule kort:
Hadi (55 min)

Bytter:
25 min: Niklas ut, Kornelius inn.
30 min: Fredrik B ut, Oscar inn.
Pause: Kornelius ut, Niklas inn.
47 min: Sander ut, Fredrik B inn.

Laget fra start:
[team1]

Publisert
Kategorisert som G98-1

Legg igjen en kommentar