Bortetap for A-laget

SARPSBORG (Sarpsborg 08 2 2-1 Nesodden): Onsdag spilte Nesoddens A-lag seriekamp borte mot Sarpsborg 08 sitt rekruttlag. Kampen gikk på Sarpsborg stadion. Vi som hadde tatt turen til Sarpsborg var selvsagt spent på hva vi ville møte. Mange juniorer? Innbyttere i tippeligaen? Vi er litt usikre, men dette var ikke noe junior-lag, det kunne alle se. Og vi vet det var med spillere fra 08 sin A-stall.

Nesodden fikk en elendig start på kampen. Etter 15(!) sekunder ledet Sarpsborg 08 1-0 etter det som så ut som en markeringssvikt i Nesoddens forsvar. Målscorer var Joachim Olsen, og en drømmestart for vertene som ga dem god selvtillit. Sarpsborg vartet opp med mye pent spill gjennom omgangen og kom flere ganger til farlige avslutninger. Og etter 13 minutter glipper NIF på markering igjen, og Sarpsborg får en to-mot-en situasjon som de pent utnytter og gjør 2-0. Målscorer: Martin Hoel Andersen. Nesodden kom stadig på etterskudd og Glenn Arne Hansen i Nesoddens mål hadde sin fulle hyre med å dirigere backrekka. Når vi i tillegg sliter i det sentrale midtbaneleddet, da blir det vanskelig. På cornere i mot er Glenn Arne som vanlig solid, og gjør flere gode inngripen.

I andre omgang måtte undertegnede gni seg i øynene. Kampen endrer totalt bilde, Nesodden tar over! Borte er frykten for å feile, gutta duellerer, og Sarpsborg 08 presses på defensiven. Men etter ca 10 minutter skjer det…. en uheldig Sindre Storhaug feller en motstander innenfor egen 16-meter, og dommeren peker på straffemerket. Motstanderne jublet uhemmet. Men, det skal scores først, og da må Hansen i buret lures. Det klarer ikke ekspeditøren. Rutinerte Glenn Arne ser ut til å lese hvor skuddet skal komme, kaster seg til venstre og redder mesterlig (se bildet). Dette var faktisk den eneste gode sjansen vi så i 2-omgang for Sarpsborg 08 sine rekrutter.

Nesodden presser. Og etter 67 minutter får Kim Viken en god mulighet rett utenfor hjørnet av 5 meteren. Kim banker ballen inn i det lengste hjørnet og dermed 1-2. Nå får gutta virkelig blod på tann. Ikke lenge etterpå felles Patrick Granås innenfor motstanders 16-meter. Et dårlig utført Esben Smith-straffespark reddes enkelt av motstanders keeper. 12 minutter senere felles Tallak Bright Taylor. Denne gangen skal Kim Viken ta straffen. Kim er ikke bedre enn Esben, så også dette straffesparket må vi ha lov til å si var svakt og enkel «mat» for motstanders keeper. Senere i omgangen har Nesodden skudd i stolpen og «nesten inn», men ballen triller på streken og klareres av en 08-spiller. Nesodden har et forsøk som ender i tverrliggeren. Nesodden scorer også et mål, men det blåses for offside. Det vil seg ikke.

I kveld la vi merke til Lars Neerbye Eriksen som startet for en syk Mathias Berge. Lars som har få minutter på A-laget i seriespillet i år «ga jernet» i duellene. Med lav feilprosent forøvrig, så blir det spennende å se… får vi se krigeren fra Flaskebekk starte i neste seriekamp? Kaptein Christian Davidsen spilte seg opp i 2-omgang. Christian har en herlig innstilling og gir seg aldri, og for et lag i motgang håper vi Christians innstilling smitter over på de andre. I dag så vi Christian og Lars etter hvert feste grepet om det sentrale midtbaneleddet. I 2-omgang fikk motstanderne respekt for hardhausene, og vi følte med gutta som reiser uten poeng hjem i kveld. Nesodden hadde fortjent bedre.

Det er bare en ting å si nå: Vær skjerpet fra start! Og spiller Nesodden som i 2 omgang i dag, da ser det lyst ut til neste kamp som spilles hjemme på søndag. NB: Kampen på søndag er utsatt med 1 time slik at avspark er 17:00. Forrige hjemmekamp endte 1-1, og som vi har skrevet tidligere burde gutta vunnet den kampen. 2-omgangen i dag var antakelig enda bedre enn 2-omgang mot Selbak, så vi spør oss selv: LØSNER DET NÅ? Vi tror det, og vi oppfordrer alle som er glade i Nesodden Fotball til å komme på kamp! Søndag har vi tro på 3-poeng.

Publisert
Kategorisert som MSA

Legg igjen en kommentar