NIF 2: Tøff kveld i Vestre Aker

Et meget ungt rekruttlag fikk det tøft borte mot Ready.

Tirsdag kveld reiste Nesoddens rekrutter til Gressbanen, fotballandslagets hjemmebane fra 1919 til 1927, som i dag er dekket av kunstgress. Som følge av flere forfall i siste liten var det kun et tolvmannsterkt bestående av hele seks førsteårsjuniorer og én G16-spiller som tok turen fra Nesodden.

Et fysisk og opprykksjagende hjemmelag tok raskt kommandoen, og gjestene så seg nødt til å ty til en mer kynisk og defensiv tilnærming enn normalt. Hjemmelaget tok imidlertid ledelsen, før den notoriske måljegeren (nei) Henrik Ottosen utliknet etter godt ettertrykk etter et frisparkforsøk fra Øyvind Nytrøen.

Ready fortsatte å dominere den første omgangen, og var særdeles farlige på dødballer gjennom hele kampen. Mathias Møller i Nesodden-buret gjorde flere gode redninger, og det ble også reddet på strek ved et par anledninger.

_OCE4513

Nesodden stod godt imot, men Ready scoret for andre gang, og lagene gikk til pause på stillingen 2-1 til hjemmelaget. I pausen ytret trener Walfridson, som hadde ansvaret på sidelinjen da rekruttrener Jan-Vidar Syvertsen måtte snøre på seg fotballskoene fra start, et ønske om å slippe ned skuldrene, tørre å bruke ballen og spille eget spill.

Det virket imidlertid som om Nesodden ikke taklet overgangen fra å slå langt til å spille korte pasninger. Det tok kun to minutter før bortelaget ble straffet av en pasningsfeil, og fem minutter ut i den andre omgangen hadde den imaginære resultattavla gått fra å vise 2-1 til 5-1, etter tre scoringer signert Øystein Arneberg. Tidligere Nesodden-spiller Timothy Strøm-Pedersen, som i likhet med Alex Myklebust gikk til Ready før inneværende sesong, økte deretter til 6-1.

_OCE4531 (1)

 

Simon Steinsvik reduserte så til 6-2 etter fint angrepsspill fra gjestene. Bortelaget kom seg rundt på venstrekanten, og Steinsvik, som hadde blitt flyttet opp på midtbanen, hadde løpt seg fri inne i sekstenmeteren. Ballen trillet ut til midtbanespilleren som sendte den kontant i nettet.

Ready scoret deretter to ganger, ved henholdsvis Jonny Hellesø og tidligere Viking- og Aalesund-spiller Joakim Austnes, før Mathias Lien Smith reduserte på straffespark etter at Per Oscar Eklund ble dratt i bakken innenfor sekstenmeteren på et innkast. På tampen fastsatte Strøm-Pedersen sluttresultatet til 9-3.

Nesodden viste i den første omgangen at de er i stand til å forsvare seg mot god motstand, og mot slutten av den andre omgangen var det også flere sekvenser hvor laget holdt godt i ballen. For gjestene gjelder det å ta med seg det positive og lære av det negative, så vil utviklingen fortsette for de fremadstormende ungguttene.

[team1]

Legg igjen en kommentar