Endelig for NIF2

Lørdag 24 mai spilte Nesodden Fotballs rekrutter kamp hjemme mot Ski. Kampen gikk på KGB i nydelig solskinn, men i overkant varmt for spillerne. Dommer Robert Hansen la derfor inn vanningspause i begge omganger, og de ble flittig benyttet.

Rekruttene eller NIF2 har flere unge og talentfulle spillere, og i kamper tidligere ser vi at flere av dem har slitt litt fysisk. Men sånt er jo bare midlertidig, fotballkvalitetene forbedres raskt, de vokser også fysisk. I dag ser vi at flere spiller definitivt har tatt steg. Ja, prestasjonene svinger voldsomt, og det er vel nesten å forvente at det kan skje også i kommende kamper. Over tid vil det stabilisere seg, og vi skal ikke se bort i fra at flere vil fange interessen fra ledelsen rundt NIF1. Akkurat slik det skal være.

_OCE4634

Kampen i dag viste et NIF2 lag som vil vinne. 0 poeng i serien var fasiten før dagens kamp. Ski hadde 4 seire og 1 tap, men det var det ingen av guttene som brydde seg om. Guttene gikk ut helt uten respekt for motstanderen, akkurat slik det skal være. I dag var Tallak Bright-Taylor i en klasse over alle andre på banen. Omtrent hver gang Tallak får ballen blir det farlig. Og når kampen er slutt har Ski måttet ty til ulovlige midler 2 ganger for å stoppe Tallak. 2 straffespark som ble satt besluttsomt og vakkert plassert i mål av Mats Øyvind Arntzen. Mats Øyvind er i tillegg frampå og scorer et mål. 3 mål fra en midtstopper er ikke vanlig kost, og Mats er en «kald fisk» som vet å plassere seg smart og lukte muligheter.

_OCE4687

Til pause står det 2-1 til Nesodden. Etter pause scorer Ski 2 ganger og tar ledelsen med 3-2, men som nevnt blir det farlig hver gang Tallak får ballen. På 3-3 og mot slutten av kampen spilles Tallak fri og setter 4-3 til NIF2, et resultat som står seg kampen ut. Tallak og Mats satte sitt preg på denne kampen.

_OCE4670

Men det er flere som presterer godt, og Mathias Lien Smith var en av dem. I dag så vi en sentral midtbanespiller som har en fint justert pasningsfot der de mer vriene stikkerne i dypledd sitter godt. Mathias var også flink til å vri spillet og engasjere sidebacker og kantspillere. Sentralt på midt startet også Henrik Lundquist som har flott balanse og ballkontroll. Mathias og Henrik blir det spennende å følge i utviklingen sin.

På backene spilte de to ungguttene Gard Eliassen og Philip Rustad. Begge disse guttene klarer seg fint på sidebacken. På midtstopperplass tar Mats Øyvind et stort ansvar i forhold til å dirigere forsvaret og han tar meldingene fra keeper Mathias Møller. Flott å se hvordan disse spillerne leder sine rekker bedre og bedre. Mats Øyvind har dessuten en god pasningsfot. Spillforståelse og plasseringssterk som han er, så viser Mats for alvor at han blir å regne med i NIF1 sammenheng, og vi har sett han på benken der allerede.

_OCE4702

Mathias Møller leverte en solid kamp i mål. God reaksjonsevne, gode igangsettinger og flere gode inngripen på cornere i mot. Målene i mot kom etter noen svake markeringer i «boksen», og det er vel kanskje det som irritererer en keeper mest. Så gutter, i neste kamp skal vi se ennå mer resolutt opptreden innenfor egen 16-meter. Da blir det neppe 3 i mot.

_OCE4675(1)

NIF2 er i ferd med å legge respekt for motstanderne til side. Guttene ser vi tydelig har tro på egne ferdigheter, og er ikke redde for å utfordre. I dag var stallen rimelig tynn, så trener Jan-Vidar måtte starte. Jan Vidar er neppe i kalasform, men vi tror det var bra å ha han på banen. også som dirigent i de fremre rekkene.

Det gjorde godt med 3 poeng i dag, sesongens første. Det tar neppe lang tid før vi får nye 3 poeng, og vi gleder oss til fortsettelsen.

Legg igjen en kommentar