G14-1: Seier i dag mot Ski !

Ski vs Nesodden 3-5 (2-2)
Av Tom-Rune Fagernes
Idag reiste G14-1 til Ski for å møte laget fra stasjonsbyen i det som var kamp nr 2 av totalt 4 kamper for 1. laget ila denne uken. En tøff uke hvor også 14-2 spiller kamp imorgen onsdag 28.05.14.
Ski var bunnlaget i avdelingen, med kun en seier så langt, men til gjengjeld var den på hele 7-1 mot Nordstrand som igjen er det eneste laget som har tatt poeng fra VIF. I fjor mot samme lag og på samme bane fikk vi en leksjon og tapte hele 5-1, og trener’n var spent på om gutta var klare for å revansjere den prestasjonen. Som følge av tett kamp program valgte vi å låne Elias og Julian fra 2001 laget, slik at vi kunne spare noen spillere til senere kamper denne uken. Både Julian og Elias kom meget godt fra oppgaven, og kan mer enn gjerne få prøve seg igjen.
Kampen startet ganske jevnspilt, og lagene skapte ikke allverden de første 10 minuttene. Begge lag valgte i første omgang å slå endel langt bakfra, noe som gav endel dueller og muligheter for stuss/flikk inn bak backrekka til motstander. Etter drøyt 10 min dukker vår venstre kant for dagen Oskar Mellem opp, og setter iskaldt inn 0-1. Vi har etter dette mye av trykket og ballen er mest på Skis halvdel i denne perioden av kampen. Likvel er Ski skumle når de får slått tidlig i bakrommet vårt da de her kjappe spisser som ligger og lurer på offsidegrensen hele tiden. Rund 15 minutter ut i første omgang ender en slik ball med at vi må gi Ski en corner. Ballen detter ned i feltet uten at vi får klarert skikkelig. En Ski spiller skyter ballen opp i magen på en av våre spillere, men dommeren mener det har vært en hands og dømmer straffe. Straffen settes iskaldt inn til 1-1. Ski kvikner til og er aggressive i presset. Vi faller litt i intensitet og lar Ski ta kommandoen i noen minutter. Dette utnytter de og får spilt gjennom en av sine hurtige spillere som enkelt setter inn 2-1.
Vi bruker noen minutter på å få summet oss, men tar etterhvert over kommandoen i kampen igjen. Et par minutter før pause vinner vi ballen og Magnus ser at keeper står langt ute. Han løfter ballen med fin følelse over og rundt keeper og utligner med det til 2-2 til pause.
I pausen er vi enige om å stramme strikken litt. Både når det gjelder å være oppe i press, tempo på ball og bein samt viljen til å vinne dueller. Andre omgang starter således med et brak. Høyre back Trym raider seg frem til dødlinja og får slått inn, og igjen dukker mr Mellom opp og setter inn 2-3 til oss. To mål av Mellem på venstrekanten ?? Kasper Akre pass opp, her får du en konkurrent ;o).
I løpet av 2 – 3 minutter setter vi to skåringer til. Begge kommer etter corner og da cornertrekk nr 1. To fine cornere fra Petter og flotte bevegelser i feltet gjør at Max først setter inn 2-4, før Magnus også setter sitt andre for dagen og gir oss 2-5. Etter dette mister Ski litt gløden, vi kan hvile litt spillere men samtidig ha rimelig god kontroll over kampen. De siste 30 minuttene av kampen skjer det ikke allverden verken den ene eller andre veien, men 3 minutter før slutt glipper vi litt i konsentrasjonen og lar Ski redusere til 3-5.
Kampen ebber ut, og vi vinner fortjent uten å spille noen stor kamp. Solid innsats. Fine tendenser iblant, men vi MÅ jobbe med å ha mer ro når vi har ballen i beina. Dette kommer.
Imorgen ønsker vi 14-2 lykke til med kamp. De som ikke spiller der og skal spille torsdag igjen mot Klemetsrud. Ta en liten jogge- eller sykkeltur for å få ut litt stølhet av muskelaturen.
Trener’n (som måtte skrive kamprapport selv i og med at Magnar G fortsatt var å lette etter Angie utenfor Telenor Arena ;o). Regner med at VG er tilbake med kamprapport onsdag, torsdag og søndag)

Legg igjen en kommentar