Dominterte mot Selbak!

(Selbak 1-4 Nesodden) Nesoddens A-lag i 3.divisjon dominerte banespillet fullstendig på Selbak Stadions litt tunge gressteppe lørdag ettermiddag.

Sykdomsforfall fra Terje Tangen og Magnus Haugstad, og skadefravær fra Andreas Flakstad gjorde at det ble flere forandringer på Nesodden siden sist kamp. Seier 1-4 var likevel overbevisende i «6-poengskampen».

Av Håvard Lunde

Første omgang
Nesodden tok tak i kampen fra start, og var flinke til å vende spillet fra ene siden til motsatt kant/høy back. Dette gjorde at Selbaks noe aldrende og slett ikke veltrente mannskap slet i forflytningene. Når de hvite fra halvøya i tillegg varierte med spille i mellomrom, ble det tidlig klart at Nesodden ville ha overveldende ballbesittelsesovervekt. Men det har vi sett før ikke er ensbetyende med scoring.

Heldigvis scorte Nesodden først. Den gode medvinden første til at den gode corneren fra Sindre smalt i bakre stolpe, og Henke dempet ballen i feltet, og skjøt mot mål. Der stod Tallak Bright-Taylor og hælflikket ballen videre i mål! Årets beste feilvente prestasjon av kraftspissen. 0-1.

Nesoddguttene fortsatte både med mot og presisjon å spille ut Selbak, og i vekslingen mellom kortpasningsspill, vendinger og «kråssere» var plutselig Mads Dyrseth alene igjennom. Forsøket på å drible av keeperen ble uregelmessig stanset, men da Kim Viken ble felt etter å ha plukket opp den påfølgende andreballen, kunne ikke pipeblåseren annet enn å peke på straffemerket. Tallak Bright-Taylor, som står og ser at keeperen står og peker til sin høyre side, skyter nettopp i det hjørnet; utagbart for keeper. 0-2 var også pauseresultatet.

Andre omgang
I starten på andre omgang har Nesodden motvind, og Selbak trykker til og får dødball helt i starten. Etter litt klabb og babb, dytting og skubbing, havner en NIF-er i bakken, og ballen i mål, til sparsomme protester fra bortelaget. 1-2, og hjemmelaget fikk en drømmestart på den tenkte opphentingen. 1 minutt tok det for Nesodden igjen hadde kommet to mål foran, og for et angrep. Etter flere trekk innad i laget spilles Henke Lundquist rettvent i mellom rommet, trer Tallak Bright-Taylor presist inn i bakrom, og smeller ballen inn langs bakken foran mål. Der er Kim Viken, og netter sikkert. Vakkert, og en skikkelig trøkk i trynet på de grønne.

Ut kampen kontrollerer Nesodden kampen. Det er det å bemerke at Nesodden i denne perioden er sin egen verste motstander. Selbaks toppscorer Stian Olsen kom på et tidspunkt alene gjennom, men Møllers inngripen var mesterlig. Slik sløvhet er unødvendig, og kunne gjort innspurten vel spennende.

10 minutter før slutt entrer Ozan Turan banen for bortelaget, og benytter sin «høstdebut» for Nesodden med å stusse ballen i nydelig bue over Selbaks keeper, og stolpe inn. 1-4, og kampen var avgjort.

Sjur Sæbjørnsen debuterte
Sjur (f. 1998) debuterte i A-lagssammenheng i kampen, og var som vanlig ivrig og offensiv i sin spillestil. Godt å se at han var blottet for nerver i sine 10 minutter, og spilte som om det skulle vært hans fjerde seniorsesong!

Svært fornøyd
Jan-Vidar Syvertsen, som vikarierte i Marcus sitt fravær som hovedtrener, var svært fornøyd etter kampen. Noe han har god grunn til. Moro var det også å oppleve at Nesodden i en 5 minutters periode i andre omgang spilte med kun halvøy-gutter på laget. Best av mange gode var Sindre, som virkelig sto frem i kampen. Som alltid engasjert og aktiv i snakketøyet, men også nøyaktig i posisjonering og pasningsspill.

Fra start stilte NIF slik:
Mathias M – Jakob B, Sindre S, Esben S, Dennis T – Henke L, Christian, Lars N – Mads D, Tallak G, Kim V
(Innbyttere: Patrick G, Sjur S, Ozan T, Dino P og Tinius D.F. De tre førstnevnte ble benyttet.)

Publisert
Kategorisert som MSA

Legg igjen en kommentar