G15-1: Adidas Cup Puljespill: Øvrevoll Hosle – Nesodden 5 – 2

(VG/JARMYRA KUNSTGRESS): «DET BLE TO – FEM, MEN VI REISTE MED HODET HEVET HJEM»

Av Magnar Glimsdal

Sammen med 26 tilskuere, sol og 18 grader var vi klare for den siste kampen i gruppe spillet for  Adidas Cup, saken var grei, med seier ville vi vinne pulja, med uavgjort ville vi gå videre som nr.2 og med tap var cup eventyret over for i år. Og det skulle vise seg at det ikke skulle bli så enkelt, Øvrevoll Hosle (heretter kalt «ØH») la tidlig ett press på våre spillere, og vi fikk den verst tenkelige start , etter kun 3 min , så kommer ØH seg rundt på kanten og får lagt inn og på elegant vis treffer de på direkten og ballen fyker inn i Adams høyere hjørne og 0-1, og de første 25 minuttene av kampen har de ett enormt press på oss, selv om Petter har ett herlig raid opp langs sida og inn i 16 meteren, men får ballen akkurat litt for langt foran seg og ØH for avklart.

ØH pøser på med sjanser vår keeper Adam har flere fine redninger og holder oss inne i kampen, men gutten kan ikke ta alt så i det 20 min er det klart for 0-2, ett lang skudd skifter retning og blir styrt inn i målet og utagbart for Adam.

Men så kommer vi mere med, Petter har ett frispark fra 30 meter som bare går noen centimeter over. Kaptein Carl har en travel dag på jobben og rydder stadig unna, og på venstrebacken har Jacob en god dag og rydder opp i stor stil.

I det 27min får vi en fiks kombinasjon, Jørgen legger ballen ut til Kasper, Kasper dribler av noen spillere legger ballen tilbake til Jørgen som er bare noen centimeter unna en stor sjanse.

Men etter at vi har hatt spillet, så er ØH på farten igjen, i det 30 min er det klart for 0-3 og det ser veldig lett ut når det skjærer gjennom alt og alene med keeper scorer de enkelt.

Men vi har klart å flytte spillet opp på ØH bane halvdel, og 32 min er gått når Mikkel for til ett herlig skudd fra ca 22 meter som dessverre går i stanga ! Men vi fanger opp returen, som til slutt havner  hos Jørgen men skuddet hans blir mesterlig reddet av keeper. Kasper har flere innlegg men vi får ikke mål og vi går til pause på stilling 0-3. På tribunen er det noen som nevner at Liverpool 2005 klarte å ta igjen enn 0-3 ledelse, kunne vi klare det samme ?

 

I andre omgang våkner vår andre ving Casper og han har mange flotte løp og han har også fine innlegg men nei det vil seg ikke. Men i det 49 min for vi se hva som bor i dette laget, Henrik har ballen på midtbanen legger en herlig cross pasning til Kasper som går ned til dørlinja legger en 45 graders pasning inn i feltet og der stormer Casper inn i feltet og får satt ballen i venstre hjørnet og redusering til 1-3 ! Men så følger det noen minutter hvor Adam må ta fram sine meget gode keeper kunnskaper. I det 58 min er Henrik på ett av sine løp og fra sida legger han inn en pasning som går gjennom hele feltet og på bakerste stolpe står Vetle og styrer ballen i stolpen !! Og kampen har fått en ny spenning, ØH virker noe stresset. Petter slår en corner og Max er først på ballen men skuddet hans går bare litt mere enn litt over.

Så mens vi har startet en slags opphenting så slår ØH tilbake , i det 61 min er det litt misforståelser i forsvaret og plutselig er spissen til ØH gjennom alene mot Adam og gjør 1-4. Men gutta gir ikke opp , minuttet etter har Casper ett flott skudd som går like utenfor. Litt senere har Casper ett av sine lange kast som skaper litt trøbbel men ØH for ryddet unna.

I det 72 minhar Max en herlig raid hvor han finter bort 2 – 3 spillere og ser plutselig at keeperen står langt ute, han prøver seg med en frekkis og lobbe over fra midtsirkelen, men ballen treffer en stein eller noe sånt så ballen triller inn til keeper. Men vi presser nå i det 72 min har vi mange spillere i angrep og når pasningen kommer inn i feltet står både Carl og Jørgen klare til å putte ballen i nettet og det er Carl som får æren til å redusere til 2-4. det er 3 minutter igjen pluss tilleggstid, det er fortsatt tid til å score to mål, men er det likevel for sent ? I neste minutt for vi svar, da kontrer ØH inn sitt femte og siste mål og fastsetter slutt resultatet til 2 – 5, og snipp snapp snute så er vårt cupeventyr ute !

 

Men vi tør påstå at resultatet 2-5 ikke gir det riktige bildet av kampen, det var mye bra tendenser, hvis vi ser bort ifra de første 20 minuttene så er vi jo helt på høyde, og hvis skuddet til Vetle hadde gått inn på stillingen 1-3 i stedet for i stanga så vet man aldri hva som kunne ha skjedd. Nå satser vi alt på serien og plass i høstens A slutt spill !! Dette blir bra og spennende !!

 

 

Magnar

 

 

VG på denne dag for 40 år siden:

Og hvis målet til Lorimer mot Bayern Munchen i 1975 på denne dag (28 Mai) ikke hadde blitt feilaktig annulert så hadde Leeds vunnet EuropaCupen det året !

Legg igjen en kommentar