Geir Harald Smith blir ny sportssjef!

Geir Harald Smith, som i 2015 har vært trenerkoordinator, spillerutvikler G19 og for siste halvdel av sesongen A-lagstrener for Nesodden IF Fotball fortsetter i klubben i en heltidsstilling som «Klubbutvikler», fra 1. november 2015. I rollen vil han inneha ansvaret som A-lagstrener, akademiansvarlig og sportslig ansvarlig i NIF Fotball.

«GH» (kallenavnet til Geir Harald) har vært i klubben siden mars, og begynte sin trenergjerning hos oss som spillerutvikler for G19, trenerkoordinator, samt ansvarlig for å etablere fotballakademi på Alværn. Nå tar han på seg et ansvar som sportslig ansvarlig kombinert med A-lagstrener og akademiansvarlig i NIF fra 1. november. De siste to månedene av 2015 vil han jobbe sammen med avtroppende sportssjef Håvard Lunde med hensyn til overtakelse av det sportslige ansvaret.

GH har en lang fartstid i fotballyrket, til tross for sin unge alder (født 1982). Han har vært i Ås, Moss, Sprint-Jeløy, Follo (motstanderanalyse for A-laget) og Ullern. Nå tar han på seg et ansvar som sportssjef kombinert med A-lagstrenerjobben i NIF fra januar 2016.
– Nesodden er en klubb med et ekstremt stort potensiale, og det blir en spennende utfordring å få ut det som ligger der, forteller en entusiastisk GH til nesoddenfotball.no.

GH har vært fotballtrener siden 2001.
– Jeg hadde en forståelse av at jeg ikke var høy nok til å bli en toppkeeper, så jeg måtte finne en annen vei for å kunne drive med fotball på heltid. Det var i 2001, da jeg ble guttetrener i Ås, at jeg valgte karrieren som fotballtrener.

Frem til 2009 kombinerte GH treneryrket med annen jobb, helt til han ble fulltidsansatt i Ullern Fotball. Etter fem år i Ullern, som resulterte i opprykk til Oddsenligaen for A-laget, valgte Ullern og GH å skilles som gode venner, og jakten på nye utfordringer begynte for sistnevnte.

Nå har Geir Harald Smith valgt å forplikte seg til NIF for en periode. Med seg til klubben har GH lang erfaring i treneryrket, og vi ser allerede resultater av dette på a-laget hvor de nå har tatt 14 poeng etter at han tok over i august.

Det er helt tydelig at Smith ser et stort potensial i klubben
– Med tanke på anlegg vi har her på Nesodden, antall fotballspillere, og et styre som deler mine tanker rundt det å bygge klubb, gleder jeg meg veldig til å ta fatt på alle oppgavene, avslutter Geir Harald Smith.

Vi kommer tilbake med en fyldig artikkel om Geir Harald Smiths planer for kommende år.

Publisert
Kategorisert som Klubben

Legg igjen en kommentar