Første stikk til Nesodden!

Nesodden vant årets første treningskamp 3-4 mot Drøbak på Seiersten stadion. Oppgjøret var også denne gangen meget målrik, men Nesodden trakk det lengste strået. Joakim Fjørtoft Lien, Kim Viken og Jakob Bjøndal scoret mot rødtrøyene.

Nesodden slet veldig innledningsvis i første omgang i sin 3-5-2-formasjon (ny av året). DFI skapte de fleste sjansene i begynnelsen av kampen. Både med og uten ball virket Nesodden ukomfortabel og utrygg i denne nye formasjonen. Mot spillets gang tok Nesodden ledelsen etter en meget god overgang, og som så ofte før var det Kim Viken som ordnet målet for hvittrøyene. Etter 0-1-målet hevet Nesodden seg og spilte seg inn i kampen, men det var DFI som fortsatte å skape sjanser. Med godt spill av Mathias Møller, og svake avslutninger fra DFI, kunne Nesodden gå til pause med en ufortjent 0-1-ledelse.

Bedre kontroll defensivt
Andre omgang åpnet forrykende fra Nesoddens side, og før det var spilt fem minutter økte Joakim Fjørtoft Lien ledelsen til 0-2, og halvøyalaget var nå helt med i kampen. Dette utviklet seg til en jevn fotballkamp hvor spillet bølget mye frem og tilbake. Der hvor Nesodden slet i første omgang, og DFI skapte store sjanser, hadde hvittrøyene nå mye bedre kontroll defensivt og var i tillegg hele tiden en trussel på overganger.

Etter ca 20 min av andreomgangen økte Nesodden ledelsen til 0-3, og nok en gang scoret unge Fjørtoft Lien. Han var iskald alene med keeper etter en strålende overgang, og mye av æren må tillegges Henrik Lundquist. Joakim Fjørtoft Lien scoret forøvrig Nesoddens 5-3-mål mot DFI i seriespillet i fjor hjemme på Berger stadion.

Resten av kampen bar preg av å være årets første treningskamp. Begge lagene byttet mye, og mange ble slitne. Det ble rett og slett Hawaii-tendenser på Seiersten stadion.

Jakob Bjøndal avgjorde kampen
Med ca. ett kvarter igjen å spille headet DFI’s Momo Latyr en corner i mål, og bare minutter senere reduserte rødtrøyene nok en gang. Denne gangen ved Jørgen Røssevold på straffespark. Et straffespark som du forøvrig må ha et ekstremt rødt Drøbak-hjerte for å kunne forstå noe av. Med to raske reduseringer kunne dette fort gått galt for det unge nesoddmannskapet, men i stedet, med syv minutter igjen å spille, avgjorde Jakob Bjøndal kampen til Nesoddens fordel med sin 4-2-scoring etter en godt slått dødball fra Ole Christian Grime.

Selv om kampen var avgjort skulle Drøbak igjen finne veien til nettmaskene to minutter på overtid. Jørgen Røssevold scoret et flott frisparkmål fra ca. 18 meter. Det ble med reduseringen. Dommeren blåste av kampen og Nesodden gikk seirende ut av duellen i en meget målrik kamp.

Alltid gøy å slå DFI
– Dette var først og fremst en god gjennomkjøring og det var godt å spille kamp igjen. Første omgang er veldig rotete fra vår side noe som kan forklares både med datoen og med helt ny formasjon. De første 25 minuttene av andreomgang synes jeg vi er gode og det er også i den perioden vi avgjør kampen. Alt i alt var dette en fin gjennomkjøring og det er jo alltid gøy å slå Drøbak, forteller Geir Harald Smith til nesoddenfotball.no.

Fornøyd med unggutta
A-lagstrener Geir Harald Smith var veldig fornøyd med hva unggutta fikk til mot DFI.
art_unge_nifspillere_dfi
– Vi stiller med et utrolig ungt lag hvor kun to spillere er født før 1994, og i løpet av kampen benytter vi hele ti spillere som er 19 år eller yngre (bildet over). Det er klart det er gøy med egne unggutter, og 14 av 15 mann i troppen er nesoddgutter. Når det i tillegg er slik at gutta ikke bare er med for å prøve seg, men også er med på å dominere og avgjøre kampen, så viser det at det gror godt på Nesodden om dagen, avslutter Geir Harald Smith.

Nesodden stilte uten bærebjelkene Mattias Skindlo og Christian Davidsen, begge ute med skuldertrøbbel. Henrik Ottosen manglet grunnet jobb.

Dagens NIF-gutt: Jakob Bjøndal
I tillegg til å score mål var Jakob bunnsolid defensivt og ble sjeldent eller aldri forbipassert, og var limet som holdt sammen den nykomponerte forsvarstreeren.

Innbyttere:
Disse fikk spille siste 30 min
Markus Færevik
Philip Rustad
Simon Torsnes Steinsvik
Ubenyttet: Tinius Dahl Fjærn (spilte G19-kamp dagen etter)

Laget fra start:
[team1]

Publisert
Kategorisert som MSA

Legg igjen en kommentar