Nesodden knuste Drøbak/Frogn!

På Berger Kunstgress skulle det kjempes om avansement til 2. kvalikrunde i NM mellom to store rivaler. Og denne lørdagsformiddagen bød på et målkalas av de sjeldne.

Av Mathias Bjerkan
Foto: Lars Fanebost

Åpningsminuttene bød på lite sjanser og mye balltap. Nesodden lå i store deler av kampen lavt, og slo lange baller opp, mens DFI hadde mest ball. Lange ballene opp lyktes etter kvarteret, men Viken spolerte en gigantisk sjanse. Det gjorde han ikke da han fikk sjansen på nytt. Et bra ettertrykk ender opp i at Viken blir spilt opp innenfor 16-meteren, holder stopper unna seg, og triller ballen i mål.

Like etter ble gjestene ordentlig straffet. Dommeren ga marsjordre for en hands, samtidig som det ble dømt straffe. Rutinerte Viken, virket ikke så rutinert, i det han sendte avgårde en lav og svak straffe, som ble reddet. Men som tidligere i kampen, rettet han opp igjen. Etter halvtimen mottar Viken en bakromsball midt på DFI sin halvdel, og som tidligere i kampen, holder han stopper unna seg, og er iskald foran keeper. Omgangen ebbet ut i 2-0.

De siste 45 åpner i samme stil som de første 45. DFI har mest ball, Nesodden står lavt og er robuste bakover. Det gikk 20 minutter før det skjedde noe. En corner slås i retning innbytteren ‘Momo’, da viser han sin enorme luftstyrke og header inn reduseringen. Selv i undertall, var DFI frempå, og et skudd i tverliggeren var det nærmeste de kom utligning.

Etter 75 minutter fikk stopperne, atter en gang, kjørt seg med langballene. Viken snapper opp en ball, og putter inn sitt 3. mål for dagen.
Med ti minutter igjen, kommer Dino opp på venstresiden og finner ‘Henke’ med en 45-grader, som bredsider ballen inn, med litt hjelp av fumlete keeperspill.
Dette var starten på et målrush. Et innlegg som Joakim får på mål, gjør at Skindlo enkelt kan heade inn returen.
Viken var heller ikke ferdig. Davidsen sender en pasning mellom to stoppere som hadde en forferdelig dag, og banens beste scorer sitt 4., og Nesoddens 6. for dagen. Det ble til slutt en overlegen seier, og man skulle trodd at Nesodden var en divisjon over, og ikke under DFI.

Bytter:
16 min – DFI
57 min – DFI
73 min – Sjur Sæbjørnsen ut, Joakim Lien inn
85 min – DFI
87 min – Alex Myklebust ut, Mats Arntzen inn
90 min – Kim Viken ut, Mathias Johnsen inn

Publisert
Kategorisert som MSA

Legg igjen en kommentar