NIF G15-3 – Første seriekamp mot Oppsal

Oppsal 3 – NIF 3 12 – 2 (8-1)

Her skal det sies at sluttresultatet juger litt. Dette var slettes ingen 12-2-kamp. 3-2 eller 4-2 ville gitt et langt bedre bilde på kampen. Men sånn er det noen ganger, og relativt ofte for Nesodden 3, at de slipper inn veldig mange mål i sine downperioder, mens de i sine bedre perioder ikke er like effektive.

Men det startet godt. I siste treningskamp, i Asker, startet hver omgang med 15 minutter dårlig konsentrasjon, og da slapp gutta våre inn utrolig mange mål. Dette var så godt som luket vekk nå. Det tok vel omtrent fem minutter før vi var på denne gang, og da ledet ikke motstanderne mer enn 1-0. Deretter tok Nesodden over og hadde 15-20 skikkelig gode minutter. Mål ble det også, og det var Jonas som fikk æren av å banke inn en retur fra keeper etter en Nesodden-corner (bildet).

1-1 holdt lenge, men så begynte kula å tilbringe mer og mer tid på vår banehalvdel. Usikkerheten bredte seg, og alt for ofte ble laget stående igjen når vi fikk ballen, i stedet for å forsøke å få ballen framover. Man ble liksom stående og vente på at de skulle ta fra oss ballen igjen. Og da kommer ofte ketchupeffekten. Selvtilliten forsvant, og rekordraskt sto det 6-1 til motstanderen. To kjappe mål på tampen ga 8-1 til hjemmelaget.

Andre omgang viste imidlertid NIF3 at de ikke gir opp. De spilte en svært god omgang, igjen glapp det fullstendig opp i noen minutter på slutten, der Oppsal scora alle sine mål, men med litt bedre marginer så ville Nesodden fått flere mål enn det ene til Rafael i andre omgang. Det var for øvrig et skikkelig arbeidsmål. Han runder en utrusende keeper, men får ballen litt for langt foran seg. En kjempespurt og et skudd fra svært skrå vinkel, gjør imidlertid at Nesodden får sitt velfortjente mål.

Alt i alt hadde Nesodden spillet i omtrent halve kampen, ca 17 minutter av hver omgang. Bare synd at vi slipper inn 12 mål på de minuttene motstander har spillet. Det høres også med til historien at keeper Owais var blant Nesoddens beste med en haug klasseredninger, mens keeperen til Oppsal var svær, og omtrent like bevegelig, som et fjell. Det handler altså først og fremst om å komme til målsjanser og avslutninger, og ikke la motstanderlaget gjøre det samme. Der har NIF3 fortsatt en jobb å gjøre.

Legg igjen en kommentar