G 14-2: Avsluttet vårsesongen med seier

Nesodden G14-2

Oppegård 2 – Nesodden 2 2-3

20160616_213543 (2)

Vi gjør oss klare for kamp og blir enige om å prøve og holde et litt lavt press og trille ballen i laget. Det er tydelig at gutta gjør som de får beskjed om og vi holder ballen trygt og godt i vårt eie og spiller oss frem til en stor mulighet hvor Josh spiller fri Jonathan som avslutter men ballen glir av foten og det står fortsatt 0-0 etter fire minutter. Vi fortsetter og trille ball men stanger mot et meget godt Oppegård forsvar. Kampen er i ferd med på bli en stillingskrig hvor det er de to bakre firerne som rydder opp på mesterlig måte og etter 10 minutter er det Oppegård som tar over mer av banespillet uten å bli spesielt farlige da Nesodden kollektivet fortsetter å jobbe godt sammen og stopper Oppegård ute ved 16 meter. Første mulighet for Oppegård kommer etter 21 minutter og Seb rydder mesterlig opp. Ny mulighet til Oppegård etter 24 min men Seb står nok engang i veien for Oppegårds spisser. Nå går kampen over i en ny fase hvor vi flytter spillet litt høyere uten at vi klarer og produsere de store sjansene. Spillet foregår på midten og gutta fortsetter og jobbe for hverandre og nekter Oppegård rom og muligheter. Fremover på banen så går vi litt for ofte i offside da forsvarsrekke til Oppegård tydeligvis har drillet offsidelinja og vi er litt for hissige på bakrommet deres. Forsvars fireren vår med Ben, Martin K, Bjørn F og Elias L. er våkne og bryter stort sett alle oppspill foran mostanders angrepsspillere og omgangen ebber ut med 0-0. Omgangen viser at vi er meget gode bakover og sliter litt mer med å komme igjennom på de store sjansene.

Vi starter 2 omgangen med 10 mann etter et gult kort på tampen av førsteomgang. I det vi blir fulltallige glipper vi litt i organiseringen og Oppegård går opp i 1-0 etter 40 min. Vi triller ballen ut til avspark og retter opp oss i ryggen og viser lagmoral for det er etter hvert det denne kampen skal handle om. Gutta fortsetter å gjøre hverandre gode og viser at vi vil være med på leken og med flere fine kombinasjoner så får vi satt mer press på Oppegård. Simen får både tid og rom på 20 meter til å fyre av, gutten lar seg ikke be to ganger og feieren rett i lengste og 1-1 er nok et rettferdig resultat etter 48 minutter. Nesodden gutta fortsetter å legge press på Oppegård og det blir litt klabb og babb inne i 16 meteren til Oppegård og Philip A får muligheten til å skyte fra 10 meter, men det er litt for tett med spillere og situasjonen ryddes. Nå går det fort i svingene og Oppegård gård rett i angrep som ender på utsiden, i det påfølgende utspillet så er det en liten kommunikasjonssvikt i de bakre rekker og en Oppegård spiller snapper opp ballen og triller den i lengste for Seb og 2-1 er bare og konstatere etter 50 min. Det er ikke vanskelig å se at gutta som er ute på banen ikke har gitt opp og vi løfter laget og vil være med på leken. Denne manøveren gir vi selvfølgelig bort litt bakrom som Oppegård prøver og utnytte, men det er ikke fart vi mangler på stopper plassen i dag og noen friske taklinger innenfor egen 16 meter av Bjørn Felix som heldigvis treffer ball før spiller. Etter 58 minutter setter Simen fart ut på høyre kant og Oppegårds store forsvarsklippe kommer for sent inn i duellen og noe som ligner et rent overfall bakfra hvor Simen på mesterlig vis holder seg på bena og fortsetter til dødlinja og legger inn til Martin Aas som kommer på et perfekt løp og bredsider ballen kontrollert i mål på volley (som Arne Scheie ville sagt «denne er tatt rett ut fra læreboka»). Med drøyt 10 minutter igjen å spille så begynner vi å bli slitene og ligger kompakt bak i banene og nå kjører Oppegård kampen, men hva gjør vel det når Joshua bryter midt på egen halvdel og glir gjennom hele Oppegård laget og avslutter sitt 70 meters løp med flott scoring i lengste for keeper og endelig leder vi kampen med 5 minutter igjen og spille. Når vi i tillegg har en match vinner mellom stengene som gjør en kjempe redning i det 67 minutt så tar vi med oss alle poengene hjem til Nesodden.

I dag er det «en for alle og alle for en» som gjaldt og det kollektive arbeidet som gjør at vi drar seieren i land. Eller som EM sang til David Guetta ft. Zara Larsson – «This One’s For You» sier klart og tydelig «in this togheter, stand strong togheter” og det var nettopp det vi gjorde på Østre Greverud kg.

Støtte apparatet vil takke gutta for en fantastisk match og alle de tilreisende supporterne på tribunen for støtten til gutta for det var stort sett dere vi kunne høre applaudere der opp.

Legg igjen en kommentar