G15-1 til topps i Skadevi Cup!

Nesodden G15-1 vartet opp med finspill fra dag 1 i Skadevi Cup i Skövde, som varte hele veien til finalen hvor man dro i land seieren!

 

Gruppespillet:

 

Nesodden 3-2  IFK Mariestad

Vi startet cupen med å gå rett i strupen på motstander og scorte tidlig etter at Magnus Fagernes selv ble felt og selv satte inn straffen etter et strålende oppbygd angrep som skulle bli vårt varemerke som lag.  Fagernes var i gang og satte likeså greit inn både 2 – og 3-0 etter gode avslutninger. Etter det så det ut som vi trodde jobben var gjort og inviterte motstander tilbake i kampen og de satte inn både 3-1 og 3-2, før vi kontrollerte inn til seier de siste 5 minuttene. En godkjent omgang og en svak, men vi var i gang med poengfangsten etter fine tendenser i vårt offensive spill!

 

Nesodden 0-0 Skövde IFK

0-0 kamper pleier ikke alltid å være underholdene eller av god kvalitet, men det var denne kampen fra vår side. Vi dominerer totalt og har kontroll på alt som skjer på banen, både med og uten ball. Vi er gode i oppspillsfasen, hvor vi er trygge og tålmodige slik at vi får spilt oss fri gang på gang. Samtidig klarer vi ofte å etablere spill høyt i banen og trykke motstander nærme eget mål. Da vi i tillegg er flinke i gjenvinningspresset og vår offensive markering kommer ikke motstander til noe som ligner på sjanser, da vi hindrer alt av mulig overganger i mot. Vi har flere enorme sjanser og skudd i tverrligger, men ballen ville ikke innenfor stengene i denne kampen. Dette var uansett et skritt i riktig retning spillemessig og vi beviste her hvilke kvaliteter som bor i oss som lag.

Nesodden 2-1 Kode IF 2-1

Dette var den siste kampen i gruppespillet mot det svakeste laget i gruppa og det kunne være fare for at det snek seg inn en tanke i hodet om at dette skulle bli lett. Men vi var på fra start og putta 2 kjappe ved Stian og Brage som var på rett plass til rett tid. Utover i omgangen jager vi konstant dårlige gjennombruddsmuligheter og tvinger ball igjennom på 1.bevegelse hele veien.  Vi hever oss smått i starten av den andre omgangen, før det ser ut som at vi tror at kampen er avgjort og vi nok en gang slipper motstander unødvendig inn i kampen, isteden for å forsvare og hvile med ball i laget. Vi er i denne perioden fryktelig svake og feilpasningene florerer over hele banen. Beinforflytningen er fraværende og touchbruken, tempoet i ball og valgene våre er under enhver kritikk. Likevel klarer vi å ro i land en 2-1 seier.  Vi blir enig i garderoben om at vi ikke kan opptre på denne måten igjen og at det var den siste dårlige omgangen vår i denne cupen ( noe vi holder helt inn!)

 

Sluttspillet

8-delsfinalen:

Nesodden 6-1 IFK Falköping

Vi ser fra oppvarminga at fokuset og tenninga hos gutta er på plass og at vi mener alvor i det dommeren blåser i gang kampen. Vi setter presset fra start og stresser motstander til feil hele veien, som hverken får tid eller rom til å skape noe som helst. Offensivt skaper vi flere farligheter og igjen er det Fagernes som tegner seg på scoringslista etter kort tid nok en gang. Vi fortsetter å dominere kampen totalt og vi finner Fagernes flere ganger som beveger seg strålende og putter like så godt på 3 til før pause. En bunnsolid omgang fra vår side, hvor alle lagdelene jobber godt sammen både offensivt og defensivt. Vi tar tak i duellspillet på midten og i forsvarsleddet, samtidig som vi er flinke til å bruke ball og ta de riktige gjennombruddene stort sett. I den andre omgangen kontrollerer vi greit og både Birk og Tom putter på som gjør at sluttresultatet ender med pene 6-1.

Kvartfinalen:

Nesodden 2-0 Jönköping Södre

Kvartfinalen ble spilt kl 08.00, men vi var våkne og skjerpa fra start som gjorde at vi hadde full kontroll hele kampen igjennom.  Vi scorer tidlig ved August og litt senere er Birk frempå  og legger på til 2-0. Etter dette skaper vi flere sjanser uten å få uttelling. Det mest positive med denne kampen var uansett det spillemessige hvor vi de siste 10 minuttene av 1.omgang dominerer totalt med ballen i laget. Det ser ut som vi endelig skjønner begrepet “hvile med ball i laget” og vi har en periode de siste 3-4 minuttene hvor motstander løper fortvilet rundt etter ball, mens vi holder den i laget og spiller enormt mange trekk uten at de er i nærheten av å vinne ball. Mer av dette når vi leder fotballkamper takk!  Vi leverer en solid 2.omgang, uten at av vi setter flere av de store sjansene vi skaper, men vi får brukt ball mye i laget og ikke brukt unødvendige krefter.

Semifinalen:

Nesodden 2-1 Ängby IF

I semifinalen fikk vi den tøffeste motstanden igjennom hele turneringen da det sto et lag med mye fysikk i form av både styrke og fart på motsatt side, samtidig som de i den 1.omgangen var flinke til å dekke rom og gjorde det vanskelig for oss. Vi tar uansett en tidlig ledelse etter at Fagernes skyter fra skrått hold via en motspiller og i mål. Etter dette blir vi noe passive og slipper motstander inn igjen i kampen. De får 1-1 etter en dødball og vi må virkelig kjempe som et lag i denne perioden for å få overtaket i kampen igjen. Vi klarer å ta tak i ball mer og mer utover i omgangen og motstanderen legger seg lavere etter at de har blitt løpt mye i mellom. Vi klarer ikke å finne de rommene vi søker og skaper lite sjanser før pause. I pausen blir vi enig om at vi må holde balltempo oppe, få mer bevegelse foran ballfører og at vi må stå opp for hverandre hele kampen ut. Et bestemt Nesodden-lag kommer ut til 2.omgangen og vi vinner flere dueller og andreballer enn i den 1.omgangen. Vi klarer å bruke ballen i laget i lengre perioder, samtidig som motstander prøver å stå høyt, men da er vi flinke til å utnytte mellomrommet de avgir og vi spiller oss fint igjennom ledd gang på gang. Tilslutt får vi uttelling og nok en gang er det Fagernes som får æren av å avgjøre kampen etter en strålende avslutning etter godt forarbeid. Kampen ut kjemper vi tøft for hverandre og drar i land en skikkelig sliteseier og er klare for finalen.

Finalen:

Nesodden 4-1 Gideonsbergs IF

I finalen ventet et lag som hadde spilt uavgjort mot de vi slo i semien og de ble beskrevet som et fysisk tøft lag som var vonde å møte. Vi hadde derimot fokus på oss selv.  At  vi skulle være tro mot spillestilen og tørre å spille vårt eget spill både offensivt og defensivt, samtidig som vi skulle matche motstander fysisk og tyne ut det siste lille vi hadde i alt av dueller. I det dommeren blåste i fløyta var det et heltent Nesodden-lag som tok tak i kampen fra første spark på ballen. Vi lar ballen gjøre jobben og motstanderne blir løpene i mellom og forsvarer seg lavere og lavere i banen. Vi får flere cornere og tilslutt sitter den i mål (tror vi) etter at Emil stanger den i nettet, men dommeren har allerede blåst straffe for en dytt(?) av keeper og vi får isteden sjansen fra 11-metersmerket. Der er Fagernes er nok en gang iskald  og sender oss opp i 1-0 etter at det var spilt et kvarter av kampen.  Vi skaper flere farligheter utover i omgangen, men klarer ikke å omsette det spillemessige overtaket i flere mål.

Likevel merker vi at vi står denne kampen mye bedre enn vår motstander som løper mye etter ball og ikke klarer å sette oss under et tøft press. Vi blir derfor enige om at vi må opprettholde tempoet i det vi gjør, både med og uten ball. Tidlig i den 2.omgangen dunker Sindre til fra 25-30 meter med et fantastisk skudd og ballen suser inn bak keeper. Noen minutter senere legger Elias på til 3-0 etter fine kombinasjoner i forkant. Vi er virkelig i støtet i denne perioden og Fagernes gjør tilslutt alt på egenhånd hvor han driller av flere spillere inkludert keeper før han får snudd seg og løfta ballen i mål til ellevill jubel. Finalen ender tilslutt 4-1 og Nesodden er fortjente vinnere av Skadevi Cup 2016!

 

Oppsummering:

Dette var en lagseier med stor L. Vi har igjennom denne cupen stått sammen som et lag og jobba beinhardt for hverandre hele veien til tross for at flere har hangla med småskader. De som ikke fikk vært med på banen har støtta opp om laget og vi har hatt en fantastisk stemning i troppen som gjorde det mulig å prestere så bra som vi gjorde.

Spillemessig synes jeg vi har tatt store steg igjennom cupen og vi spiller fantastisk fin og god fotball som det er utrolig morsomt å se på.  Denne spillestilen krever mye øvelse og tålmodighet, men vi begynner nå se at forståelsen og samhandlingen virkelig sitter som det skal. Det er moro å se at hele laget er involverte både offensivt og defensivt og at spillegleden er på topp hos alle mann.

Nå gjelder det å ta med seg selvtilliten, trua på ferdighetene i laget og den gode følelsen denne cupen ga inn i serie – og cupspill på høsten, så vil vi få mange gode opplevelser på fotballbanen sammen fremover!

Legg igjen en kommentar