Fagernes gjør comeback!

Tom-Rune Fagernes har en lang fartstid i halvøyalaget. Både som spiller og som trener. Ved juletider i 2015 var trenerkjempen klar for en lengre fotballpause, men Truls Karoliussen fikk ham på bedre tanker. Nå gjør han comeback som trener i Nesodden IF Fotball.

Tanken når jeg gav meg til jul 2015 var nok å være borte fra trenervervet for en lengre periode enn 11 måneder. Når Truls i oktober en gang spurte om jeg kunne tenke meg å ta over G2002 med han som assistenttrener, så var jeg vel ikke kjempe motivert sånn med en gang. Etter at tanken hadde fått modnet en periode så ble lysten sterkere og sterkere, og da jeg fikk «go» av de andre hjemme så var det bare å hive seg over oppgaven, forteller Tom-Rune Fagernes til nesoddenfotball.no.

Tom-Rune Fagernes med henda i været etter å ha satt ballen i mål bak keeperen til Bærum i 1993.
Jeg trives jo med fotball og spesielt ute på feltet. Sånn sett har det vært veldig bra å komme i gang igjen. Merker nok at jeg er litt «rusten» etter pausen, og at det foreløpig er litt uvant å ta over en helt ny gruppe etter å ha hatt en gjeng i ti år før dette. Føler det er i ferd med å gå seg til og er rimelig sikker på at om kort tid så er det god gamle Fagernes som er ute på feltet og bruker stemmen og kunnskapen sin.

Mer trykk, aggressivitet og råskap
Trener Fagernes har allerede fått noen treninger med den nye gruppen, og ser fram til 2017-sesongen.

Jeg har fått et veldig godt inntrykk av spillergruppen. Treningsivrige og med gode tekniske ferdigheter. Et spillende lag, noe som ikke er overraskende med den hovedtreneren de tidligere har hatt. Min jobb blir å videreutvikle hver enkelt spiller både taktisk og teknisk, samtidig blir kanskje hovedoppgaven min å få inn mer trykk, aggressivitet og råskap i spillet deres. Dette vil nok kunne ta noe tid å dyrke frem, men jeg har trua på at vi sammen skal få det til, og samtidig skal jeg bestrebe at vi også spiller «The Nesodden way». Håper å være langt fremme på disse områdene når serien starter opp i april engang.

En ting jeg mener jeg virkelig kan bidra med, spesielt mot enkeltspillere i gruppen, er at jeg mener å vite, og har erfaring i forhold til, hva som kreves for å komme langt i fotballen. Så for den/de spillerne på G02 som virkelig vil noe med fotballen, så tror jeg at jeg kan gi gode råd.

Overkant engasjert
Allerede til helgen får Fagernes sin første utfordring som trener for den nye klubben. Da braker det løs med Nesodden Elitecup på Berger, og det mangler ikke på motivasjonen.

Jeg gleder meg om en unge, og er kanskje det jeg har savnet mest det siste året på godt og vondt. Lever meg jo inn i dette og kan til tider fremstå som i overkant engasjert. Vi har bare vært sammen i underkant av tre uker når cupen drar i gang, så det blir spennende å se om jeg har klart/klarer å få frem noe av det trykket jeg ønsker at gutta skal spille med når vi er oppe og går. Har alt sagt til gutta at vi går for pokal, så vi har en jobb å gjøre den helgen mot mange MEGET gode lag. Men vi skal være gode vi også, og det skal gjøre vondt å slå oss …

Unner ham dette!
I 2016-sesongen leverte Magnus Fagernes en strålende sesong foran motstandernes mål i 4. divisjon menn. I en alder av 15 år stakk han av med en delt toppscorertittel for Nesoddens A-lag. På spørsmål om hva han synes om sin sønns prestasjon fikk vi denne reaksjonen:

Denne type spørsmål liker jeg sånn passe å besvare, men selvsagt er det moro å se på den utviklingen han har hatt nå i høst. Etter flere alvorlige skader på G14 og G15 som holdt ham borte i lange perioder, så må jeg både som far og fotballtrenere si at jeg unner ham dette. Den motivasjon og det humøret han har vist i skadeperiodene er det mange som kan lære av, både ungdom og voksne. Når han i tillegg ble trent og matchet rolig gjennom vintersesongen, så var jeg rimelig sikker på at han ville kunne få en god høstsesong. Det jeg likte spesielt godt nå i høst, var at han klarte det jeg mener er noe av det viktige ved å nå langt i fotballen, nemlig «det å ta nivået» man er på. Siste del av høsten så spilt han «Magnus-fotball» i A-kampene på samme måte som han turte å gjøre på guttenivå. Da har man tatt nivået og kan fortsette ferden mot neste nivå. Magnus er ambisiøs når det gjelder fotballen, og er klar over at han har mye som må forbedres før han er i nærheten av å være der han drømmer om. Unngår han nye langttidsskader og holder på motivasjonen så har jeg stor tro på at han når målet om å spille på et høyere nivå enn hva faren klarte, avslutter vår hjemvendte NIF-trener.

Kom på Berger og hei fram Nesoddens lag under Nesodden Elitecup 2016!

Legg igjen en kommentar