Ungdomsrapport uke 6

Kun 3 lag fra ungdomsavdelingen var i aksjon denne helgen. Både G 14-1 og G 16-2 møtte Langhus. Mens G 16-1 tok turen til Ullern for den tredje kampen i vinterserien.

 

G 16-2/2001 vs Langhus 1-1 ( 1-1 )

Trener Einar Føtschl om kampen:

For forrige uke satt det i hodet. Denne gangen fikk vi konsentrert oss om oppgavene som lag.

Etter forrige helgs ”hjernestyver” mot Oppegård, var det på sin plass å ta en pre-match om nettopp det mentale aspektet av hva vi holder på med. Treningskamper er til for å trene, også hodet. Så mentalt var vi på plass før avspark.

Det syntes også godt de første 6-7 minuttene, hvor ballen utelukkende var på Langhus’ banehalvdel. All denne innledende medgangen, gjorde oss likevel litt vel lettvinte, litt for fort. Så i stedet for å trykke Langhus lengere ned i usikkerheten, lot vi dem få ta over, og etter hvert regjere midtbanen, og dermed også ta over dikteringen av kampbildet. Ubalansen i vårt eget spill til tross, var det likevel vi som tok ledelsen vel midtveis i omgangen, da Elias Henriksen scoret på et elegant lobb-skudd, fra like utenfor kanten av 16-meteren. Like etter kunne vi doblet på en 100%-sjanse, men feil valg av fot lot ballen passere på feil side av lengste stolpe. I stedet utliknet Langhus mot slutten, da vi ble litt vel forsiktige i presset på ballfører foran eget mål.

I andre omgang tok vi midtbanen tilbake, og flyttet laget bedre i begge retninger. Det ble derfor jevnspilt og begge lag kunne ha avgjort i egen favør flere ganger, men selv stangskuddstatisktikken endte, som kampen, uavgjort.

Flere gode enkeltmannsprestasjoner, men i dag fortjener Casper Leonard Skipenes bestemannspremien, etter strålende stopperspill kampen gjennom.

 

G 16-1/2001 vs Ullern 2-7 ( 0-5 )

Sportssjef Geir Harald Smith om kampen:

Det var en merkelig 1 omgang hvor Nesodden var klart best de første 10 minuttene men så gikk fullstendig i oppløsning. Ullern sto lavt og ville kontre og dette var en oppgave som ble løst særdeles dårlig av Nesodden spillerne. Istedenfor å true bakrom å få strekt motstanderen så ble man trillende ballen på tvers på egen halvdel frem til Ullern fikk satt presset og da kom som oftest balltapet. Allikevel var det en rar omg for at man ligger under 5-0 til pause er vanskelig å skjønne, dette var en kamp som til pause burde ha stått 0-0 men baklengsmål av den ekstremt lette sorten førte til at spenningen i kampen var borte da dommeren blåste til pause.

2 omgangen var en klar forbedring, og skal man ta med seg noe så er det at den ender 2-2, fra starten av omgangen er man mye mer aggressive i presset og har en helt annen tilstedeværelse i de avgjørende situasjonene. Det er bare så synd at man må ligge under så mye og at man trenger så lang tid på å komme i gang. Det var ikke en fin spilt   omgang fra Nesodden sin side, men man tok tak i duellene og gjorde jobben ordentlig noe som gjorde at man spiller en godkjent 2.omgang. Nesoddens må ble skåret av: Alex Hovland og Sindre Andersen.

Nå må det gjøres en jobb i de kommende ukene med følgende 3 ting. 1 mental tilstedeværelse, man må være klar når dommeren blåser i fløyta. 2 duellspill og tøffhet i de avgjørende situasjonene og 3 Vi må få tatt tak i og jobbet med hvordan vi presser sammen som lag både høyt og når vi skal ligge lavt. Får vi dette på plass så skal det bli bra, og kredit til dere som gruppe på at dagen etter et tøft tap så er 8 stykker og finne på morgen økta klokken 0700 klare for å trene igjen, og sånt blir det resultater av på sikt.

 

G 14-1/2003 vs Langhus 2-3 ( 0-1 )

Trener Geir Harald Smith om kampen:

1 omgang starter bra og vi får flere gode etableringer på Langhus sin halvdel, men vi mangler litt bevegelse på siste 3 del pluss at vi er litt for slurvete i pasningsspillet. Offensivt så skulle vi jobbe med tempo i spillet vårt og være flinkere til å bruke bakrom. Tempoet i spillet slet vi med i 1.omgang da Langhus la seg lavt og vi hver enkelt spiller hos oss fikk god tid med ballen i det oppbyggende spillet, dette førte til mange touch og unødvendig lavt balltempo. Etter hvert som omgangen gikk så ga vi også bort for mange kontrings muligheter ved at vi ikke klarte å bruke ballen hurtig nok på deres halvdel. Når det gjelder bruken av bakrom så var vi mye flinkere til å variere dette i denne kampen enn vi har hvert tidligere, nå handler det bare om å finne timingen mellom pasning og løp og når vi skal bruke bakrom og når vi skal la være.

2.omgangen er bortsett fra de 2 baklengsmålene vi slipper inn helt strålende. Vi får høyt tempo i spillet vårt, etablerer oss gang på gang inne på Langhus sin halvdel og vi løper å truer riktige rom stort sett hele tiden. Dette var en omgang som vi skal bygge videre på og ta med oss i den kommende treningsuka, for her viste vi igjen at topp nivået vårt er veldig høyt. Det andre målet vårt kommer etter 18 trekk inne på motstanderen sin halvdel og er en fantastisk prestasjon.

Det vi må fjerne fra denne kampen er baklengsmålene, for dette er en kamp som vi burde ha vunnet 2-0. Det første kommer etter at Langhus får frispark inne på egen halvdel, og den bakre 4`eren vår blir stående på samme sted hvor de er når frisparket lages i det øyeblikket frisparket tas ( vi har gode 10 sekunder på å falle av der og det må vi lære av ) og Langhus bare løfter ballen inn i bakrom på en rask spiss som løper alene gjennom og skårer. Baklengs nummer 2 kommer av den ene gangen vi i 2.omgang bommer på det høye presset vårt ( dette var fokus område i kampen og var mye bedre nå enn det har hvert, men med en stygg glipp ) og de får spille seg fra 5 meter og gjennom til skåring. Det 3 ligner litt på mål nummer 1 men kommer etter et innkast på vår halvdel og her er det midtbanen som ikke kommer hurtig nok på plass og det ender med at Langhus får føre fritt opp i mellomrommet vårt å skyte før vi får støtet ut.

Legg igjen en kommentar