Ungdomsrapport uke 9

Etter to helger med mindre aktivitet grunnet vinterferie var det denne helgen mange lag i aksjon. Det ble spilt flere treningskamper og 03 kullet spilte sesongens siste innendørs cup.

 

G 16-2 vs Kfum 2 3-0 ( 0-0 )

Trener Einar Føtschl om kampen:

En fin søndag på KGB, der ting bare gikk stadig bedre.

Aller først: For de av dere som ikke er så godt kjent med årets organisering av kullet, er G16 en blanding av breddelagene til 01 og 02.

KFUM 2 er en gammel venn (fiende) gjennom mange sesonger, som vi har hatt et relativt godt tak på, men hvor kampene som regel er jevnspilte. Dagens kamp: Ikke noe unntak.

Fokus på spillestil før kamp og, for å si det enkelt: Trøkk. For vi har manglet presset uten ball, og hissigheten med den. I tillegg hadde KFUM vesentlig færre spillere på benken, så her var det bare å bruke seg opp.

Mulig KFUM ikke tok undertallet sitt særlig alvorlig, for de gikk ut i et forrykende tempo, og spilte oss rett og slett ut av form og farge, første halvdel av første omgang. Vi var både gode og heldige som evnet å holde nullen de første 20. Men vi hevet oss, styrte stadig mer av spillet og omgangen endte med rimeligheten selv, uavgjort.

Pausen bestod i å presisere hva som ligger i press og aggressivitet, våkenhet i forholdt til kantfokuset til KFUM, samt å sørge for at vi utnyttet vår fysiske reserve maksimalt.

Som sagt så gjort: I andre omgang fløt spillet langt bedre, selv om presset uteble flekkvis og til tider i kritiske situasjoner. Men vi jobbet på, skapte flere sjanser og vel halvveis i omgangen skar Raphael Reverson Stensrød gjennom fra høyre, kvittet seg med backen og fikk etter kamp med begge midtstopperne om ballen, pirket den forbi både dem og keeper i lengste hjørne.Mål nummer to kom vel fem minutter senere, og ble startet med en vakker gjennombruddspasning sentralt, fra Tobias Enoksen, ut til Johan Mjelve på høyrekanten, som driblet av backen, skar innover, en hard, flat pasning mot bakre, hvor Jonas Feiring Fötschl satte den kontant i motsatt hjørne.

Sander Bjelland rundet av showet på utsøkt vis, vel fem minutter før slutt: Etter litt klabb og babb og en dårlig klarering av KFUM på egen 16, fikk Sander ballen i ønskeposisjon, og satte nok et klassisk Bjelland-bananskudd i nota. Du vet: Duppskudd, akkurat i det bittelille åpne rommet mellom keeperhansken, stolpen og tverrliggeren. En verdig avslutning på en kamp hvor vi spilte stadig bedre, og fantastisk til slutt.

Neste helg venter vennskapskamper mot NIF Jr2, lørdag, og bortekamp mot Drøbak 2 søndag.

 

G 15-1 vs Kolbotn 2  5-1 ( 4-1 )

Trener Tom Rune Fagernes om kampen:

Lørdag skulle endelig gutta få spille 11’er kamp igjen. I februar var det ingen kamper, men harde treningsøkter og litt “lek” i Moss BDO innecup som endte med seier og tredjeplass til de to lagene som vi stilte. Vi hadde to 11’er kamper fra januar i belte, og i disse hadde prestasjonene vært under middels. Det var på tide å vise seg litt frem som lag igjen.
Før kamp la vi om til 4-3-3, og vi skulle de første 20 min være ekstremt gjennombruddshissige, stå høyt og plage et Kolbotn lag som forrige sesong ble nr 3 i sin 1. div avdeling. Vi sjokkerer nok Kolbotn fra start og tar tak i kampen på en glimrende måte. Samtlige jobber “sokkene” av seg for laget, det er gode bevegelser rundt ballfører, og når vi mister ballen så jager vi og gjenvinner denne ofte. Vi får godt betalt for dette og skårer 1-0 allerede etter 2 min. Alex spilles fint opp på kan kommer rundt backen og slår hardt og flatt inn foran mål hvor en Kolbotn spiller er uheldig og setter ballen i eget mål. Vi fortsetter å male på og etter 14 minutter spiller vi oss flott rundt på høyre siden igjen og foran mål har venstre back Løvold etter intrukser fra trener’n gått på et helhjertet løp. Han setter iskaldt inn 2-0. Gutta fortsetter å holde trykket oppet, og Kolbotn spiller seg knapt over midten med få unntak. De få gangene de får avsluttet står selvsagt Seb og plukker det som kommer. Midtveis i første omgang får vi et frispart på vår venstre side som Løvold curler inn foran mål. Der dukker Capt Josh opp og setter iskaldt inn 3-0. Etter dette så roer vi litt ned, holder ballen i laget og beveger oss godt. Litt slurv innimellom og på en gjennombruddsball for Kolbotn så kommuniserer ikke midtstopperne godt nok og går i samme duell. Ender opp med at vi løper ned Kolbotn spilleren og de får et frispart på drøyt 20 m. Et ok skudd som går inn bak en Seb som nok ikke var helt fornøyd med akkurat den inngripenen. Vi holder hodene høyt og brystet frem og fortsetter og styre kampen. Varierer godt med å holde ball i laget og true bakrommet til Kolbotn. Mot slutten av omgangen spiller vi oss nok en gang frem på vår høyre side. Et litt for langt innlegg blir plukket opp av venstrekant Oskar. Løvold kommer i støtte og ber om ball. Oskar finter pasning, men kjører istedenfor en Cruyff og to Kolbotn spillere er på vei ut i pølseboden. Den ene av dem klarer imidlertid å få revet Oskar i bakken. Straffe. Denne setter Simen iskaldt i mål og vi går til pause med 4-1.
Vi bytter 5 mann i pausen, og det er da alltid spennende og se hvordan det påvirker et lag om har fungert meget godt de først 40. Gutta som kommer inn gjør en strålende jobb, og med god hjelp fra de som fortsatte fra første omgang så fortsetter vi å styre kampen. Vi klarer ikke å være like dominerende som i første, noe som nok skyldes en allerede sikker ledelse. Vi forsvarer oss dog godt, det jobbes hardt og vi skaper godt med sjanser fremover og kunne fort puttet på både to og tre mål til med litt mer hell foran mål. Vi klarer å putte på et til i andre omgang. Simen spilles fint fri foran mål av Even som var inne på høyre kant. Simen like kald som ved straffen og satte ballen enkelt i mål. Seier 5-1 mot det som skal være et habilt 1. div lag smakte utrolig godt.
Denne kampen viste hvilket nivå vi har inne, og hvilket nivå vi må bestrebe å ligge på i kampene fremover. Klarer vi det i hver kamp fremover, så er jeg overbevist om at vi vil plukke godt med poeng i seriekampene utover våren. En herlig opplevelse, som vi må søke å gjenskape hver gang. Når er det bare å jobbe på knallhardt den neste måneden, så vi er klare for å sloss om poengene når seriespillet begynner. 16 mann i aksjon og samtlige spilte til meget pluss, et par mann oppe mot særdeles godt. Fortsett sånn, tørr å være gode, ork å løpe for hverandre begge veier. Stolthet og selvtillit. Husk jeg er en enkel trener, krever aldri mer enn 100% .
J 15-2 vs Tistedalen/Berg 1-2 ( 1-1 )
Trener Trond Halvorsen om kampen :

Årets første treningskamp sto på programmet søndag 5 mars. Nesodden Jenter 15-2 reiste til Halden for å spille kamp mot Tistedalen / Berg. Et lag som er topp 3 i Østfold. De vant blant annet Svinesund Cup i høst. Deres mål er å bli Topp 3 i årets Østfold serie. Det var en kald og forblåst bane midt ute på et jorde i Halden, hvor mange av spillerne nok var litt preget av den sure vinden.

Det viktigste for treningskampene i år er at flest mulig skal få mye spilletid. Vi stilte med en tropp på 18 jenter, hvor det for mange var første 11′ kamp. Alle spilte minimum en omgang hver.

Kampen endte 2-1 til Tistedalen / Berg (1-1 til pause). Målet til Nesodden denne dagen ble scoret av Sol på en retur fra keeper etter skudd fra Kaja Krange Akre.

Neste treningskamp for Nesodden Jenter 15-2 er mot Trøgstad / Båstad lørdag 1. april.

G 14 TG 1 + Hospitanter spilte i helgen sparebank 1 cup i Mossehallen

Trener GH om turneringen :

Den beste prestasjonen i helgen sto lag 3 for. Vårt lag 3 inne besto av alle fra tg 2 som hospiterer med tg 1. Etter en tøff første kamp mot Sprint ( som til slutt vant turneringen ) vant lag 3 sine to neste kamper i gruppespillet og tok seg videre til 1/4 finalen hvor det ble et rent Nesodden oppgjør mot lag 1. Etter å ha hengt godt med til halvveis ut i kampen tok kreftene slutt og det endte med seier til lag 1. Men flere gode prestasjoner og et steg i riktig retning for hospitant gutta.

Det ble aldri den helt store turneringen for tg 1 gutta. Lag 2 røk i gruppespillet etter 2 uavgjorte kamper og et 1 måls tap. Dette var en gruppe man  burde tatt seg greit videre fra og prestasjonene var et lite steg tilbake fra forrige turnering. Det er spesielt 2 ting som vi må ta tak i etter denne turneringen å jobbe videre med på trening, Det første er pasningskvaliteten hvor vi må noen knepp opp, vi sliter både med presisjon og kraft i pasningene gjennom hele turneringen. Det andre vi jobbe med er det mentale, for vi bukker for lett under i alle 3 kampene når det blir tett og jevnt. Jeg savner litt mer vinnerskaller og at enkeltspillere tar litt større ansvar når ting skal avgjøres.

Når det gjelder lag 1 så ser det sikkert ok ut utenfra når man kommer til en finale ( tap 3-5 for Sprint ) Men vi kom aldri opp på samme nivå i denne turneringen som vi var på forrige gang vi spilte innendørs. Vi er gode i frispillingsfasen men slurver vanvittig i de avgjørende øyeblikkene og trenger i snitt 4 store sjanser for å sette ballen i mål. Defensivt blir det også gjort for mange taktiske feil som vi egentlig vet bedre enn at vi burde gjøre. Så selv om det ble med en pokal for sølv hjem så må vi ta lærdom av følgende:

1: Vi må være mer nøyaktige med siste pasningen og i avslutningene våre ( i semifinalen så utligner vi til 2-2 på vår 13 gode mulighet til å skåre, mens Ekholt har 2 mål på 4 muligheter ). Vi må være nøye med vær eneste pasning på trening og ALLTID avslutt ordentlig enten det er på trening, i kamp eller på løkka.

2: Igjen så klarer vi ikke å holde hodet kaldt når det blir litt tøft i finalen. Dette har dere gutter hvert utrolig flinke til å lære av tidligere i år og med flere nye spillere på laget fra sist turnering så tror jeg vi lærte av dette i helgen også.

Nå venter en ny treningsuke hvor vi skal jobbe hardt så gleder vi oss til kamp mot Lyn kommende helg.

G 14-1 vs Askim 1-5 ( 0-2 )

Trener Håvard Lunde om kampen:

For første gang i vinter spilte vi på en stor 9-erbane (fra 16m til 16m). Kanskje de økte avstandene var noe av grunnen til at spillet ikke satt slik det gjorde mot Langhus. Heldigvis var andreomgangen mer tilbake i riktig spor. Det skal vi ta med oss videre.

Nesodden: Erik – Benjamin, Nato, Albert, Mattis, Theo, Sjur, Noah, Jonas, Daniel SL, Nikolai L, Kristupas, Sondre, Leon og Aksel.

I første omgang slet vi med å tette igjen rommet mellom vår stopper og de to sentrale midtbanespillerne. Enten møtte Askim-spissen uten at vår stopper fulgte tett, ellers så snek deres sentrale seg inn i mellomrommet og skapte vansker for oss. Offensivt slet vi med å finne roen når vi hadde ballen, selv om vi hele tiden fant rom fordi våre kanter (endelig) var flinke til å holde bredden. Gutta gikk på banen i andre omgang, stengte «mellomrommet» og skapte mange muligheter. Vi fikk vår redusering et stykke ut i andre omgang, men ulykkeligvis «ga» vi bort noen skåringer også i denne kampen.

Uansett, selv om Askim tok oss denne lørdagen er jeg sikker på at vi kommer til å slå tilbake mot Kolbotn neste søndag. Da spiller vi parallelle kamper på Berger kunstgress kl. 1530. Gleder oss til å se Nesodden tilbake «på sporet» da. Og da kommer det jo mange supportere også, gjør det ikke?

 

 

Legg igjen en kommentar