Ungdomsrapport uke 11

Det ble mye gode resultater for ungdomslagene til Nesodden i uken som gikk.

 

G 15-1/2002 vs Moss 5-2 (1-2)

Hovedtrener Tom Rune Fagernes om kampen:

Lørdag møtte vi Mossekråkene i vår «lekegrind» på KGB. I garderoben før kamp snakket vi litt om det å gjenskape prestasjoner, og hvor vanskelig det er. Dette basert på en meget god prestasjon mot Kolbotn i vår forrige øvingskamp. Det er alltid spennende å se om det er mulig å følge opp en såpass god prestasjon i påfølgende kamp i og med man er avhengig av at samtlige fungerer både som enkelt spiller, i leddet man spiller og som lag samlet. 

Vi kommer greit i gang og tar kommandoen i kampen. Styrer spillet, men det mangler litt på intensitet og trykk i det vi gjør. Forflytningen både offensivt og defensivt går litt for tregt, ballen går for tregt, og vi er litt sløve i forhold til hvordan vi ligger formasjonsmessig både når vi angriper og når vi skal forsvare oss. Ut av ingenting går Moss opp til 0-1 etter en at Bernhard er litt uheldig med et tilbakespill til Sebastian. Moss sin raske og gode spiss er våken og setter iskaldt ballen i mål. Vi er litt rystet. Roter og bruker for lang tid med ball på egen halvdel i perioden etter dette og kun et drøyt minutt senere setter samme mann inn 0-2. Moss sin trener skryter av godt angrepsspill, men undertegnede mener vel heller at vi også gir bort den goalen mer eller mindre. Etter dette fortsetter kampen i samme spor. Vi styrer kampen, spiller oss til noen gode muligheter underveis, men er ikke spesielt kalde når vi skal avslutte. Ballen går derfor altfor ofte helt andre steder enn på mål. Moss satser mye på kontringer i form av tidlige baller inn i vårt bakrom på deres raske og gode spiss. Vi forsvarer oss greit mot dette, og etter 25 min får vi vår redusering til 1-2. God gjenvinning på vår høyre side, ball inn til Oskar som på 1 touch spiller gjennom Simen. Simen er kald og god, og setter ballen i lengste hjørnet fra forholdsvis spiss vinkel. Siste kvarteret av omgangen forløper om omgangen for øvrig. Vi styrer spillet, og kommer til en del gode og halvgode muligheter. Moss satser på tidligere gjennomspill.

 I pausen prater vi om det å få opp farten i fotarbeidet og ball, samt viktigheten av ikke å falle ut av formasjonen. Vi kommer vel aldri helt i gang med noe av dette, men er likevel det klart beste laget i andre omgang. Etter 48 min setter Simen og Tobias opp et flott veggspill rundt 16 meteren og Simen kommer alene med keeper. Ballen settes kontrollert ned i hjørnet og vi er like lang, 2-2. Etter 54 minutter får vi corner. Even slår corneren og Marcus har hørt på treneren. Tar fart fra godt uten for 16 meteren og satser alt inn i rommet mellom første stolpe og keeper. I duell m 3-4 Mossespillere så ramler ballen ned der innløpet kommer og headingen går i mål. 3-2 til Nesodden. Det gjøres mange bytter både i pausen og utover i andre omgangen. Vi mister nok ennå mer flyt som følge av alle byttene. Moss kommer mer inn i kampen, og i en 15 – 20 minutters periode er vi fryktelig sløve i forsvarsarbeidet. Moss kommer seg til flere gode muligheter som følge av dette, og kun en meget god Sebastian og en oppofrende Fredrik holder oss foran i målprotokollen.

 Vi klarer etter hvert å ri av stormløpet fra Moss og kommer oss inn i kampen de siste 10 minuttene. Når det gjenstår 4 minutter av kampen, lukter Martin Aas en mulighet til å plukke opp et tilbakespill fra Moss sin midtstopper. Han rekker ballen før keeper, runder keeper og setter ballen iskaldt i mål. Deilig å endelig få satt en skåring i kamp Ass. Den fortjente du. Minuttet etter gjør Oliver en kjempejobb med å gjenvinne ballen høyt i banen. Slår i støtte til Viktor. Viktor slår tidlig innlegg og Alex kriger i duell med to Mossestoppere. Ballen heades ut mot hjørnet av 16 meter av Moss sin stopper. Der står Even og «måker» ballen opp i motsatt kryss på halvspretten. En teknisk meget god prestasjon og en kanon skåring av Even. Kampen ender dermed 5-2 til oss.

 Pluss til Sebastian, Fredrik og Simen som er jevnt over gode hele kampen. Vi vinner på en middels dag, og vinner for andre gang på rad. Kjenn på den gode følelsen det er å vinne kamper. Ta med den følelsen videre fremover. Vi skal jobbe på videre de neste ukene for å være godt forberedt når sesongen starter opp i slutten av april.

Mål:

0-1 15 min. 0-2 16 min. 1-2 25 min Simen (ass: Oskar). 2-2 48 min Simen (ass: Tobias). 3-2 54 min Marcus (ass: Even). 4-2 76 min Aas. 5-2 77 min Even (ass: Viktor)

J 15-1/2002-2003 vs Lyn 2-0 (1-0)

Usikker på hvem som er referent da det ikke står noe navn på referatet:

Nesodden jenter 15-1 reiste lørdag til Kringsjå for å møte Lyn J15-1. Lyn er et hardt satsende lag med kanskje Norges beste Jenter 16 og jenter 19 lag. Det er derfor alltid spennende å se hva slags type lag man møter. Lyn er et lag med tilsig av spillere fra hele Oslo området.

Nesodden stilte godt forberedt, men pga noen skader stilte vi med noen spillere på andre plasser enn de vanligvis spiller. Lyn er kjent for å holde ballen i laget. Nesodden gikk ut i 100, og styrte kampen stor de første 20 minuttene. Det var derfor fult fortjent da Synne satte 0-1 halvveis i omgangen. Lyn fikk straffe mot slutten av omgangen. Straffen er super bra, men det gjør redningen til Christina bare enda råere. For en redning.

Andre omgang startet som første omgang. Nesodden har ballen mest og skaper flest sjanser. Vi har blant annet et par store sjanser på cornere og bare uflaks gjør at vi ikke får flere mål. Så ut av intet får Lyn en corner. Kjører et cornertrekk og vi blir liggende litt på etterskudd. De får avslutte på direkten fra 8-9 meter. Hvordan Thale redder den er nesten umulig å si. Mot slutten av kampen øker vi fult fortjent til 0-2. Mariell skyter, keeper må gi retur og Sol er nok en gang frempå og scorer sikkert med venstre beinet.

Moro å se at det vi øver på virker. Nå er neste kamp finalen i Vinterserien mot meget gode Skedsmo søndag 26/3 11:50 i Manglerudhallen.

G 14-1 Spilte 2 kamper i uken som var, borte mot Ås på onsdag hvor man stilte en blanding av 1 og 2 laget og lørdag tok man turen til Oslo for møte Ullern.

G 14-1/2003 vs Ås 2-4 (1-2)

Trener Martin Lundquist om kampen:

En match, där vi inte var ute efter resultat, utan att se så många som möjligt av spelarna i träningsgrupp 1, samt hospitanterna från träningsgrupp 2. Vi gästade därför Ås Stadions slitna konstgräsplan med två målvakter och 16 utespelare, varav 7 byten gjordes i halvtidsvilan.

Spelmäsigt var vi numret större än Ås genom hela matchen. 10-2 i chansstatistiken till NIF säger det mesta om matchbilden. Men enkla bjudningar till motståndaren (3 för kvällen) kombinerat med stor ineffektivitet i avslutningarna gjorde att matchen slutade med förlust.

Vi hade bestämt oss för att spela med hög press och var aggressiva och bra i press-spelet, speciellt i gjenvinningen högt upp på plan.Även om inte det offensiva spelet nådde några högre höjder i 1:a halvlek hade vi flera bra spelsekvenser, vilket borde gett oss en ledning i paus. Nu var det 1-2 istället.

Vi fortsatte att dominera spelet i 2:a halvlek, men hade förtvivlat svårt att sätta dit bollen i nätmaskorna. Samtidigt gjorde målvakten i Ås en riktigt bra match. Med normal utdelning hade det varit 3-4 mål till på NIF-kontot.

Vi skall jobba vidare på att bli tryggare med bollen i anfallsspelet och ha tålamod när motståndaren ligger i balans. Samtidigt skall vi utveckla 2. forsvarerrollen, så att vi flyttar benen raskere, ligger i riktig position och faller av ännu raskere när motståndaren spelar igenom pressledet.

Laget: Erlend – Mats, Phillip, Erik, Eirik – Petar, Mads – Gustav, Leo, Alfred – Kim Erik. Avbytare: Emil (keeper), Christian, Simen, Kasper, Mathias, Johannes och Awer.

Målen: Kim Erik och Gustav.

G 14-1/2003 vs Ullern 2-0 (0-0)

Trener GH om kampen:

Dette var en godt gjennomført kamp fra vår side, hvor de tingene vi hadde fokus på inn mot kampen viste seg igjen ute på banen og det er alltid positivt. Fokuset inn mot kampen var det høye presset vårt og at vi skulle starte kampen bedre enn vi har gjort i de andre treningskampene i vinter hvor vi nesten har trengt en hel omgang på og komme i gang.

Vi var på fra start i kampen presset høyt og fikk mange gunstige brudd, som førte til flere store målsjanser. Vi var mye flinkere til å gå i press mens ballen var på vei enn vi har hvert tidligere og vi dominerte omgangen fra start til mål. Er det noe vi skal sette fingeren på så er det at når lag legger seg lavt mot oss ( Langhus ) og nå Ullern så tar vi oss litt for god tid med ballen og drar tempoet ned til et nivå som passer motstanderen, og vi blir litt usikre på hvordan vi skal løse det at motstanderen legger seg lavt.

2 omgangen fortsetter i samme spor og vi kommer til noen enorme sjanser uten å få uttelling. Det er litt rart at i en kamp hvor vi skaper så mye så kommer begge målene våre på dødball. Det første er et selvmål av Ullern etter at Mads Hjort Larsen slår et frispark inn i boksen, mens det andre målet blir skåret av Awer Rostami etter en godt slått corner av Leo Lenoci. Etter hvert som vi blir slitne av og stå høyt så får Ullern til noen frispillinger og kommer seg inn i mellomrom, dette kunne hvert unngått med litt bedre struktur i laget ( noe vi skal gå gjennom på tavle på tirsdag ), men det stopper for Ullern på vår 16 meter hver gang og de kommer aldri til store sjanser. Vi er vel nærmere å vinne 5-0 enn hva Ullern er å få ballen i mål i det hele tatt.

Oppsummert så er det en god kamp spesielt defensivt hvor vi er ordentlig på hugget hele veien. Vi mangler litt på å bruke ballen godt nok på motstanderen sin halvdel når de ligger så lavt som de gjør. Og vi har litt å hente på det strukturelle i presset vårt slik at vi ikke trenger å løpe så mye unødvendig. Men et kjempe steg i riktig retning og en god kamp av oss.

Nå venter en ny treningsuke før årets mest spennende helg kommer for oss på 03, fredag setter vi kursen for Borås i Sverige for en kamphelg hvor motstanderne blant annet er Ifk Gøteborg og Malmø FF  som er 2 av Sveriges beste lag i 03 klassen. Det skal bli utrolig gøy å få referanser fra dette nivået og se hva vi har og strekke oss etter.

 

Legg igjen en kommentar