Ungdomsrapport uke 12

Gutter 2003 var denne helgen i Borås i Sverige. Der fikk man et innblikk i hvor høyt nivået kan være på de aller beste, når man møtte Malmø FF som anser seg for å være  helt i toppen av Skandinavia i denne årsklassen. Ikke bare møtte man et fantastisk lag, men også noen fantastiske spillere som blant annet Lucas Gomez som regnes som kanskje det aller største fotball talentet i Sverige om dagen. I tillegg til 03 kullet så var både junior 2 og 04 kullet i aksjon i helgen. Les alt om 03 sin tur til Sverige og hvordan det gikk med alle Nesodden lagene her i  ukens ungdomsrapport.

 

Junior 2 vs Kolbotn 3   5-1 (2-0)

Trener Håkon Hake-Steffensen om kampen :

Jr2 fortsatte den gode trenden, og vant komfortabelt på bortebane.
I strålende sommervær møtte vi divisjonskollega Kolbotn3 på Sofiemyr kunstgress. Vi stilte med en stor 17-mannstropp, så det ble mye rullering blant spillerne, med fokus på at alle skal få godt med spilletid.
Keeper Ludwig er dessverre langtidsskadet til over sommerferien, og denne dagen stilte Stian frivillig opp som keeper. Sporty gjort:)
Før kamp snakket vi om at vi skulle gå på banen for å styre kampen, og det innebar høyt press fra start, og med offensive backer. Taktikken lyktes, og etter 4 minutter skar Saad inn fra sin kantposisjon, driblet av midtstopperne, og scoret kontrollert (og for keeper overraskende) med utsiden av høyrefoten. Akkurat den avslutningsteknikken har vi etterhvert blitt vant til fra den kanten, med nådeløs presisjon. Kampen jevnet seg noe ut, men med oss som det førende laget. I det 38. minutt kombinerte gutta fint, ballen havnet hos Markus på 16-metersstreken, og han lot seg ikke be to ganger. Ballen ble hamret i mål med venstreslegga, også det en avslutning vi dro kjensel på.
I pausen ble det nødvendig å fokusere på at presisjonen i pasningsspillet var for dårlig. Det hjelper lite å vinne ballen når det neste trekket havner hos en motspiller. Samtidig måtte midtbanen jobbe bedre hjemover. Takket være litt uskarpe pasninger fra Kolbotns side, unngikk vi farlige situasjoner foran egen kasse i første omgang.
Andre omgang startet strålende. I det 50. minutt dro Shokrullah med seg ballen på et helhjertet løp på venstrekanten, og skar inn i 16-meteren. Det så ut til at keeper skulle nå ballen først nesten på dødlinja, men Shokrullah kastet seg frem og traff ballen først. Hans gledesbrøl over scoringen startet lenge før ballen rullet inn i motsatt nettvegg:)
Nå var vi skikkelig i dytten, og Fridtjof Goyer fikk betalt for utrettelig arbeid på høyrekanten da han dro seg forbi backen og scoret kontrollert forbi en utrusende keeper. 4-1 og fortsatt 35 minutter igjen av kampen. Det varme været gjorde nok utslaget for resten av kampen, for det ble etterhvert litt labert tempo fra vår side. Kolbotn scoret et fillemål etter en dødball, men det var aldri fare for ytterligere reduseringer. .
Den største underholdningsfaktoren i denne delen av kampen var keeper Stians suverene finte mot en Kolbotn-angriper som forfulgte en pasning inn i farlig rom: Stian støtet ut mot angriperen, og chipet ballen kontrollert forbi ham. Jubel på sidelinja, og tommelen opp for en keeper som etter hvert kjedet seg såpass at han tok seg en strekk i sola på det fine kunstgresset.
Etter at Jørgen hadde gått omtrent 10 ganger i offside, klarte vi til slutt å lure ballen i mål. Denne gang var det Emil som med god presisjon bredsidet ballen forbi keeper i det 85. minutt.
Før kampen hadde jeg fortalt gutta at jeg ikke var opptatt av om vi vant eller ikke, men om alle gutta viste full innsats. Med unntak av litt manglende returløp i deler av kampen, synes jeg spillerne responderte godt, og det er jo alltid morsomst å vinne fotballkamper. Etter 3 seire og 11-2 i målforskjell har gutta fått en god porsjon med selvtillit, som det skal være godt å ta med inn i seriespillet. Bra levert, karer!
G 14-1/2003 Spilte 3 kamper på sin helge tur til Sverige, her kommer en oppsummering fra GH:
Stortap for Malmø:
Det var nok litt for mange Nesodden gutter som hadde sett på youtube videoer av Sveriges største fotball talent Lucas Gomez før kampen, også var det nok mange som fikk seg en virkelig sjokk opplevelse av hvor høyt nivået virkelig kan være. Nå skal det sies jeg har som trener møtt mange veldige gode ungdomslag opp gjennom årene: Heerenveen, Zenit st. Petersburg, 1860 Munchen, Tottenham, og Brønby for å nevne noen og det Malmø laget vi møtte i Sverige er nok sammen med Zenit det beste ungdomslaget jeg har sett i 14 årsklassen. Så at 17 lokale gutter fra Nesodden skulle hamle opp med dem var ikke noe vi forventet.
Kampen:
De første 5 minuttene av matchen så henger vi med, vi ligger lavt og skyver og dekker rom bra. Men derfra og inn så er det en enveiskjøring uten like og vi henger overhodet ikke med. Vi har en dårlig inngang til kampen spesielt mentalt og vi klarer aldri i løpet av kampen og ta oss sammen. Malmø spillerne er i snitt bedre enn oss i alt, de er bedre fysiske, tekniske og taktiske og i tillegg så har de en innsats som vi ikke matcher i det hele tatt. Vi får oss en fotball leksjon fra øverste hylle og man kan ikke annet enn å være imponert over nivået Malmø holder. De gir seg ikke før de har puttet ballen i mål 16 ganger.
Læring og det mentale aspektet:
Etter kampen var det en ganske slukøret gjeng fra Nesodden som oppsummerte kampen. Gutta innså at de hadde feil inngang til kampen, samtidig innrømmet de at de var sjokkert over hvor raske og sterke alle Malmø spillerne var og at samtlige spillere holdt et utrolig teknisk nivå.
Humøret og nervene til gutta skulle få seg et lite slag til da man fant ut at Søndagens motstander og vertsklubben for kamphelgen Sjømarken/Sandared kun tapte 1-0 for Malmø senere på dagen.
Kvelden ble brukt til en meget hyggelig middag ute i Borås sentrum og til en lengere prat om hva vi kunne lære av Malmø kampen. Det første vi ble enige om er at innsats og det å trykke til det er noe alle kan gjøre, det har ingenting med ferdigheter å gjøre. Gutta var også klare på at det og være redde for motstanderen og ha overdrevet respekt ikke akkurat er veldig lurt. For det litt lengere perspektivet så tror jeg også alle ble klar over at skal vi komme opp på et nivå teknisk som er i nærheten av hva Malmø er så må vi trene bedre og stille større krav til oss selv enn det vi har gjort tidligere.  Ved leggetid så var alle stort sett i meget godt humør igjen og enige om at hvis vi lærte noe av tapet mot Malmø og tok det med oss videre i helgen og inn i treningshverdagen så var det ikke noe krise at vi hadde godt på en smell.
Søndag morgen og klare for kamp ?
Søndagen startet med vekking klokken 0700 for så og ta en liten gå tur for å aktivere kroppen, fulgt opp av frokost disket opp av den eminente mat ansvarlige for turen Audun Wichmann. Så fulgte pakking og avreise til kamparena.
I garderoben før kamp så var det nok mange som lurte litt på hvordan dette skulle gå, tapte de virkelig bare 1-0 for Malmø ? Var det jevnt ? Hvor mye hadde vi tapt for Malmø hvis vi hadde spilt på maks nivået vårt ? Har vi sjanse til å vinne i det hele tatt ? Dette var spørsmål som gikk igjen i garderoben før vi startet kamppraten.
Denne gjengen skal ha veldig kreditt for en ting som de har klart gjennom hele vinteren, og det er at hver gang vi har spilt kamp så har de lært noe som de har tatt med seg videre til neste kamp. De vil lære og de vil bli bedre noe som har gjort at vi hele tiden gjennom vinteren har tatt steg, så kunne vi nå gjenta dette og lære også fra lørdag til søndag.
Det vi skulle gjøre er følgende. Alle skulle løpe og jobbe og ta alle dueller det var minste kravet. Så skulle alle tørre mer med ballen enn de gjorde mot Malmø for da bare sparket vi den bort, også gikk vi gjennom når vi skulle gå fra lavt press til høyt noe vi overhodet ikke fikk til dagen før. Hvis alt dette ble gjort så skulle vi få en god opplevelse og henge med i matchen i en god stund.
Kampen:
Kampen starter med en stor sjanse til Nesodden, før motstanderen begynner å få kontroll på ballen, men vi ligger bra defensivt og dekker rom godt å klare å variere presset mellom høyt og lavt. Ikke bare er vi solide defensivt men vi klarer å spille god fotball også, med en fin forståelse av at vi ikke kan trille like mye ball som vi pleier og derfor god variasjon i når vi spiller oss ut bakfra og når vi slår langt. Når alle samtidig løper skjorta av seg og går i alle dueller, og jobber for hverandre så fremstår vi som et total forandret lag fra dagen før. Og når klokken passerer 10 minutter av kampen så leder vi 2-0 ( fotball er et merkelig spill ). Motstanderen vår er også i sjokk for de så gårsdagens Nesodden lag mot Malmø og skjønner ingenting av hva som foregår utpå banen. De bytter raskt inn de 3 spillerne de valgte og hvile fra start og jobber seg inn i kampen. Og når klokken passerer 20 minutter så står det 2-2. Nå skal de bare fortsette å kjøre på, for det er enda god tid til å knuse Nesodden. Men vi har tenkt å selge oss dyrt og etter noen minutter med kaos så får vi orden på strukturen igjen og rett før pause så tar vi ledelsen 3-2. 2 omgang skal starte litt tråere for Nesodden sin del, vi blir satt under tidlig press og før det er gått 10 minutter så står det 3-3. Da ser det ut som om resten av kampen skal bli en forsvars kamp for å klare uavgjort, men igjen imponerer gutta stort og jobber seg inn i omgangen, vi vinner dueller, løper og jobber knallhard og kampen jevner seg ut. Dessverre så er ikke marginene helt med oss mot slutten av kampen, med 8 minutter igjen så blir vi snytt for et soleklart straffespark og med 2 minutter igjen så får motstanderen vår en straffe som er viser seg å være riv rav ruskende gal, og den setter de sikkert i mål til 3-4. Noe som også bli slutt resultatet.
Forvandling:
Det er merkelig hvordan et lag kan fremstå så totalt forskjellige med 22 timers mellomrom. Men gutta skal også ha mye kreditt for igjen så tok de med seg masse læring fra kampen mot Malmø, de skal også ha mye skryt for å ikke gi opp etter å ha godt på en slik smell. Det at flere klarer og løfte seg opp og levere desidert årsbeste når det trengs som mest er en egenskap jeg håper vi klarer og ta med oss videre gjennom sesongen.
Kamp 3 mot Kvidingen:
Kvidingen er bak Ifk et av de beste 03 lagene i Gøteborg, og selv om det var et knepp ned på nivået vi møtte i de 2 første kampene så var det absolutt et lag som vil være bedre enn mang av de vi kommer til å møte i 1.divisjon Oslo i år. Kort fortalt så var det ikke mer krefter igjen i Nesodden gjengen til denne kampen og etter 15 minutter så står det 0-3. Vi får justert oss inn og klarer i de midterste 25 minuttene av kampen og henge med og få en redusering. Men det siste kvarteret så er vi så slitne at valgene både med og uten ball blir gale, og Kvidingen får sette inn 4-1 målet som også blir slutt resultatet. Men kjenner jeg denne gjengen rett nå så lærte de noe av dette også og neste gang vi er helt på stålet fysisk så tipper jeg at vi husker hva som skjedde i denne kampen og er et hakk bedre.
Oppsummert
Så ble dette en bra tur med masse god læring og gutta kommer hjem noen referanser de ikke hadde fra før av. Nå venter en litt roligere uke med kun 3 økter ( disse må vi ha kvalitet på ). Før vi neste uke spiller det som fort blir den siste treningskampen før serien er i gang.
G 13-1/2004 vs Skeid 6-3 (1-1)
Hovedtrener Håvard Lunde om kampen:
Nesodden 1: Mads/Bjørn – Benjamin, Mattis, Daniel SL, Nato, Theo, Mikkel, Jonas, Arnt, Sondre,
Leon, Aksel
For en forandring fra forrige helg! Nå flytta gutta beina! Nå trøkka dem til i duellene! Nå ble det løpt til svetten silte! Og det ga resultater. Flott å se at spillerne gjenkjenner situasjoner fra ting vi har trent på, og tar det ut i kamp. Første omgang var en jevn stillingskrig mellom to tilsynelatende jevnbyrdige lag. Skeid gikk opp i ledelsen, som Nesodden utlignet like før pause (Burde kanskje burde vært avblåst for angrep på keeper, uten at det gjorde oss noe.) I pausen snakket vi om at når Skeids ene sentrale følger vår nærmeste sentrale, og Skeids andre sentrale stenger korridoren, MÅ vår andre sentrale være ledig. Og det fikk vi sett flere eksempler på i andre omgang. Kult! Nesodden gikk raskt opp i en 1-4 ledelse, etter gode oppspill og oppofrende gjennombruddskraft på topp. Skeid puttet på to fjompe-scoringer, før Nesodden fjernet all tvil ved å score både 3-5 og 3-6.
Veldig moro med en god generalprøve, hvor gutta viste at de orker mye og klarer å spille bra fotball i 2-x35 minJ
G 13-2/2004 vs Skeid 2  7-3  (4-2)
Hovedtrener Håvard Lunde om kampen:

Nesodden 2: Tobias – Felix, Leik, Severin, Philip, Jakob, Daniel F, Kristuphas, Jørgen, Even, Patrick, Oskar, Mathias.

G04-2 begynte kampen litt nølende  gutta var litt passive i duellene og for smale i angrep. Skeid ledet litt for fort 4-0. Gutta hang ikke med hue, men «gønna» på. Vi fikk flere gode kontringer, hvor en resulterte i en straffe midt i 1.omgang, som ble satt sikkert i mål. Etter dette overtok vi kampen fullstendig og går til pause på 4-2. Tidlig i 2.omgang har vi et nydelig angrep og reduserer til 4-3. Det ble mange sjanser og godt spill utover i 2.omgang men dessverre litt «stang ut», og i tillegg hadde Skeid hadde en veldig god keeper. Sluttresultatet ble 7-3 , men gledelig med god utvikling i kampen og mange veldig gode valg som tas overalt på banen. God generalprøve!

Legg igjen en kommentar