Msa: 3 poeng i serieåpningen

Nesodden serieåpnet lørdag borte mot Oslo City, og halvøylaget hadde stort sett full kontroll og kunne ta med seg tre velfortjente poeng hjem til Nesodden. Bortelaget åpnet målkontoen allerede etter to minutter og så seg aldri tilbake, og da dommeren blåste av sto det 4-1 i målprotokollen.

Det var en tynn Nesodden tropp som lørdag tok turen til Rommensletta kunstgress for serieåpningen mot Oslo City. På benken befant seg kun tre mann og en av disse var keeper, men selv med mange forfall så skulle halvøylaget ha få problemer med å ta med seg tre poeng hjem til Nesodden. Mål av Jacob Bjøndal, Dennis Tjernshaugen og Kim Viken 2 ( trioen på bilde ) sørget for en sterk borteseier i serieåpningen.

Perfekt start på kampen

Før kampen sa hovedtrener GH at et av nøkkelordene for seier ville bli overganger og allerede etter 2 minutter skulle det vise seg at Nesodden treneren skulle ha sine ord vel i behold. Ole Kristian Grime vinner ballen sentralt på midten og kun ni sekunder senere så lå ballen i nettet bak Masood Fazal i Oslo City målet, etter at Anders Blom Jensen nydelig spilte Jacob Bjøndal alene gjennom. Etter målet så fikk Nesodden noen advarsler på at hjemmelaget ikke var helt ufarlige og de lange ballene mot den tidligere toppspilleren Kamal Saaliti skapte noen utfordringer for Nesodden forsvaret uten at det ble store målsjanser av det. Etter 18 minutter og på sin andre sjanse for dagen så skulle Nesodden øke ledelsen til 2-0. En godt slått corner fra Blom Jensen finner hodet til Dennis Tjernshaugen som setter ballen sikkert i mål.

Full kontroll på kampen

Med to mål på kampens første to sjanser gikk litt av luften ut av hjemmelaget, og Nesodden som nå har fått justert seg litt defensivt har full kontroll på kampen. Etter 26 minutter så er Dennis Tjernshaugen nær sitt andre mål for dagen, Ole Kristian Grime slår et frispark på bakerste stolpe hvor en helt fri Tjernshaugen bare skal bredside ballen i mål, men dessverre for bortelaget så sklir bare ballen av foten til Tjernshaugen og det hele ender med utspill for Oslo City. At bortelaget var effektive før pause er det ingenting å noe si på for etter 35 minutter så øker Kim Viken til 3-0 for Nesodden, forsvaret til Oslo City er helt i koma og en 50 meters pasning fra Tjernshaugen finner Viken i bakrom og med Fazal i Oslo City målet på halvdistanse så lobber Viken ballen i det åpne målet. Bare 3 minutter senere er Viken nære på og øke til 4-0 men headingen på innlegget fra Dino Palos går utenfor. Minuttet senere får Oslo City sin første sjanse i kampen , men Mert Gursoy i Nesodden målet gjør en god redning.

Kjedelig 2.omgang

Oslo City var på 0-3 nødt til å gå ut i hundre, og selv om de forsøkte så er det bortelaget som får omgangens første sjanse på en overgang hvor Ole Kristian Grime finner Blom Jensen på vei gjennom men avslutningen blir klarert til corner av en City forsvarer. Etter 5 minutter av omgangen så skal Oslo City få sin andre sjanse for dagen men nok en gang gjør Gursoy en god redning. Etter sjansen så får hjemmelaget litt blod på tann og setter et høyt press som Nesodden ikke helt klarer og spille av og det fører igjen til at det bli et visst press mot Nesodden målet uten at Oslo City skaper sjanser. Det skjer egentlig ingenting fra det 50 til det 70 minutt, Oslo City jager en redusering uten å skape noe og Nesodden tar ekstremt liten risiko fremover og stopperparet Tjernshaugen-Henriksveen tar seg av det som kommer fra City.

Spikeren i kista

Etter 72 minutter så kommer den berømte spikeren i kista, og nok en gang er det på en overgang. Ole Kristian Grime gjør en fantastisk jobb som ballvinner på midten før han finner Blom Jensen som serverer Kim Viken foran mål og da står det 4-0 til bortelaget. Med 4-0 så gikk resten av lufta ut av Oslo City og både Kim Viken og debutant Elias Fors ( født 01 ) har sjanser til å øke ledelsen, men ballen ender i tverrliggeren og like utenfor. På overtid får Oslo City det som med Nesodden øyne må ses på som en veldig unødvendig redusering. Oslo City kommer seg gjennom på sin venstre side og skuddet som reddes av Mert Gursoy treffer kneet til Dennis Tjernshaugen og ruller i mål. Rett etter blåser dommeren av kampen og Nesodden tar en overbevisende seier i årets første seriekamp.

Nesodden stilte følgende lag :

[team1]

Bytter: Thomas Størmer inn etter 51 minutter for Jacob Bjøndal, Elias Fors inn etter 83 minutter for Anders Blom Jensen.

Dagens Nif gutt:  Det var mange som kunne fått denne i dag, Kim Viken skårer 2 mål, Anders Blom Jensen er nest sist på 3 av 4 mål og kaptein Ole Kristian Grime løper lengere enn nesten hele Oslo City til sammen. Men når vi skal kåre dagens Nif gutt så kommer vi igjen ikke utenom 01 modellen Sindre Andersen, i sin første obligatoriske kamp fra start så minimerer han savnet av spillere som Jan Axel Skonnord og Christian Davidsen. Sindre løper mye, er solid defensivt og veldig trygg og god med ball og det er ingen som så denne kampen som tenkte på at Nesodden spilte med en 01 gutt sentralt på midten.

På mandag kommer intervju hvor GH oppsummerer første seriekamp.

Kampfakta:

Nesodden mål: Jacob Bjøndal 2min, Dennis Tjernshaugen 18min, Kim Viken 35 min og 72 min.

Oslo City mål: Dennis Tjernshaugen (selvmål) 91 min

Gule Kort: Hussain Afzal Oslo City 54 min

Målsjanser: Nesodden 10  Oslo City 3

 

 

Legg igjen en kommentar