Msa: Bittert tap i hjemme premieren

Nesodden tapt årets første hjemmekamp 2-3 for Grorud 2 på søndag. Tapet var av den særdeles bitre sorten da avgjørelsen falt i det 90 minutt.

 

Grorud 2 mønstret samme mannskap som slo avdelingsfavoritt Nordstrand i første seriekamp så at det kom til å bli en tøff match for Nesodden var det ingen tvil om.

Nesodden best igang

Kampen åpner med et solid Nesodden overtak og den første halvtimen er meget godt gjennomført fra hjemmelaget sin side.  Allerede etter 3 minutter putter Kim Viken ballen i mål, men skåringen blir korrekt annullert for offside. Nesodden har full kontroll på kampen og er det førende laget. Etter 17 minutter så tar også halvøylaget ledelsen, Dino Palos finner Kim Viken i bakrom så kommer seg ned til dødlinja og får slått hardt inn foran mål hvor Anders Blom Jensen kommer i stor fart og får satt inn 1-0 til hjemmelaget. Bare 2 minutter senere får Nesodden nok en skåring annullert, da Ole Kristian Grime slår en god dødball som finner Øyvind Henriksveen bak i feltet men Henriksveen er litt for aktiv med armen og kampens solide dommer blåser for hands. Etter 21 minutter og på nok en dødball fra Grime er Jacob Bjøndal nær ved å få satt ballen i mål, men kommer litt for sent til å få tåa på ballen. Nesodden fortsetter å produsere sjanser på dødballer og etter 28 minutter header Kim Viken i nettveggen etter en corner.

Endret karakter

Mål preger som kjent kamper og etter 32 minutter så utligner Grorud på en overgang etter et utspill fra Nesodden målet, Hjemmelaget blir tatt i kraftig ubalanse på midten og ballen ender til slutt hos Grorud sin meget god spiss Zirak Ahmed som er både god og heldig når han passerer 2 Nif spillere på vei mot målet og triller inn utligningen. Herfra og frem til pause så endrer kampen karakter, Grorud blir oppildnet av målet og Nesodden virker som om de begynner å tvile på egne ferdigheter for Grorud tar mer og mer over banespillet selv om de ikke skaper det helt store. Så etter 44 minutter skal dagens første store Nesodden blemme komme, Jacob Bjøndal er uheldig og sender et tilbakespill mot eget mål problemet er bare at der står Noah Skåttun fra Grorud som takker og bukker for å bli servert alene gjennom med å runde Mathias Møller i Nif målet og trille inn ledermålet for gjestene.

 

Flere Grorud sjanser, og et litt tafatt Nesodden

Det virket ikke som om pausepraten hadde sunket helt inn hos Nesodden guttene for Grorud har sin beste periode i kampen i det første kvarteret av 2.omgangen og spiller seg til 2 store sjanser som begge blir mesterlig reddet av Mathias Møller. Nesodden kommer seg etter hvert mer inn i omgangen men får på ingen måte noe overtak og skaper kun en sjanse etter ca 60 minutters spill da Dino Palos syker utenfor fra skrått hold. Etter dette så skjer det svært lite på berger kgb, kampen er jevnspilt men det er noe litt tafatt over hjemmelaget og de mangler litt trøkk for å tilrive seg et overtak i kampen.

Sluttspurt

Med 15 minutter igjen la Nesodden om til å spille med 3 bak og satset på og flytte presset høyere i banen. Dette førte til at man fikk etablert seg noe mer rundt 16 meteren til Grorud men sjansene uteble for hjemmelaget. Det var isteden Grorud som skulle skape sjansene da de fikk mer plass og kontre på når som hjemmelaget satset alt fremover og ved to anledninger var gjestene nære på å avgjøre kampen. Men isteden så skulle alle som hadde ventet hele 2.omg på utligningen få valuta for tålmodigheten sin. 88 minutter er spilt da Oscar Halvorsen finner Kim Viken i bakrommet og Viken drar av Grorud sin stopper med den største selvfølgelighet og setter inn utligningen.

Nok en gavepakke

Etter målet får Nesodden sjansen til å avgjøre kampen på en dødball, men frisparket fra Grime blir headet ut igjen. Kim Viken plukker opp ballen og slår et nytt innlegg som også blir klarert og denne gangen inn på Nesodden sin halvdel, men i de bakre rekker har Grime full kontroll og sender ballen hjem i støtte til Mathias Møller som bare skal slå den langt ut igjen. Uheldigvis for både Møller og hjemmelaget skjedde det som absolutt ikke skulle skje, Møller treffer ballen feil og sender kula rett i bena på Zirak Ahmed som setter fart og fra 18 meter plasserer ballen ned i hjørnet og bortelaget stikker av med alle poengene.

Nesodden stilte følgende lag 

[team1]

Bytter: Nesodden gjorde ingen bytter

Dagens Nif gutt: Mathias Møller (kåret av lokal jury )

Tirsdag kommer intervju med GH som oppsummerer matchen

Kampfakta:

Nesodden mål: Anders Blom-Jensen 17 min.  Kim Viken 88 min

Grorud mål: Zirak Ahmed 32 min og 90 min. Noah Skåttun 44 min

Gule Kort: Kim Viken 42 min

Målsjanser: Nesodden 6  Grorud 7

 

Legg igjen en kommentar