G14-2: 2-1 seier over Hauketo

Videoklippet illustrerer kampen under ett: De forbrente sjansers kamp!

Nesodden dro til Hauketo for sesongens tredje seriekamp. Etter en god sesongstart med 3-3 hjemme mot fjorårets gruppevinner, Lambertseter, ble det tap mot Langhus 2 i forrige seriekamp i en spillemessig jevn kamp selv om vi til slutt tapte kampen 4-1. Et revansjesugent Nesodden lag kjørte fullstendig over Hauketo 2 i denne kampen, og vant fortjent, selv om seieren burde vært mye større.

Etter en litt nølende start fikk Nesodden tidlig et spillemessig overtak i kampen. I første omgang ble vi likevel litt passive i duellene og slet også med å få opp tempoet i pasningsspillet. Vi var også litt for forutsigbare og omstendelige i det oppbyggende spillet. Vi kom på mange gode løp på begge kantene, men klarte i liten grad å utnytte dette, blant annet ved å vri spillet når dette kunne gitt oss gode overgangsmuligheter. Ingen av lagene klarte å skape så mye foran motstanderens mål. Vi var også litt for puslete i duellspillet og kom for sent opp i motstanderen i gjenvinningsfasen.

I det 18. minutt bygde Nesodden opp et fint angrep på venstre kant. Simen kom på et fint raid på kanten, dro av to spillere og sendte av gårde en suser fra 18 meter som gikk rett i kassa. 0-1 til Nesodden. Etter målet bølget spillet frem og tilbake, men det skjedde ikke så veldig mye foran noen av målene. 0-1 ble også pauseresultatet.

I pausen tok Bjørnar en peptalk med spillerne. Budskapet var enkelt: Øke aggressiviteten, sette større fart og variere mer i pasningsspillet. Som sagt, så gjort!

I andre omgang kjørte Nesodden kampen fra start til mål. Vi produserte nærmere 10 målsjanser, men vi var uvanlig ineffektive foran mål. Oppbygging av angrepene holdt til tider et veldig høyt nivå. Med høyt tempo, stor aggressivitet i gjenvinningsfasen og presisjon i pasningsspillet, produserte vi en rekke hundreprosent sjanser som burde fått bedre uttelling. Litt ubesluttsomhet i avslutningsøyeblikket gjorde at vi kun klarte å omsette en av de mange sjansene i mål. 2-0 målet ble scoret av Lukas etter godt oppbyggende overtallsspill og en glimrende gjennombruddspasning. Alene med keeper gjorde Lukas ingen feil.

Hauketo hadde i grunn bare en stor sjanse i kampen. Skuddet traff stolpen før Erlend fikk kontroll på ballen. Hauketo sin redusering kom etter litt klapp og babb utenfor 16. meter hvor motstanderen sender av gårde et ”lompeskudd” som dessverre triller inn via stolpen og inn. Seieren var i grunn aldri truet i denne kampen, men vi må nok terpe litt på avslutninger på neste trening.

Alt i alt en positiv kamp av Nesodden, spesielt i andre omgang var vi til tider veldig gode.

Laget: Gustav, Tor Olav, Mathias, Theodor, Niklas, Stephen, Christian A, Lucas, Martin, Erik O, Simen, Daniel, Kasper R, Erlend, Eirik E.

Legg igjen en kommentar