Ungdomsrapport uke 18

Her kommer en oppsummering av hvordan det gikk med flere av ungdomslagene våre i uke 18.

 

G15-1 vs Kjelsås 0-3  (0-1) 1 div avd 3 serierunde 3

Hovedtrener Tom Rune Fagernes om kampen:

Etter to skikkelige karameller mot henholdsvis Nordstrand og Holmen, reiste vi til Kjelsås med stor tro på at vi skulle få en god opplevelse. For anledningen hadde vi fått med oss Petar fra -03 som bidragsyter.

Fra start av følte undertegnede at Kjelsås var et lag vi så absolutt burde klare å hamle opp med. Vi henger greit med gjennom hele første omgang, er litt for stresset med ball og avleveringene blir upresise og vi mister flere ganger muligheten til å komme til gode sjanser som følge av dette. Når det gjenstår ca 5 minutter av første omgang er vi ubesluttsomme utenfor egen 16 meter, det glipper i markering og en Kjelsås spiller er alene med Sebastian. Sebastian gjør imidlertid en kanonredning og får slått ballen til corner. Den påfølgende corneren får vi aldri klarert, ballen ender ute hos spilleren som slo corner’n. Han gjør en enkel innleggs finte, NIF spiller snur rumpa til og ballen kan enkelt slås inn foran mål hvor en Kjelsås spiller viser mest vilje til å nå ballen. Dermed 1 – 0. Vi blir litt sjokka av dette og faller helt sammen siste 5 minuttene av omgangen. Klarer imidlertid å holde unna for flere baklengs.

I pausen snakker vi om at dette her så absolutt er mulig å snu. Litt mer presisjon, flere bevegelser og større fart, samt vinne dueller så er vi der. Dessverre får vi det bare sånn delvis til, mens Kjelsås med sin sene skåring i første omgang har fått blod på tann. De løper litt fortere, har litt mer lyst til å vinne dueller og ikke minst de treffer sine lagkompiser med pasninger langt oftere enn oss. Vi skaper svært lite ila andre omgang, mens Kjelsås putter på ytterligere 2, og vi går på vårt tredje strake tap i seriespillet. Denne gang mot et lag vi så absolutt skulle kunne ta poeng fra.

Vi blåser ut negativ energi med en løpe økt mandag, så kjører vi på med trening og positivitet fra tirsdag. Fredag mot Bærum2 hjemme skal vi vise oss fra vår beste side.

Dette snur vi om alle drar i samme retning.

G14-2 vs Norby 4-3  (2-0)

Se eget innlegg på hjemmesiden.

G13-1 vs Kolbotn 2  2-5  (0-4) 1 div avd 4

Hovedtrener Håvard Lunde om kampen:

På Sofiemyr i sommervarme torsdag klarte vi ikke å gjenskape prestasjonen vi hadde ved sist hjemmekamp. Den utsatte kampen mot Kolbotns 2 startet dårlig, og hjemmelaget ledet hele 4-0 ved pause. Godt er det da at vi tar andreomgangen og vinner den 1-2.
Nesoddens lag: Mads- Benjamin, Nikolai Aa, Daniel F, Aksel, Jonas, Noah, Mikkel, Leon, Daniel SL.

Kolbotns G04-gutter har tuktet oss tidligere i vinter, og gjorde det igjen nå. De spiller på samme måte som oss, men har kommet lengre i utviklingen av spillestilen. Ballen gikk fortere fra spiller til spiller, og Kolbotnspillerne var på rett plass til rett tid oftere enn oss. De hadde raske spillere på topp og kompromissløse bakspillere. Det gjorde av vi slet med å dekke riktige rom, samtidig som vi trøblete med å komme til sjanser.

Vi forsøkte oss litt med 3-3-2 i slutten på omgang og utover i andre. Vi fikk reduseringer til 4-1 og 5-2, uten at det kan tillegges formasjonsendringen. Men fine mål var det:-)

Vi tar med oss at vi hever oss i andre omgang og gutta matcher motstanderen bedre.

Nå gjelder det å børste skuffelsen av seg, for på søndag er det ny kamp. Da slår vi tilbake mot Ski.

G13 Alle lagene til G 13 var i aksjon i helgen som var, her følger en oppsummering fra Trinnleder Håvard Lunde:

Alle tre 04-lagene spilte serierunde søndag 7.april
G04 -1.div. Berger KGB

Nesodden vs Ski  4-0 (0-0)

Gutta var ute etter å reise kjerringa etter siste seriekamp – og det gjorde de så til de grader.
Taktisk var det samme plan som sist, men vi skulle øke intensitet og være mer aggressive i gjenvinningsfasen og ikke minst foran vårt eget mål.

Nesodden: Bjørn – Daniel F, Nikolai Aa, Nato, Mattis, Arnt, Jonas, Daniel SL, Noah, Leon, Sondre, Mikkel

Kampen begynner veldig bra og vi skaper mange sjanser etter hurtige gjenvinninger. Er uheldige i avslutningsfasen og klarer ikke forvalte det spillemessige overtaket. Vi holder Ski under konstant press i de første 20 min og burde på dette tidspunktet ledet kampen. Isteden slipper vi Ski inn i kampen da vi blir litt overivrige og mindre taktisk kloke. Ski produserer noen store sjanser som avverges av dagens meget kompetente sisteskanse og ett sterkt forsvarsspill. Første omgang ender 0-0, men var mye mer innholdsrik enn hva resultatet tilsier.

I pausen får vi snakket litt om valg i forhold til det taktiske og viktigheten av å orke å fortsette med høy intensitet.

Om det var det at vi hadde vår pauseprat i skyggen og Ski valgte å ta sin i solen forblir nok et mysterium, men vi starter andre omgang på samme måte som først omgang. Etter 10 min ruller vi fint opp på høyre siden og vår kantspiller drar vakkert av backen og banker ballen i lengste hjørne. Det har åpnet seg rom på vår høyreside og ikke lenge etterpå skjer nesten det samme igjen 2-0! Vi fortsetter å trykke på noen minutter til før Ski kommer til hektene igjen og kampen jevner seg ut. Spillet bølger litt frem og tilbake, men Ski har mesteparten av banespillet i denne perioden. Vi holder balanse i målprotokollen da vi er aggressive defensivt og ikke lar Ski komme til de altfor store sjansene. De få skuddene de får avgårde tar gutten med hanskene seg avpå en utmerket måte.

Det forløsende 3-0 målet kommer etter skikkelig grovarbeid på venstre kant – vi setter høyt press og kjemper i flere tøffe dueller. Vi får til slutt revet til oss ballen og setter fart mot mål. Gode løp fra våre andre offensive spiller gjør at ballfører får plass til utfordre en-mot-en tre (3) ganger (snubledrible) og tilslutt er han gjennom og setter ballen i lengste hjørne via keepers hansker. Kampen er definitivt avgjort, men gutta fortsetter å holde fokus på oppgavene, noe som til slutt ender i et klassisk kontringsmål fra høyre kant.

Vi er tilbake der vi bør være – gutta vet at de kan holde taktisk og fysisk mot et godt Ski lag en hel kamp. De begynner å bli mer og mer trygge på sine roller og hjelper hverandre for å blir enda bedre.

Nå ser vi frem mot første runde i OBOS Cup mot Holmlia neste helg – vinn eller forsvinn!

G04 – 3.div. avd 6
Nesodden 3 vs KFUM 5 Pauseres. 3-3 Sluttresultat 4-8

Motstanderen var ubeseiret og besto av flere høye spillere som lignet til forveksling konfirmanter.
Men Nesoddgutta gikk respektløst til verks, og matchet motstanderen – så lenge kreftene holdt.Nesodden 3: Erik/Frimann – Oskar, Albert, Casper, Even, Sjur, samt 05-gutta Noak, Leo, Arthur og Kevin

Det var en morsom kamp som ble avviklet på Nesoddbanen søndag kveld. Spillemessig var det veldig mye å glede seg over
hos hjemmelaget, som til tider sprudlet i kveldssolen. 1-0 ble til 2-0, før Kåffa slo tilbake og gikk opp i ledelsen. Denne utlignet hjemmelaget like før pause, slik at man gikk til drikkeflaskene på stillingen 3-3.

Starten på 2.omgang var også bra! Gutta spilte seg til flere flotte sjanser, bl.a. ved å vende spillet til «skjærende kant», og på skudd etter å ha vunnet andreball. Så tok kreftene litt slutt, og Kåffa med sine 5 innbyttere tok over mer og mer.
Vi velger å fokusere på alt det positive som skjedde mens vi hadde friske bein. Og det var mye! Sikre pasninger fra back til kant, kanter som holdt bredde for så å skjære inn, sentral midtbanespillere som vant ballen gang på gang og skapte sjanser for seg selv og andre, og angripere som jobbet utrettelig på bakromsballer.

Oppsummert: Ikke fornøyd med resultatet, men strålende fornøyd med guttas spill i store deler av kampen!

G04 – 3.div avd. 4
Hasle/Løren 2 – Nesodden 2 Pauseres. 1-3 sluttresultat 1-8
Søndag møtte NIF2 Hasle/Løren til kamp på Løren kunstgress. Følgende spillere deltok. Tobias H- Tobias S.B , Severin, Benjamin, Bastian, Christophas, Elias, Jacob, Matz, Axel og Jesper.

Vi møtte endelig et lag som forsøkte å spille fotball, ikke bare slå lange pasninger mot bakrom. Gutta tok godt tak i kampen og presset H/L høyt fra start. Dette ga mange ballgjenvinninger høyt i banen og gjorde at vi produserte mange store sjanser, de fleste igjennom midten. Dessverre ble avslutningene litt for svake i motvinden. Etter hvert begynte H/L og slå noe lenger, men de var sjelden noen trussel mot det disiplinerte forsvaret vårt. Mot slutten av 1 omgang løsnet det endelig. Vi går opp i 1-0 etter bra spill ut på kant. Det kom ytterligere 2 kjappe scoringer til og vi har full kontroll. De siste 2 min sovner midtbanen litt og H/L klarer og utnytte dette og reduserer en gang før pause.

I annen omgang har vi medvind både i vær og spill. Vi klarer i større grad og utnytte kantene og skaper mye rom for spissen og motsatt kant med dette. Gutta ruller opp angrep etter angrep, noe som gir god uttelling. Gutta gir oss ikke før de har puttet detn åttende ballen bal H/L`s målmann. Igjen mot slutten sovnet vi litt, men vår keeper gjør en god kamp og stopper de forsøkene som kommer.

En godt gjennomført kamp, hvor mange av elementene vi jobber med på trening blir utført. Vi gleder oss allerede til neste kamp.

Det var flere lag i aksjon men rapporter fra disse kampene er dessverre ikke kommet inn.

 

Legg igjen en kommentar