Ungdomsrapport uke 19

Grunnet 17 mai så er vi litt sent ute med alt her på nettsiden denne uken, men her kommer en oppsummering av kamper som ble spilt i uke 19 for ungdomslagene.

 

G16 2001/2002 vs Bøler 3-2 Se egen sak på hjemmesiden

 

G15 2002 vs Bærum 2 4-6 (4-3) 1 div avd 3

Hovedtrener Tom Rune Fagernes om kampen:

Etter tre tøffe kamper, var vi fredag igjen klare for dyst mot meget god motstand i Bærum.

Treningsuken var benyttet godt, og vi ble enige om å gå ut å ta kommando i kampen. Denne gangen klarer vi også det, og vi kjører på mot et Bærums lag som blir tatt litt på senga. Tidlig i kampen får vi en straffe, som vi dessverre brenner. Vi fortsetter å rade opp brukbare sjanser og forsvarer oss godt, og ikke lenge etter straffebommen så tar vi ledelsen når en Bærumspiller under hardt press setter et godt innlegg fra vår høyre kant. Kun få minutter etter er vi frempå igjen og legger på til 2-0.

«Nå har vi endelig litt flyt» tenkte undertegnede, men plutselig syntes Bærum gutta og våkne. De setter oss under press og klarer ila få minutter å utligne vår ledelse og dermed 2-2. NIF gutta viser god moral, løfter hodet og jobber på videre. Kamper står og vipper, men vi skaper stadig gode muligheter foran Bærums mål etter godt spill. Ila omgangens siste halvdel setter vi to pinner til, men må også se at Bærum på et fantastisk utført frispark reduserer vår ledelse til 4-3.

En underholdende 1 omgang mellom to angrepsvillige lag.

I pausen blir vi enige om å flytte beina ennå litt fortere, spesielt defensivt, men også for å komme i posisjon for å motta ball tidligere. Vi kommer ok i gang og kampen er jevnspilt de første 20 minuttene av andre omgang. Dessverre så faller vi litt sammen de siste 20 minuttene, noe som gjøre at Bærum får skåre ikke bare en, men tre ganger i den perioden og vi ender derfor opp med 0 i poeng protokollen nok engang.

Vi tar med oss 1 omgang og de første 10 minuttene av andre omgang når vi nå jobber oss fremover mot nye kamper.

Mye positivt å ta med seg fra denne kampen, og jeg er sikker på at vi får en fortjent seier i nær fremtid.

Vi jobber på…………..

 

J15 2002/2003 Trener Trond Halvorsen oppsummerer en hektisk uke:

Av trener Trond Halvorsen Dette har vært en hektisk uke.  Onsdag tok vi turen til Kringsjå i et forferdelig vær. Minus grader og snø. Dette har aldri vært et vær jentene liker å spille i. Denne dagen intet unntak. Vi ble stående med lua i hånda fra start, og etter 14 minutter lå vi under 4-0. Derfra og ut var det en jevn kamp som til slutt ble tapt 5-1. Denne kvelden var vi ikke på når dommeren blåste i fløyta.

Torsdag var det Jenter 15-2 sin tur til toppkamp borte mot Oppsal. Oppsal er et lag vi alltid spiller jevnt mot. Denne kvelden var vi klart best. Mye av det vi har trent på med bevegelser med og uten ball satt godt. Gøy når ting virker. Kampen ble vunnet 2-0, men vi var nærmere 3 og 4 enn Oppsal var 1. Veldig god kamp.

Lørdag skulle vi møte Lyn til første runde i OBOS Cup. De klarte dessverre ikke stille lag så dermed seier på Walk Over.

Søndag møtte vi serie leder Bærum på KGB. Vi hadde en del sykdom samt at vi trengte å hvile noen spillere. Bærum er ubeseiret så langt i år, og var et svært godt lag. Bærum hadde ballen mest, men kom til få gode sjanser mot vårt kompakte forsvar (med god hjelp fra midtbanen). Bærum vinner til slutt 2-0 med litt flaks denne dagen, så hadde vi fått et poeng. Alt i alt en ok uke, hvis vi glemmer Lyn kampen

 

G14-1 2003 vs Oppsal 3-9  (0-4) 1 div avd 3

Trener Geir Harald Smith Om kampen:

Det er merkelig å tape en ganske jevn fotballkamp med seks mål, men det er hva vi gjorde på søndag mot Oppsal.  Før kampen hadde vi fokus på å ikke havne under tidlig på grunn av store personlige feil noe vi har gjort i de to første seriekampene. Vi hadde fokus på at det handler om å lese kampbilde og situasjonen man er i og klare og se forskjell på hva man kan gjøre når det er spilt 5 minutter og hva man kan gjøre når det er spilt 25 minutter av kampen.

De første 15 minuttene er helt jevne og vi henger godt med spillemessig, vi flytter bena godt og kommer oppi motstanderen som ikke får tid til å spille, vi skaper ikke så mye selv men fint med i kampen. Det 16 minuttet skal bli starten på 8 minutter som egentlig avgjør kampen. Igjen havner vi under på en stor personlig feil, vi gir bort ballen 16 meter fra eget mål og Oppsal kan enkelt ta ledelsen, bare minuttet senere øker Oppsal til 2-0 da den bakre 4`eren vår ikke faller av når det ikke er press på ballfører ( noe som var et av punktene på tavla før kampen ). 3-0 kommer etter en corner hvor vi først har en dårlig klarering og en Oppsal spiller plukker opp ballen på 20 meter når vi støter ut på skuddet han fyrer så er det like godt 2 av våre spillere som snur ryggen til istedenfor å blokkere skuddet og dermed så er kampen i realiteten nesten over. Vi tar oss litt sammen igjen i de ti siste minuttene av omgangen, men får enda et mål imot på et håpløst rett ved eget mål.

I andre omgang blir det mye mål begge veier, vi satser mye fremover og etterlater oss store rom og omgangen byr på mye fin angrepsfotball fra begge lagene. Oppsal skårer 5 mål i andre omgang og vi skårer 3. Spillemessig så er vi på høyde det meste av omgangen, men vi slipper inn altfor lette mål her også.

Dette var en kamp mellom to lag som var helt jevne mellom 16 meterne men Oppsal var mye bedre enn oss i begge boksene. Vi har stor fremgang i banespillet fra første seriekamp til denne, men taper igjen med et stort antall mål. Vi har nå spilt mot de 3 lagene som mest sannsynlig havner på de 3 øverste plassene i vår 1 divisjon og alle tre lagene vi har møtt har hvert et hakk bedre enn oss, noe som er helt greit. Det vi må gjøre noe med er antall mål vi taper med, for i alle kampene hadde det «holdt» å tape med et eller to mål, men når vi gjør så mange personlige feil som i disse kampene så blir resultatet stygt. I banespillet så nærmer vi oss og være der vi skal være og gutta er flinke til å lære fra uke til uke, nå må vi ta tak og legge bort denne typen feil også som gjør at vi slipper inn så mye mål.

Eneste måten å bli bedre på er å trene med kvalitet og det skal vi sørge for at ingen gjør bedre enn oss.

 

Gutter 13 har hatt en uke med my kamper, her kommer en oppsummering fra Trener Håvard Lunde

Holmlia – Nesodden 1 OBOS Cup G-13 1 runde 3-2 (2-1) Laget: Bjørn (k), Daniel F, Nicolai Aa, Nathael, Mattis, Noah, Jonas, Mikkel, Arnt, Albert, Sondre

Taktisk var det samme plan som i sist seriekamp med fokus på å holde høy intensitet og være mer aggressive i gjenvinningsfasen og ikke minst foran vårt eget mål. Det ble en annerledes kamp enn sist mot et veldig hardkjempende Holmlia lag og en litt mindre bane.

Selv om vi begynner klart best så sliter vi litt med å finne bakrommene og kommer ikke til de helt store sjansene selv om vi kontrollerer banespillet. Plutselig og litt ut av ingenting kontrer Holmlia inn første målet. Vi kommer derimot fort over skuffelsen og sjokket – og tar over banespillet igjen. Vi trykker på og skaper et hav av sjanser og vinner flere hjørnespark i midten av første omgang enn Holmlia produsere kampen sett under ett. Holmlia er derimot aggressive og gjør det spesielt vanskelig for oss å få fart i omstillingene – vi må ta mange dueller på veien og når vi først kommer frem er Holmlia kommet hjem med mange og er kompakte i forsvar. Endelig sitter den: vi får frispark litt til venstre på 20m og ballen «curles» rundt muren og ender kontant opp i lengste hjørne for keeper.

Vi fortsetter å skape sjanser og styrer kampen. Rett før dommeren skal blåse av første omgang får Holmlia frispark på god distanse fra vårt mål, men uheldigvis for oss så får skytteren deres litt for bra treff – det står 2-1 og frustrasjonen er stor i pausen. Vi snakker mye om fortsette med det vi var gode på i første omgang, men også bli litt flinkere til å utnytte de små rommene som finns, spesielt på kantene.

Kampbilder blir veldig likt i andre omgang vi fortsetter å ha mye ballkontroll og skaper til dels store sjanser, inkludert en straffe som dessverre stryker over tverrliggeren. Rett etterpå kommer Holmlia på et sjeldent besøk på vår banehalvdel og vinner en viktig duell på deres høyrekant før avslutningen sitter i lengst hjørne for vår gode keeper. Skuffelsen er stor i spillergruppa – de vet at de er et bedre lag enn Holmlia i dag, men er veldig uheldige i noen marginal situasjoner.

G-13 har aldri gitt seg uten kamp og setter inn en voldsom sluttspurt som etter et hav av store sjanser endelig resulterer i utligning på et mønsterangrep langs vår høyreside hvor vi fyller på foran målet og setter bredsiden til: 3-2! De siste 5 min skaper vi en mengde store sjanser og bare en god Holmlia keeper gjør at kampen ebber ut med seier til Holmlia. Gutta fikk i dag kjenne på at cup er cup. Vi er et bedre fotballag i dag, men er veldig uheldige med egen uttelling og ikke minst er Holmlia kanskje litt heldige i sin. Vi ønsker Holmlia lykke til videre i OBOS Cup og tar nye tak i serien allerede i morgen, søndag!
1.div Nesodden-Skeid 0-4

På Nesodden spilte Mads/Bjørn- Daniel F, Daniel L, Sondre, Leon, Mattis, Nato, Nicolay, Noah, Mikkel, Arnt og Jonas

Kampen starter med en tydelig Skeid dominans, de er bevegelige og presise i pasningsspillet sitt. Vi kommer ikke i kapp med de, er ikke aggressive nok i duellspillet vårt, og Skeid er over med 2 mål allerede etter 15 minutter.

Etter Skeid sitt andre mål snur etter hvert kampbildet. Nesodden får opp aggressiviteten i duellspillet, og flytter Skeid lenger bakover på banen. Etter halvspilt omgang dominerer vi banespillet, og vi spiller oss frem til gode sjanser. Skeid har kampens beste spiller med sin sisteskanse, og vi klarer ikke å omsette sjansene våre til scoringer. Omgangen ebber ut med en 2-0 ledelse til Skeid.

Dog er vi optimister i pausen. Fokuset i pausepraten ligger på å forsterke de momentene som har gjort at vi er tilbake i kampen.

I 2 omgang starter som avslutningen av 1. omgang, med at vi dominerer banespillet og presser Skeid bakover på banen. Vi skaper nye sjanser, men igjen, sjansene omsettes ikke til scoringer. Vi er rett og slett ikke presise nok i den avgjørende fasen foran motstanders mål, dette både i forhold til nøkkelpasninger og rene avslutninger. Med 10 minutter igjen kommer Skeid med en scoring som avgjør kampen, og dermed kommer også den 4. scoringen til Skeid. Luften går ut av oss på 0-3

Oppsummering:

Skeid har en kanonstart på kampen, og de leder fortjent etter 15 minutter. Dette er avgjørende for kampen, samt at Skeid i gjennom hele kampen er mer presise i sitt pasningsspill, særlig foran vårt mål. De er flinke til å flytte laget etter når de kommer til innleggs-situasjoner på kantene, og de skaper flere kvalifiserte målsjanser enn oss, selv om de ikke dominerer banespillet, kampen sett under ett.

For vår del er det bra at vi kjemper oss inn i kampen etter en svak start, og en redusering i 1.omgang eller i første del av 2.omgang ville kanskje gitt oss et annet resultat.

 

3.divisjon avd. 4 KFUM 6 mot Nesodden 2     4-1 (1-1) Nesoddens lag: Erik – Jakob, Bastian, Benjamin, Kristupas, Tobias, Matz, Jesper, Elias, Severin.

Vi møtte kfum til kamp på ekeberg. Årets første kamp på gress. I allefall noe som ligner på gress.

Kampen åpnet med press fra kfum. Vi stod godt imot og de skapte lite foran målet vårt. Mot spillets gang, scoret vi på vår første sjanse i kampen. Kfum fortsatte presset mot vårt mål. De utligner 10 min senere. Vi tar deretter over kampen de siste 8-10 min før pause, klarer bedre og spille oss ut av press og burde nok ha gått opp i ledelsen igjen rett før pause.

Andre omgang starter som den første. Kfum presser oss dypt i banen og vi klarer ikke å etablere noe eget offensivt spill. Vi mangler presisjon og bevegelse. Vi slipper inn 3 mål til i løpet av en 10 min periode i midten av andre omgang. Vi klarer etter dette og skape mer trykk på hjemmelaget, men klarer ikke utnytte de sjansene vi får. Kampen ender med 4-1 tap.

Gutta jobbet hardt og løp mye, men vi går ikke inn i duellene og taklingene. Vi mangler også bevegelse og presisjon med ball. Kfum har spesielt en stor og teknisk spiller som dermed får dominerer kampen. Vi ble enige om å brette opp ermene på trening denne uken og komme sterkt tilbake neste kamp.

3.divisjon avd. 6 Nesodden 3 – Driv 2-2 En spennende kamp mot Driv – der store sjanser bød seg begge veier.

Tropp: Frimann – Lucas, Casper, Oskar, Albert, Jørgen, Sjur, Aksel, Even, Felix, Nicolai L og Elias F.

Vi oppdager tidlig at Driv har et par raske kanter – og ble straffet med en gang midtbanen vår ikke omstilte defensivt. Samtidig hadde vi en bauta som stopper, som hadde god kontroll på bakrommet og styrte både bakre 3er og midtbaneledd med stødig hånd. Det bølget litt frem og tilbake i 1.omgang, men med strålende guts fra spissen kunne vi gå til pause med 2-1 ledelse.

Slik som 2.omgang utviklet seg, burde vi kanskje vunnet både 3 og 4-1, men slik gikk det dessverre ikke. Kantene våre jobbet fantastisk og vi hadde mer enn nok sjanser – men en god Driv-keeper og en god del middelmådige avslutninger fra vår side – gjorde at kampen tilslutt endte 2-2.

Ikke noe å si på innsatsen – litt å gå på i forhold til bredde i angrepet – men gutta kan være godt fornøyd med aggressivitet, tæl og målsjanser!!

 

Legg igjen en kommentar