Msa: Jekyll & Hyde prestasjon mot Nordstrand

Nesodden leverte en 1 omg som var sesong beste og hadde god kontroll på topplaget Nordstrand. Det var lite som tydet på at hjemmelaget skulle få med seg poeng da lagene tuslet i garderoben på stillingen 2-0 til Nesodden ved pause. Men så feil kan man ta, for da klokken passerte 53 minutter så ledet hjemmelaget 3-2 og verre skulle det bli for hjemmelaget ga seg ikke før det sto 5-2 og alle poengene ble igjen på Nordstrand.

Forrykende åpning

Nesodden tok initiativet i kampen fra start og gikk ut i høyt tempo, og allerede etter 2 minutter så blir halvøylaget snytt for et soleklart straffespark når Jacob Bjøndal skal avslutte etter et langt innkast. Det skal ikke gå mer enn 30 sekunder før Nesodden får sin neste sjanse Dino Palos blir spilt gjennom på venstre siden og drar seg inn i boksen men avslutningen mot nærmeste stolpe avverges av Nordstrand keeperen.Kun 3 minutter senere er det igjen duket for målsjanse ved Bjøndal  som får gå opp uforstyrret på en corner men headingen går over målet. Men Nesodden hadde kommet desidert beste i gang. Etter å ha blitt kjørt de første 10 minuttene  jobbet Nordstrand seg godt inn i kampen og etter 11 minutter så får laget sin første sjanse, men Mert Gursøy redder gjestene. I denne perioden av omgangen var Nordstrand det førende laget og etter 13 minutter så får de en kjempesjanse som Dino Palos får blokkert rett før ballen passerer streken. Etter 22 minutter så får hjemmelaget nok en sjanse og ballen skrues i stolpen fra rundt 16 meter før returen smelles over. 20 minutter spilt og begge lag har hatt godt med sjanser og dominert hver sin 10 minutters periode.

Nesodden best resten av omgangen

Etter å hatt hver sin periode med dominans så var det Nesodden som skulle ta over og styre resten av omgangen. 24 minutter er spilt da Ole Kristian Grime smeller et frispark inn foran mål som Jan Axel Skonnord styrer i tverrliggeren fra  4 meter. Nesodden har nå tatt over banespillet også og får flere gode etableringer høyt i banen og kommer til en del nesten muligheter. Da klokken passerer 32 minutter så tar også bortelaget ledelsen, Grime slår en corner som nikkes i stolpen av Bjøndal og på returen så setter Dennis Tjernshaugen inn sitt 4 mål for sesongen. Nesodden fortsetter å ha god kontroll å slipper ikke hjemmelaget til noe som helst og etter 39 minutter så øker halvøylaget ledelsen da Tjershaugen finner Bjøndal i bakrom som lobber elegant over keeper. Herfra og inn til pause kontrollerer bortelaget resultatet og omgangen ebber ut på 2-0 til gjestene.

Dette er så langt det beste vi har sett av Nif laget i årets sesong, rett å slett en gjennomført god omgang hvor man fort kunne ledet mer. For i tillegg til at Bjøndal blir snytt for straffe tidlig i omgangen så hadde man også en veldig diskutabel hands situasjon i Nordstrand sitt felt hvor dommeren også lot spillet gå.

Katastrofe start på 2.omg

Etter kun 20 sekunder av 2.omg så får hjemmelaget et billig frispark, dette slås inn i feltet men blir klarert. I den påfølgende situasjonen så vinner Nordstrand ballen tilbake og  får vridd spillet motsatt hvor de får en 1v1 situasjon. Den løses ved at Grime feller Nordstrand spilleren på 17 meter, men av en eller annen merkelig grunn så klarer dommeren og linjemannen og få det til å bli straffespark. Straffen setter Erlend Eikeland i mål og hjemmelaget har fått en drømmestart på omgangen og det momentumet de trenger. Nordstrand fortsetter å presse høyt og løper som en gjeng som er besatt, og der Nesodden mot slutten av første omgang viste klokskap og kløkt så spiller de nå på seg unødvendig press og balltap. Og nettopp dette straffer seg for Nesodden når Tjernshaugen blir spilt under press og mister ballen som bakerste mann, Gursøy i mål gjør en strålende redning men på returen er han sjanseløs og det står 2-2. Fra av avspark etter utligningen så tar det kun 27 sekunder før ballen igjen ligger i målet til Nesodden og snu operasjonen er komplett. Nesodden slår langt og setter press etter, Nordstrand klarerer direkte i bakrom hvor det at Nordstrand spissen setter albuen i ansiktet på Tjershaugen i løpsduellen får passere, innlegget blir klarert ut på 16 meter hvor en Nordstrand spiller skyter et skudd som er på god vei utenfor men treffer ryggen til en annen Nordstrand spiller som står på 12 meter og ballen skrur utagbart inn bak Gursøy i Nif målet.

Sjanser begge veier

Etter snuoperasjonen så senker Nordstrand seg litt og tar noe mindre risiko i spillet sitt samtidig som Nesodden kommer noe til hektene igjen. Begge lag skaper sjanser og det er nå Nesodden som skaper de største, Kim Viken putter ballen i mål men blir avvinket for Offside. Like etter at timen er spilt får Jan Axel Skonnord en stor mulighet men får ikke bestemt seg for om han skal heade eller bruke beina og det ender opp med å bli klarert. Nesodden er inne i kampen og muligheten for poeng ligger der frem til det 72 minutt, Nordstrand får frispark rett utenfor egen 16 meter og Nif forsvaret sovner fullstendig og den lange ballen i bakrom fører til at de kommer alene gjennom og får satt inn 4-2.  Nesodden er nær redusering bare minuttet etterpå når et lang innkast forlenges med en stuss ved førstestolpe, men Nordstrand har en spiller på streken og får avverget. Den endelige spikeren i Nesodden kista kommer etter 79 minutter og igjen blir Nesodden et offer for et unødvendig balltap på egen halvdel, denne gangen etter eget innkast hvor Grime mister ballen og Nordstrand spaserer inn 5-2. Minuttet etter dette igjen header Kim Viken i stolpen. Når denne ikke går, går lufta ut av bortelaget og de siste 10 minuttene så er det kun to store sjanser til Nordstrand som er beholdningen.

Oppsummert

Nesodden presterer årsbeste i første omgang og viser at toppnivået er bra, så må man finne ut av hvordan man skal håndtere ledelser bedre for starten på andre omgang så er man ikke med i det hele tatt. Etter hvert så kommer man seg inn i den andre omgangen også spillemessig men slipper inn to utrolig lette baklengsmål på 4-2 og 5-2 og da blir det vanskelig å ta poeng. Får man bort de personlige feilene så viste Nesodden i denne kampen at det kan bli moro å følge laget fremover. Nå skal det også sies at man i denne kampen er utrolig uheldig med dommeravgjørelsene, og at dommere teamet hadde en langt under pari dag på jobben.

Kampfakta:

Mål Nesodden: Tjernshaugen 32 min  Bjøndal 39 min

Mål Nordstrand: Eikeland 47 min  El Gharbi 52 min  Clairidge 53 min  Woldsund 72 min og Hernandez 79 min

Gule kort: Tjernshaugen (Nesodden) El Gharbi og Hansen (Nordstrand)

Sjanser: Nesodden 10    Nordstrand 12

Nesodden stilte følgende lag:

[team1]

Bytter: Sæbjørnsen etter 75 min for Tjernshaugen. Fors etter 77 min for Andersen. Fjørtoft Lien etter 78 min for Viken. Størmer etter 79 min for Bjøndal

Dagens Nif gutt:

Jan Axel Skonnord leverte igjen en meget god kamp på midten for Nesodden. Trygg med ball og vinner nesten alle dueller. I dag burde han også ha satt ballen i mål, men kommer til sjanser og det er et pluss.

Legg igjen en kommentar