Ungdomsrapport uke 33

De fleste ungdomslagene sparket i gang høstsesongen i uke 33, og for flere av lagene ble det en strålende start på høsten med sterke seiere. Lag som Heming, Vålerenga, Kolbotn, Langhus og flere måtte i uken som var se seg slått av unge Nif spillere. Vi håper dette var starten på det som kan bli en god høst for ungdomslagene i Nif fotball.

 

G19-1 2 div avd 3

Gutter 19-1 startet høsten med to strake seiere over MS og Kolbotn, mer om disse kampene kan du se i egen artikkel her: Juniorlaget med to strake seiere

 

G19-2 vs Haslum 2-1 (2-0) 4 div

Referat fra trener Håkon Hake Steffensen

Onsdag kveld var det duket for toppoppgjør i Bærum mot Haslum på tredjeplass. Alle lagene vil slå oss som leder serien, så der lå det jo en mulighet til å «parkere bussen» og satse på kontringer. Spesielt denne onsdagen, siden de færreste av gutta hadde løpt altfor mye i sommerferien, og derfor slet litt med kondisen. Da kunne en slik lite krevende taktikk være fristende, men det er lite aktuelt å be dem om å slakke av på tempoet!

De første minuttene var imidlertid tempoet labert. Haslum virket forsiktige, og husket sikkert at vi slo dem 4-1 i serieåpningen på KGB. Vi hadde ballen mest, men ut av ingenting scoret Haslum etter 6 minutter. De fikk bedre selvtillit, og spillet bølget litt frem og tilbake. Jørgen fikk en kjempesjanse, men ballen gikk i stolpen. Etter halvspilt førsteomgang ble en stresset Haslum-midtstopper tvunget til et tilbakespill til keeper, som et øyeblikk glemte tilbakespills regelen og tok ballen i fast grep på 9 meter. Indirekte frispark til oss, og en kjempemulighet til å utligne. Markus, som nettopp var byttet ut, ble raskt byttet inn igjen for å ta frisparket. Hele Haslum-laget stod på streken og dekket mye av målet. Markus fant imidlertid en åpning ved stolpen, og hamret ballen i mål. Coaching i verdensklasse! Rett før pause spilte Jørgen og Emil fint sammen. Perfekt pasning fra Jørgen til Emil, som scoret sikkert.

Etter pause ble vi periodevis satt under et visst press fra store Haslumspillere, som satset på innlegg fra kantene til storvokste spisser. Gutta kjempet imidlertid heroisk, med Ask som sikker sisteskanse. Haslums største sjanse kom da ballen ble headet i tverrliggeren og opp, ned i tverrliggeren igjen, og ut på banen. Flaks for oss, men gode lag har flaks innimellom. Vi hadde også våre sjanser, men kampen ebbet ut med 2-1 seier til oss. Hele annen omgang ble en svært spennende affære, og tiden gikk altfor sakte. Laget klarte imidlertid å ri stormen av, og vi kunne putte nye 3 poeng på sparegrisen. Det ble en fin tur hjem til Nesodden.

Gutta kjempet godt i alle ledd, men forsvarsarbeidet var spesielt imponerende på en kveld der vi etter hvert konsentrerte oss mer og mer om å berge seieren. På mandag venter nok en utfordring: Try, som ligger på annenplass, kommer på besøk til Nesodden. Vi satser på fortsatt flyt og nye poeng i den kampen også!

G19-2 vs Try 4-3 (1-0)

Kampreferat fra Trener Håkon Hake Steffensen

GLEM «EMIL FRA LØNNEBERGET» I DAG VAR DET «EMIL FRA HELLVIK» SOM GJORDE UGAGN!

Men heldigvis var det Try det gikk utover.

Hva er gutta laget av, de nekter å gi opp og spiller til dommeren blåser! Dette var en helt fantastisk kamp og for en laginnsats!! Alle 18 skal ha honnør! Alle løp og plaget livet av Try spillerne.

Kampen var jevnspilt den første halvtimen, så scorer Emil etter 32 minutter, og vi leder til pause!

Kampen er jevn, men Emil dobler ledelsen i det 62. minutt etter et nytt herlig løp. Like etterpå reduserer Try til 2-1, men kun tre minutter senere er det Henning som scorer og vi leder 3-1, og stillingen holder seg helt til det 82. minutt. Jeg drømte om seier, men så blir drømmen til mareritt; i løpet av tre minutter scorer Try to ganger og det står plutselig 3-3! Da er vi litt nedfor, men da det er fem minutter igjen tenker vi det er på tide å sleppe Emil ut av «snickarboden» og inn på banen igjen. Og så skjer det mest fantastiske: I kampens siste minutt scorer Emil IGJEN!! Og vi vinner 4-3!!!

For en herlig kamp en herlig revansje etter at de slo oss 3-1 før sommerferien. Gutta – i dag har dere grunn til å være stolte av dere selv! Snakker vi om årsbeste??

G15-1/2002 vs Vålerenga 4-2 (2-1) 1 div avd 1 Høst

Trener Tom Rune Fagernes om kampen:

Etter en fin tur til Skadevi cup i Skøvde, en god sommerferie og snaut 3 uker med gode treninger, var det endelig klart for å ta fatt på høstsesongen.

Motstander var Vålerenga, en klubb det alltid er motiverende å spille mot og ikke minst godt å «rappe» poeng fra.

Vi visste lite om kvaliteten på dette Vålerenga laget. Det lille vi visste var at de som oss ikke klarte å kvalifisere seg til spill om interkrets denne høsten, noe som for oss var nok til å vite at her hadde vi en god sjanse til å henge med.

Undertegnede følte allerede under five-a-side spill under oppvarming at dette kunne bli en god kveld. Mye spilleglede, engasjement og gode prestasjoner. Ble spennende å se om gutta kunne ta det med seg inn i kampen når dommeren blåste i gang da dette ikke alltid har vært tilfelle tidligere. Det skulle vise seg at både spilleglede, innsats, engasjement og vilje ble tatt med inn i kampen.

Vi ble enige om å presse lavt fra start, noe som fungerte meget bra etter at vi de første par minuttene hadde litt for stort bakrom tross vårt lave press. De fire bak justerte seg fint og vi hadde etter hvert god kontroll defensivt. Med ball var vi trygge og gode. Vi klarte gang på gang å spille av VIFs høye press og gutta sentralt fikk gang på gang muligheten til å motta ball rettvendt, eller med muligheter for å vende opp. Kan ikke huske at vi har vært i nærheten av å spille så bra fotball i tiden jeg har hatt laget, og om vi klarer å bygge videre på dette utover høsten så kan dette bli riktig så trivelig.

1-0 kommer etter godt angrepsspill hvor Alex er påpasselig frempå en retur fra keeper. 1-1 kommer mot spillets gang på en dødball fra VIF hvor vi er får slappe i markeringsspillet. 2-1 til oss kommer på en glimrende slått corner fra Tobbe, hvor Viktor «luftens baron» kommer på et 100% løp og stanger ballen opp under tverrliggeren.

Vi går til pause med ett måls ledelse, men føler vi har veldig god kontroll på kampen. I pausen har vi fokus på å gjenskape den gode prestasjonen fra første omgang, noe som ofte viser seg vanskelig. Videre snakker vi om viktigheten av å markere skikkelig på dødballer i mot.

Det viser seg at gutta er skrudd på denne kvelden og vi fortsetter å forsvare oss klokt, og vi spiller smart og med mye bevegelser offensivt også i andre omgang. 3-1 kommer på et indirekte frispark ved Tobbe, som kaldt setter ballen under en mur som hopper. 4-1 kommer etter et sterkt gjennombrudd fra Simen. VIF reduserer på et direkte frispark fra 17 meter, og de kommer litt mer inn i kampen de siste 20 minuttene. Likevel føler jeg vi har god kontroll og at vi skaper vel så mye som VIF også i denne perioden av kampen.

Vi vinner denne kampen fortjent. Samtlige legger ned en voldsom innsats, og i tillegg så spiller vi god og underholdende fotball. Dette var en kveld hvor det virkelig var morsomt å stå på sidelinjen som trener, og jeg håper vi klarer å gjenskape prestasjonen gang på gang utover høsten. Dog kreves det da fokus i treningsarbeidet fremover, og vilje til å prestere både på trening og i kamp. Vi kjører på denne uken og forbereder oss til lokaloppgjør mot Follo i Ski søndag.

 

G14-1/2003 vs Heming 3-1 (2-1)

Geir Harald Smith om kampen:

Det startet veldig bra med sen stor sjanse til Nesodden allerede etter 25 sekunder, vi holder ballen godt i laget fra avspark og uten at Heming er borti ballen i det hele tatt så spiller vi oss gjennom alene med keeper men sjansen ender dessverre ikke med mål. Resten av omgangen er veldig jevn. Vi presser høyt og får noen ganger betalt for dette og noen ganger er vi ikke helt strukturerte nok slik at Heming får spilt seg litt for lett ut, de gangene det skjer så blir vi spilt veldig lave da Heming er flinke til å bruke ballen. Det skapes ikke så mye i omgangen da vi står godt med de to bakerste leddene vår lavt i banen og har brukbar kontroll. Når vi har ballen er vi flinke til å komme oss opp på siste 3 del men her stopper det opp litt for oss også, noe som kommer av litt slurv og det at vi blir litt utålmodige og spiller ofte på den første bevegelsen som går.

Vi tar ledelsen 1-0 etter ca 20 minutter, dette er en anledning hvor vi får betalt for det høye presset. Kim Erik Johansson vinner ballen fra keeper etter å jaget et tilbakespill og triller ballen på tvers til Laurits Arendt som kan trille ballen i det åpne målet. Kun to minutter senere skårer Kim Erik selv etter en overgang hvor han blir spilt gjennom Gustav Palmers. Vi har her god kontroll på kampen men blir fortsatt spilt lavt en gang i blant og dessverre for vår del så får Heming en redusering før pause.

I pausen snakker vi om hvordan vi skal justere presset både det høye for å vinne ballen oftere høyt i banen, men også når vi blir spilt lavt hvordan vi raskere skal vinne ball og ikke la Heming ha så mye ball som de fikk lov til å ha i første omgangen.

Den andre omgangen gjennomføres på ypperlig vis og praktisk talt hele omgangen blir spilt på Heming sin banehalvdel. Gutta gjør en veldig god jobb taktisk med hvordan vi skal løse presset slik vi gikk gjennom i pausen, og det er veldig gøy og se på hvordan de bruker den informasjonen de fikk i pausen i praksis i 2.omg når det gjelder det å presse riktig. Borte er også de situasjonene hvor vi slurvet litt med ballbruken i første omgang og vi er også flinkere til ikke å spille på den første bevegelsen. Dette resulterer i en omgang med stor Nesodden dominans og masse målsjanser. Litt før halvspilt omgang så setter Kim Erik inn 3-1 målet og etter dette så er vi nærmere 6-1 enn hva Heming er i å redusere. Vi må sette noen flere av de enorme sjansene vi får i 2.omg i denne kampen så holdt det til seier, men det er denne typen ting som gjorde at vi blant annet røk ut i skadevi cup så obs obs.  Det er i sum en meget godt gjennomført 2.omg på alle måter, taktisk med tanke på press, vi er flinke med ballen, vi er strålende i gjenvinningsfasen og innsatsen er meget god.

Nå skal vi ta dette med oss videre og jobbe hardt slik at vi blir enda bedre og kan fortsette å gjenskape gode prestasjoner. Med en meget strek Norway cup prestasjon og en strålende start på høstsesongen nå så er moralen og selvtilliten på plass.

 

G14-2/2003 vs Langhus  4-2 (1-1)

Referat fra skribent Finn Aagaard

Da var det duket for høstens første seriekamp på Nesoddbanen. Etter to strake tap for Langhus i år, var det et revansjesugent Nesodden lag som ville reise kjerringa. Etter en litt trøblete start, tar Nesodden regien og varter opp med glitrende spill, et robust forsvar, vakre scoringer, høy intensitet og innsatsvilje gjennom hele kampen. Vi vinner fortjent kampen 4-2, og seieren kunne faktisk vært enda større! Alt i alt kanskje sesongens beste kamp fra våre gutter.

Vi starter litt rufsete hvor vi får corner imot etter 2 minutter. Et godt innoverskrudd innlegg treffer hodet til en umarkert Langhus-spiller som header ballen utagbart for keeper, og i mål. 0-1 til Langhus. VI får raskt ristet av oss skuffelsen og tar tak i kampen. Vi orienterer oss bedre og kommer tettere opp i ballfører. Etter 12 minutter ruller vi opp et flott angrep fra Eirik som slår en fin gjennombruddspasning til Kasper N på kant. Innlegget slås 45 grader foran mål, men Langhus får med nød og neppe klarert. Like etterpå er det vår tur på Corner. Et presist innlegg treffer hodet til Petar som stusser ballen videre over Keeper, via et Langhus bein, og i mål. 1-1. Etter 15 minutter gjør vi en grov feil i eget forsvar. Langhus snapper ballen og fyrer av et skudd som heldigvis går like utenfor. Like etter er det vi som varter opp med et godt angrep. Eirik drar av et par Langhus spillere og slår en genial stikker til Awer, men keeper rykker ut og avverger skuddet. Vi opprettholder presset og Petar fyrer av et langskudd som går utenfor. Vi ruller opp flere fine angrep, uten vi får hull på byllen. I stedet får vi en farlig overgang imot i vår beste periode. Langhus kommer alene gjennom med keeper men Jon Marius rykker ut, gjør målet mindre, og redder mesterlig. Omgangen renner ut.

Vi er det beste laget, har flest sjanser og det meste av banespillet. Til andre omgang må vi prøve å skape mer rom sentralt og utnytte gode løp fra begge kantene. Når vi først presser høyt er det viktig at kantspillerne følger opp. Da låser vi av og tvinger dem til å slå langt. Ellers er det bare å fortsette å male på.

 

For en start på omgangen! Vi svarer med samme mynt som Langhus i første omgang med et hjørnespark etter 1 minutt. Mathias slår et hardt, innoverskrudd innlegg til Awer i feltet som header ballen kontant i mål. 2-1 til Nesodden. Vi fortsetter å angripe. Daniel kjører oppover på en overgang, drar seg gjennom utenfor 16 meter og skyter. Benjamin tar returen, men skuddet går dessverre like til side for mål. Stor mulighet! Vi fortsetter presset og laget er flinke til å fylle på med flere gode løp. Etter 10 minutter er det Benjamin som spiller seg fri og fyrer av et skudd fra distanse, men rett på keeper. Etter 14 minutter kommer et nytt presist innlegg fra Mathias til Awer som skyter i tverrligger. På retur står Petar som enkelt header ballen i mål. 3-1 til Nesodden. Nå skjer det mye, og skribenten har mer enn nok med å notere begivenhetenes gang når hjemmepublikum og trenerne jubler igjen. Vi setter mål nummer fire rett etter avspark etter en fin gjennombruddspasning til Mathias som drar seg fri på kanten av 16 meter og skrur ballen i lengste hjørnet, utagbart for keeper. 4-1 til Nesodden.

Vi jobber knallbra, spiller godt og fører kampen. Vi fortsetter å kjøre kampen med flere gode initiativ og høyt press. Vi kommer til flere skuddmuligheter fra både Daniel og Awer, men uten uttelling. Like før slutt får Langhus et trøstemål ut av ingenting. Et frispark fra midtbanen havner hos en umarkert medspiller i feltet, som enkelt setter ballen i mål. Like før dommeren blåser av presser Mathias Langhus-keeper på et tilbakespill og klarer å snappe ballen, men blir holdt litt og ballen triller utenfor.

Alt i alt en strålende omgang av Nesodden og en velfortjent seier. Hele laget skal ha ros. Vi spiller vårt eget spill og eier kampen. Til slutt skal vi gi ros for forsvarsspillet som var nærmest prikkfri. Imponerende!

 

Da er høstsesongen i gang og i løpet av uken vi er inne i så er nok alle lagene i gang med seriespill. Starten på høsten ble i hvert fall med Nesodden øyne meget god. Så håper vi på mer fotball glede, godt spill og seiere for alle ungdomslagene utover høsten.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar