Ungdomsrapport uke 34

 

Den gode trenden for ungdomslagene fortsatte i uke 34. Det ble seire mot lag som Vålerenga og Follo og det var flere målrike kamper som ga mange morsomme fotballkamper.

 

G15-1/2002 Follo vs Nesodden 1 – 4 (0 – 3)

Trener Tom-Rune Fagernes om kampen:

Etter en meget god prestasjon mot VIF forrige helg, skulle vi denne søndagen opp mot «storebror» Follo i deres lekegrind i Ski Idrettspark. Vi hadde en brukbar treningsuke bak oss, og i garderoben før kamp ble vi enige om at hvis vi klarte å komme opp mot nivået vi leverte forrige helg, så hadde vi en god sjanse på poeng.

Kampen begynte noe rufsete fra vår side. Vi var stresset med ball og spilte nok med noe høye skuldre jevnt over. Det første kvarteret ble vi derfor spilt rimelig lave, uten at Follo kom til de helt store sjansene. Etter dette klarer vi å justere oss inn. Gutta finner roen og vi klarer å etablere eget spill. Ca halvveis ut i omgangen tar vi ledelsen 1-0 etter et strålende angrep hvor Alex tilslutt slår et knallhardt innlegg inn foran mål, og hvor Simen har revet seg løs fra sin oppasser og «hamrer» ballen inn. Follo treneren begynte å bli stresset…… Målet gir oss selvtillit og energi. Vi er flinke med ball, og uten ball jobbes det knallhardt og vi plager Follo spillerne så fort de kommer inn på vår halvdel. Ikke lenge ette 1-0 går vi opp til 2-0. Igjen er Simen på farten. Han rapper ballen fra en Follo stopper, stormer mot mål, runder keeper og setter ballen kaldt i mål. Det jubles i NIF leiren og Follo treneren opp fra benken fra da og ut kampen. Resten av omgangen er det et NIF lag med høy selvtillit og mye vilje mot et stresset Follo lag som ikke skaper nesten noen ting. Rett før omgangen avsluttes spilles Simen flott opp på venstre kan. Han utfordrer 2-3 Follo spillere, skjærer gjennom disse og hamrer inn 3-0 til pause. En strålende første omgang av gutta, og de er forholdsvis høye på seg selv når vi tar pause :o).

I pausen snakker vi om å holde fokus. Lenge igjen av kampen og Follo spillerne får nok en skrape i pausen og vil komme voldsomt på oss fra start i andre omgang. Vi starter med ball, spiller kontrollert tilbake og til slutt ender ballen hos vår sisteskanse. Han er noe uheldig med valget sitt og treffer en Follo spiss, dermed 1-3 etter 20 sekunder av andre omgang. Follo fikk blod på tann, vi ble litt stressede igjen og det neste kvarteret er vi litt på hæla. MEN, vi har en gjeng gutter som hadde bestemt seg for at denne kampen skulle vinnes. Det løpes, takles og vinnes dueller over hele banen, og Follo gutta kommer ikke til de store sjansene selv om de har trykket i første halvdel av andre omgang. Istedenfor kommer vi oss mer og mer inn i kampen, og etter drøyt halvspilt omgang setter vi opp et fint angrep igjen. Alex gjør en kjempejobb i duell med flere Follo spillere inne i deres 16 meter, og Jonna plukker opp ballen og setter den kontant i mål. 1-4 til NIF. Follo treneren går helt bort fra den kjente holde ballen i laget og det slås langt mot to spisser resten av kampen. Dessverre for Follo møter de et NIF lag som har bestemt seg for kun å slippe inn dette ene målet denne søndagen, og igjen de skaper nesten ikke sjanser. Vi der i mot er frempå et par tre ganger til med forholdsvis store sjanser som denne gangen ikke ville inn.

Vi spiller igjen en god kamp. Med ball kanskje ikke like gode som mot VIF, men likevel mer en godkjent. Uten ball er vi meget bra. Flere av gutter løper mer enn jeg noen gang har sett dem løpe denne sesongen. Utvilsomt det beste som er prestert i 2017 sesongen totalt sett.

Nå gjelder det å holde trykk oppe i treningshverdagen. Sette krav til hverandre og hele tiden jobbe for å bli litt bedre for hver gang vi trener og øver. Ta med selvtilliten og jobb knallhardt fremover, så sier jeg som Truls. «Tror denne høsten blir veldig fin jeg».

 

J15-1 2002

Trener Trond Halvorsen om kampen:

Etter en bra Norway cup har endelig serien startet opp igjen. I uke 34 hadde vi to kamper.

Kamp 1 Nesodden 1 – Øvrevoll Hosle 4-2

Scoringer av Mia x 3, Mariel x 1

Vi tok imot ØHIL på Berger stadion. Etter en litt treg start, tok vi over kampen mer og mer. En svært god annen omgang (årsbeste), dro vi fult fortjent i land seieren 4-2. Mye av det vi har trent på begynner å sitte.

J15-2 -2002

Kamp 2 Nesodden 2 – Manglerud Star 2-2

Hedda 02 x1, Pernille x 1

Vi tok imot MS på Nesoddbanen. Vi tok godt tak i kampen fra start, og ledet 2-0 lenge. Siste sparket på ballen i 1 omgang ga 2-1 redusering. I annen omgang var vi ikke helt på. Noe som resulterte i at MS (fortjent) utlignet til 2-2. Greit med poengdeling.

Ellers i uka har vi trent godt. Skryt til Nesodden for å ha holdt Jaerbanen godt i stand i hele år.

 

G13-1/2004 vs Vålerenga 2-5 (0-3)

Trener Håvard Lunde om kampen:

1. div. søndag 27.august
Vålerenga – Nesodden 2-5 (0-3)

På Valle møte vi et Vålerenga-lag, som vi på Berger slet med å holde unna vårt eget mål, og hvor seieren ble sikret først i sluttfasen da vi nettet tre ganger. Denne gangen hadde gutta mer kontroll.

Nesodden: Bjørn/Aksel – Benjamin, Nicolai, Mattis, Felix, Noah, Daniel F, Daniel SL, Arnt, Sondre, Aksel

Kampen startet noe uryddig, og vi klarte ikke helt å få satt spillet. Men mål endret ofte kampbilder, og da en Nesoddgutt feide inn en returball etter et hjørnespark, løsna det. God kontroll bakover, og bedre løsninger fremover i banen, gjorde at vi etter hvert fikk gjennombrudd på venstresiden med påfølgende skudd i lengste. Så satt ball nr. 3 i nettet til hjemmelaget, også det etter en andreball etter dødball. Behagelig å gå til pause med 3-måls ledelse. Det er ikke en farlig ledelse en gang

I andre omgang slapp vi inn er par mål hvor vi er for ubesluttsomme og passive i egen boks. Men når vi putter på to til fremover, er alt såre vel. Det ene kom etter et fint veggspill hvor venstre kant spiller spiss, løper rundt spissen på høyre side, får ballen tilbake, og nettet sikkert. Vår siste scoring kom etter å ha utspilt Vålerenga-laget i en kontring, og alene med keeper ble det nettet kontrollert. Høstens første seier i 1.div!

3.div. avd 6 søndag 27.august  
Bjørndal – Nesodden 1-5 (0-3)

Bjørndal hadde rett og slett ikke nok kvalitet i laget til å tukte Nesoddgutta.

Nesodden: Frimann – Erik, Philip, Felix, Albert, Matz, Arthur (05), Kevin (05) og Noak (05), Leon, Even, Daniel SL

Tilsvarende kamp på hjemmebane endte uavgjort 2-2. man var derfor litt spent på hvordan denne kampen ville arte seg. Med både foreldre og også besteforeldre på tribunen var det greit å tidlig få kontroll på kampen. Vi tok tidlig kontroll på midtbanen og oppvartet med fantastiske pasninger i bakrom og mellomrom der flere samtidige løp kom ved flere anledninger. Bakover hadde vi såpass god kontroll at stopper på et tidspunkt ga beskjed til trener at de godt bare kunne spille med 2 bak . Vi gjorde ikke det, men fortsatte med vakkert pasningsspill – og selv da spillere måtte spille i litt uvante possisjoner – klarte vi å dra i land en trygg og velfortjent seier.

3.div. avd 4 søndag 27.august
Nesodden – Vålerenga  0-1

Erfaringen fra sist møte med Vif, var et lag som lå defensivt med nesten hele laget. Vi forberedte oss på dette, og var enige om at vi skulle utnytte kantene for å åpne dem opp. Kampen begynte litt som vi hadde sett for oss. Vif lå dypt i banen og hadde 1-2 spiller som jaget på topp. I denne kampen hadde de med seg en spiller som var i stand til å slå 40 meters passeninger, som de stort sett benyttes seg av dette igjennom hele kampen. Vi åpner friskt og setter press på Vif. Vi utnytter kantene og klarer også å tre oss opp igjennom midten. Vif henger ikke helt sammen defensivt og vi produserer flere store sjanser i første omgang. Dessverre er kvaliteten i de avgjørende øyeblikkene litt for dårlige og vi klarer ikke å overliste keeperen deres. Det var en utfordrende kamp for oss, da vi stort sett måtte begynne helt bakfra hver gang vi vant ball. Gutta jobber og står på og presser på for å få en ledelse. Vif får en halvsjanse i løpet av første omgang, men blir mesterlig reddet av vår keeper. Omgangen ebber ut med 0-0.
I annen omgang forsøker Vif å spille litt ball i begynnelsen av omgangen, men vi vinner ganske lett ball og får satt i gang flere gode overganger. Vi spiller med god kontroll, selv på de lange oppspillene de hele tiden bedriver. Vi presser på for å få den forløsende scoringen, men er ikke påpasselig nok i forhold til offside i denne kampen og blir vel avblåst for mellom 15 og 20 stk. Dette medfører at de kan slå den lange ballen, hvor vi ved en anledning lager frispark på egen banehalvdel. I det frisparket går, står en Vif spiller i 5 meter offside, men dessverre slås ballen i den andre retningen, hvor den slår inn i vår spiller og rett i bena på denne offside plasserte spilleren. Dette medfører at han helt korrekt kan sette inn 1-0, meget ufortjent. Vi fortsetter med full kontroll og skaper mange sjanser de siste 8 min etter scoringen, men klarer ikke å utnytte dette. Vi taper dessverre en kamp vi spiller meget godt i. Gutta hadde fortjent et bedre resultat etter den oppvisningen de hadde, men fotballen er dessverre rund. Vi kommer sterkere tilbake i neste kamp.

1.div. onsdag 30.august
Ski – Nesodden 0-1 (0-1)
Nesodden: Bjørn/Nato – Nato, Mattis, Benjamin, Nicolai Aarrestad, Noah, Arnt, Daniel F, Daniel SL, Aksel, Sjur
Dette ble en jevn og spennende kamp mellom 2 velspillende og ballinnhavende lag. Spillet bølget frem og tilbake i 1.omgang, der Ski vant flest dueller på midtbanen, men Nesodden hadde de farligste sjansene og gikk opp til ledelse 0-1 etter en real tupp fra 20 meter som traff rett under tverrligger.
Det var likevel ting å korrigere. Vi måtte bli litt tøffere i duellene og blir flinkere i den defensive omstillingen. Og spesielt sistnevnte ble vesentlig bedre i 2.omgang. Midtbanen jobbet bedre tilbake for å hjelpe back og stopper – og vi fremsto svært kompakte og ugjennomtrengelige i 2.omgang. Samtidig – i stedet for å slå mye «blindt» og halvdårlige pasninger når vi ble presset i 1.omgang, begynte vi i 2.omgang å gjøre det enklere. Sentral midt slo til back – back slo tilbake til stopper – som vendte spillet og slo til motsatt back eller også kant. Det så til tider ut som god Tippeliga-fotball! Vi kom til flotte innlegg med 2-3 spillere i boks – men manglet den lengste storetåen eller den siste gutsen på å få inn en goal til. Mange og store sjanser – men det ble ikke flere mål. Keeperne holdt nullen og gutta var fornøyde!

Legg igjen en kommentar