Seriestart: bli kjent med årets tropp

Etter en kald vinter, er det til slutt klart for årets første offisielle kamp. Treningskamper er morsomt nok, men å kunne se fram til en kamp hver uke er noe helt annet. Og som været forbedrer seg, kommer nesodden seg endelig i gang. Tirsdag 3. April kommer de hvitkledde seg i gang med en bortekamp på østkanten av Oslo.

 

Og på andre banehalvdel står Vestli. Vestli er et lag som i mange år hadde etablert seg i 3. Divisjon. Men de siste årene har de slitt mer og mer i 4. Divisjon. Fjorårets sesong gikk ikke totalt som planlagt. Laget endte på plassen over streket med en margin på 4 poeng. Nå skal ikke vi på Nesodden skryte av en altfor bra fjorårssesong heller, så man skal aldri føle seg trygg på forhånd.

 

Men med en etter hvert god gjennomkjøring i pre-season har Nesodden til slutt fått på plass en god tropp. Og med ganske gode resultater i oppkjøringskampene, vil det bli godt å endelig få spilt om poeng. I fjorårets sesong åpnet nesodden i første kamp med en 3-0 seier over Oslo City. Så får vi se om de hvitkledde får en like god start i år.

 

Link til troppen:

https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=6892165

 

Presentasjon av stallen

Med kun et par timer til seriestart er det mange spente sjeler hjemme i stuene sine. Kun et par år tilbake var det et fåtall av Nesodden-gutter i troppen. Men med snakket om at troppen blir yngre og yngre, er ikke det et dårlig tegn. For med flere unge Nesodden-gutter inn i troppen, lover dette godt for lagets framtid. Og i den forbindelsen er det greit å bli kjent med hvem som skal vise seg fram i årets sesong. Et par spillere å legge merke til, er de nye i troppen. Utenifra er Dardan Kralani (K), Sander strandhaug (M), Erik Nakkerud (M) og Flamur Loku (M). I tilleg er Sindre Kibsgaard Andersen (M), Elias Fors (A) og Saduldin Al Saloumi (A) flyttet opp fra Junior-stallen. Her er en rask presentasjon av alle spillerne:

 

Keeper

Dardan Kralani *NY*: Dardan er kanskje årets viktigste signering. Med fjorårets signeringer på vei ut, måtte en ny keeper inn. Dardan har tidligere erfaring fra 3 og 4 divisjon i Ås hvor han har voktet målet til a-laget fra han var 17 år Dardan er ikke den lengste på strømpelengden, men dette setter ingen stopper for hans kvaliteter.

 

Forsvarsspillere

Vetle Henriksveen: Første Gjøvik-gutt ut i presentasjonen. Vetle kom til nesodden i 2017. Men han satt fort sitt preg på troppen med sin gode fysikk. Poteten som kan spille alt fra stopper til spiss, kommer med mye til årets tropp.

 

Casper de Capua: En av tre 99modeller i laget. Spilt i Nesodden hele livet, og etter hvert rundet et godt antall kamper på A-laget. Ikler både venstre og høyreback, og kan også brukes i kantposisjon.

 

Dennis Tjernshaugen: ringrev som har fått med seg mange år i Nesodden-drakta. Med sitt store tempo holder han følge med de fleste spisser fra sin stopperplass. Kommer med stor rutine i et ellers ungt lag.

 

Peder Røberg: 99modell som har kommet tilbake til den hvite siden av Nesodden etter et kort opphold i Fjellstrand. Spilt alle sine år opp til junior-alder i Nesodden. Fysikksterk som hovedsakelig ser seg som en stopper, men kan også brukes på de fleste andre posisjoner.

 

Jakob Bjøndal: ”Nesoddens egen sønn” har gutten etter hvert blitt kaldt. Med utallige A-kamper, er Jakob en av de mest rutinerte i dette laget. Bunnsolid fysikk gjør at denne mannen både kan være en bæreblokk bakerst, i tillegg til en målscorer foran.

 

Midtbanespillere

Sindre Kibsgaard Andersen: En av tre gutter født i 2001 som i år er flyttet opp i stallen. Sindre jobbet seg tidlig inn i troppen i fjor, og skulle faktisk vise seg å være en viktig brikke i fjor. Den lille terrieren på midten kan både krige for ballen, og slå de avgjørende pasningene. Med erfaringen han bygger seg opp, skal han vise seg å bli viktig i år også.

 

Dino Palos: Lettbeint bosnier som alltid har mye å komme med uansett kampbilde. Den lynraske kanten har ved flere anledninger vist at det ikke var en tabbe å flytte han opp fra backplass. Kan komme inn og endre et kampbilde med ekstrem fart og strålende teknikk.

 

Jan Axel Skonnord: en av to ringrever fra Gjøvik. Alltid med godt humør, er han viktig både på og av banen. Bunnsolid fysikk, som gjør at han har passet den dype midtbane-rollen de siste årene. Kom til Nesodden som stopper, som man også skal kunne se han i år. Bunnsolid bakover og en viktig ro framover.

 

Ole Kristian Grime: Ole Kristian har etter hvert etablert seg som en lederperson i gruppa. Kom til Nesodden sammen med sin yngre bror, men mens han dro videre ble Ole igjen og holdt skuta i livet. Kapteinen i laget styrer midtbanen med elegant teknikk og ro.

 

Sander Strandhaug *NY*: Nytt år, ny spiller fra Gjøvik. Det går altså aldri slutt på hyggelige folk fra Gjøvik. Sander kom inn i troppen nå i vinter, og passer rett inn med en gang. Gutten som er født i 1996 har allerede notert seg for flere mål i årets treningskamper, og det vil bli spennende å se den tekniske kanten i år.

 

Sjur Sæbjørnsen: Tross sin unge alder, har unggutten etablert seg som en av de mest rutinerte på dette laget. Kom opp på A-laget i en ung alder, og har holdt seg her. Fantastisk teknisk spiller som også kan krige om ballen. Vært kaptein på midten for både juniorlag og guttelag i alle år, men har den siste tiden kommet mer og mer over i kantposisjon.

 

Thomas Holter Størmer: Med sine 164 på sokkelengden, skulle man ikke trodd så mye om han. Men med sine utrolige raske ben, og en generell fysikk langt over gjennomsnittet holder balansen han oppe hver gang. Teknikken holder ingen følge med, og det skal mye til for å få denne gutten av ballen. Vært ute en god periode etter operasjon i begge legger, men tilbake i smått trening, kan man fort se de raske beina tilbake på Berger Stadion i år.

 

Erik Nakkerud *NY*: Den hjemvendte sønn. Etter et opphold i Wam-kam, er krigeren på midten tilbake i hvitt. God erfaring fra a-lags fotball allerede, og en terrier på midten. Gjør jobben som trengs og kan i tillegg skape det aller meste. Passer perfekt med Ole på midten, og kan bli en viktig brikke i år.

 

Flamur Loku *NY*: Nok en ny midtbanespiller inn i troppen. Flamur kommer inn i laget med en eleganse og trygghet man virkelig trenger. Med erfaring fra blant annet Ullern, kommer Flamur til Nesodden fra Oslo-klubben Fortuna. Flamur kan brukes både på kant, sentral og spiss, men er hovedsakelig tiltenkt mellomrommet.

 

Kasper Krange Akre: Eneste Milleniums-barn i troppen. Gått gradene i NIF, og jobbet seg opp til en etablert spiller. Ekstrem fart, og får han brukt dette er han farlig mot hvilket som helst lag. Vært en del skadeplaget, men når han er 100% kan han løpe fletta av ded fleste på kanten.

 

Angripere

Elias Fors: Flyttet opp fra fjorårets jr-stall. Men er fortsatt ikke første gang man ser han på A-laget. Har allerede fått med seg flere kamper, og fått vist fram den presise høyrefoten sin. med utallige frisparkmål for junior-laget kan man fort også få sett dette på A-lagsnivå i år.

 

Kim Viken: Som vi har ”Nesoddens sønn” i Jakob Bjøndal, har vi også ”Nesoddens Far” i Kim Viken. Opparbeidet seg nesten flest kamper i gjennom tidene i NIF, og nesten like mange mål. Målmaskin på topp som er veldig viktig for gruppa og. Tar en lederrolle og ansvar. Stiller opp på trening selv om det er 6 eller 20 stykker på trening, akkurat slik han har gjort i alle år. Lagets toppscorer i mange år, noe som fort også kan skje i år og hvis han holder seg skadefri i år kan det også fort bli slik i år og.

 

Saduldin Al Saloumi: Nok en spiller flyttet opp fra Junior. Men allerede i fjorårets sesong fikk han etablert seg med mange kamper. Fysikk-sterk spiss som noterte seg for en god del mål i fjor. Med stor fart og kriger-vilje, er han et farlig punkt i laget. Vil bli et godt mulig punkt kombinert med rutinerte Viken.

 

Joakim Fjørtoft Lien: For øyeblikket spiller Fagerstrand-gutten Collage-fotball i USA. Men med lange sommerferier der nede, vil han få med seg en god del kamper her hjemme i Norge. Rask og lett på foten, gjør at han heller ikke er lett å få has på. Med et godt skuddbein og solid teknikk kan han ikle både kant, mellomrom og spiss.

Legg igjen en kommentar