Msa: Poengdeling mot Holmlia

Det ble et dramatisk oppgjør mellom Nesodden og Holmlia på berger kgb tirsdag kveld. I en kamp som som inneholdt det aller meste endte det til slutt med poengdeling noe ingen av lagene hadde grunn til å være spesielt fornøyd med. 

 

Fantastisk 1.omgang av Nesodden

Nesodden kom fykende ut av startblokkene og allerede etter 2 minutter kombinerte de to junior gutta Kasper Akre og Sindre Andersen fint på høyre siden og sistnevnte smalt ballen i stolpen og ut fra spiss vinkel. Kun minuttet senere er Dino Palos bare centimetere fra og treffe Kim Viken med et innlegg og med en sko størrelse større så hadde Viken satt den i mål. Det skulle gå kun to minutter før neste sjanse for hjemmelaget, Flamur Loku sender en stikker gjennom til Kim Viken som når ballen først men keeper stopper både Viken og ball og det hadde ikke hvert noe å si om hjemmelaget hadde fått straffe i den situasjonen. Kun et nytt minutt passerer før hjemmelaget skaper sin fjerde store sjanse i kampen, en godt slått corner fra Grime finner Skonnord som stanger ballen like over fra 5 meter. Og slik fortsetter egentlig resten av førsteomgangen videre, det går aldri mer enn 5 minutter mellom at hjemmelaget er farlig frempå og skaper sjanser. Etter 35 minutter og på den niende sjansen skulle ballen endelig finne veien til mål. Grime slår et innover skrudd korridor frispark  som Jacob Bjøndal flikker i mål med hælen og sjelden har en ledelse hvert mer fortjent. Målet blir merkelig nok omgangens eneste og lagene kunne gå til pause på stillingen 1-0 til Nesodden

Holmlia ut i 100

Det var tydelig at Holmlia spillerne hadde fått kjeft i pausen, for de åpnet 2.omgang i et forrykende tempo og presset Nesodden tilbake i banen, og etter 57 minutter så smalt ballen i tverrliggeren bak Dardan Kralani i Nesodden målet. Da hadde Holmlia allerede spilt seg til to store nesten sjanser hvor Nif forsvaret heroisk hadde klart og få en tå på ballen. Heldigvis for halvøylaget slapp de med skrekken og istedenfor at Holmlia skulle få betalt for presset sitt så skulle Nesodden øke ledelsen sin. Grime presser høyt og vinner ballen på 18 meter og blir samtidig felt, frisparket satte Grime elegant over muren og via stolpen og inn. Og med 25 minutter igjen og 2-0 ledelse så begynte de fleste på Berger kgb og tro på 3 poeng til hjemmelaget.

Snudd på hodet

I de10 minuttene etter 2-0 målet hadde hjemmelaget bra kontroll på sakene, men i løpet av det siste kvarteret skulle det skje mye og kampen skulle bli snudd helt på hodet ikke bare en gang men to.  Da klokken passerer 77 minutter så har Kasper Akre sjansen til å øke til 3-0 for hjemmelaget men avsluttingen blir reddet av Holmlia keeper som setter raskt igang og på den påfølgende kontringen får Holmlia til slutt satt ballen i mål fra rundt 8 meter etter mye klabb og babb. Holmlia får virkelig blod på tann med scoringen og presser Nesodden tilbake med sammen trykk og intensitet som de åpnet omgangen med, og det er ingen tvil om at Nesodden henger i tauene. I det 86.minutt så kommer også utligningen, Kralani i Nif målet må gi en retur på et skudd fra 12 meter og først på den er Holmlia som kan juble for utligning. I de siste minuttene er det totalt Hawaii fotball på Berger, begge lagene går for seieren og det oppstår ekstremt med rom begge veier. I det 94 minutt så er nok Holmlia sikre på at de avgjør kampen, Nesodden sover når Holmlia tar et kort frispark og ballen havner etter et innlegg i bena på Seleke Kamara som hamrer ballen i hjørnet og Holmlia kan juble som besatt. Men denne kampen hadde enda en tvist kun 15 sekunder etter avspark er Kim Viken like ved å utligne, men Holmlia får klarert og situasjonen ender med kast til bortelaget. Dette kastet klarere de oppover i banen, men Jacob Bjøndal er først på ballen og får smelt den opp mot 16 meteren til Holmlia igjen, her bommer den ene av stopperne på ballen noe som gjør at Jan Axel Skonnord får en lag tå på ballen og gitt den videre til Kim Viken som elegant lobber den i mål fra 16 meter. 3-3 og fortvilelse snudd til jubel for hjemmelaget og det motsatte for Holmlia. Avspark og dommeren blåser av det som var et meget underholdende oppgjør mellom to gode lag.

Skuffet og irritert

«Nå er det mye blandede følelser sier GH rett etter at kampen er ferdig. Det begynner jo å bli litt hakk i plata men for tredje kamp på rad kunne og burde vi avgjort det i 1.omgang. Vi er nødt til å sette noen av de mulighetene vi har der når vi møter så gode lag som Holmlia. Jeg er skuffa over at vi for andre gang i år roter bort en 2-0 ledelse, samtidig så er det viktig at vi ser litt på hvorfor det skjer. Vi blir nok litt for lave og vi har planer fra sidelinja om å gjøre bytter for å få løftet presset der, men så må vi gjøre 2 bytter som ikke er planlagt isteden når Akre får krampe og Vetle pådrar seg en strekk. Så på 1 minutt der mister vi jo hele høyre siden vår og får ikke folk inn i de posisjonene vi vil og det er nok med på å gjøre at vi ikke helt lykkes med å løfte oss igjen. Så er det også den tredje kampen vår på 7 dager og det merker vi her utover i 2.omgang, kampen fra lørdag på en knallhard bane er det nok flere av gutta som kjenner når klokka passerer 70 minutter der. Men med 2-0 ledelse og alle de sjansene vi har i 1.omgang så er det surt at vi ikke vinner, vi får jo en enorm sjanse der på 2-2 også hvor Saduldin skyter utenfor.

Stolt og fornøyd

Når det er sagt så viser vi jo en vanvittig moral med å klare å utligne etter å ha fått tre mål i trynet der. Det står enorm respekt av den mentale biten, for det er rimelig tungt når 2-3 målet kommer. Men gutta klarer og være offensive i hodet og vi skaper jo en sjanse før utligningen kommer også. Så vi må være fornøyd med den delen av det og at når det ble som det ble at vi ikke sitter igjen med 0 poeng. Så er jeg også både stolt og fornøyd med det vi presterer i 1.omgang. Da synes jeg vi er gode og Holmlia henger rett å slett ikke med. Jeg tror ingen kunne sagt noe på om det hadde stått 3-0 eller 4-0 til oss ved pause. Så den omgangen blir viktig å ta med seg videre for kan vi holde det nivået så skal vi plukke mye poeng fremover.»

Vi takker Holmlia og dommere for kampen og ønsker de lykke til videre med sesongen. Så håper vi at denne matche ga mersmak for publikum og at alle som var til stede tar med seg minimum en til på neste hjemmekamp som går den 23.5 på Berger Stadion. Årets først gress kamp.

Neste kamp nå for Msa er tirsdag 15. Mai borte mot Fortuna på Veitvet kunstgress

Nesodden stilte følgende lag:

[team1]

Bytter: Nakkerud etter 75 minutter for Akre. De Capua etter 78 min for Henriksveen. Saloumi etter 78 min for Andersen. Strandhaug etter 90 min for Loku

 

Dagens Nif gutt:

Kaptein Ole Kristian Grime var best på det som i helhet var et meget godt Nif lag. Mål og assist + trygg og god med ballen og en strålende innsatsvilje. Grime har virkelig funnet seg til rette i kapteins rollen og det synes.

 

 

 

Legg igjen en kommentar