MSA: 5-1 seier over Fremad Famagusta

Nesodden tok 3 nye poeng og klatret opp på 4.plass etter å ha beseiret Fremad Famagusta 5-1 på Berger stadion onsdag kveld. Men seieren satt litt lengere inne enn sluttresultatet tilsier for til pause lå Nesodden under 0-1 etter at Fremad hadde skåret på et noe billig straffespark. Halvøylaget tok seg kraftig sammen i 2.omgang og mål av Ole Kristian Grime, Dino Palos, Joachim Fjørtoft Lien og Kim Viken x 2 førte til at seieren til slutt ble komfortabel.

 

Gode i 10 minutter, så ble det svart

Hjemmelaget åpnet årets først seriekamp på gresset greit og var det førende laget de første 10 minuttene. Nif gutta skapte to sjanser og virket som om de hadde planer om å fortsett den gode trenden fra de siste kampene. Men etter 10 minutter skjedde det noe. Der Nesodden de siste kampene har spilt med stort tempo og entusiasme ble det praktisk talt gå fotball i varmen på Berger stadion, dette passet gjesten veldig godt og de trengte ikke å bruke altfor mye krefter der de lå ekstremt lavt og kompakt og satset på overganger og lange baller. Nesodden hadde mye ball men kom ingen veier, dårlig pasningsspill og lite bevegelse gjorde at gjestene sakte men sikkert kom seg inn i kampen og etter hvert også tok over. Da halvtime ble passert hadde bortelaget tatt over initiativet i kampen og var det førende laget. Spesielt farlig var de på cornere hvor de etter hvert skapte flere store sjanser og ga Nesodden ordentlig trøbbel. Selv om Nesodden også skapte noen farligheter var det ikke ufortjent da Fremad i det 44 minutt tok ledelsen. Målet kom på et noe billig straffespark hvor det blir blåst hands mot Dennis Tjershaugen som får ballen sparket opp i hånden som er helt inntil kroppen fra en meters avstand også dette skjedde etter en corner for gjestene. Straffen ble satt sikkert i mål Fremad kunne gå i garderoben med en 1-0 ledelse.

 

Flotte mål og overkjøring i 2.omg

Det var et heltent Nesodden lag som kom ut av garderoben til 2.omg og der ting gikk sakte og litt trått i 1.omg så var det en helt annen entusiasme og spore i hjemmelaget. Det vare flere bevegelser, bedre balltempo og mer trøkk i duellspillet. Dette førte til at halvøylaget raskt fikk grep om kampen og var det førende laget spillemessig. Etter 55 minutter så skulle utligningen komme og den var av det vakre slaget. Nesodden fikk frispark på 18 meter og for andre gang på tre kamper så vred kaptein Ole Kristian Grime ballen over muren og i krysset og det sto likt i må protokollen. Med scoringen fikk hjemmelaget virkelig fart på seg og kun 8 minutter senere var det duket for 2-1 da Dino Palos trakk inn fra sin venstre kant og fyrte av et skudd fa rundt 16 meter som forandret retning i Fremad spiller før ballen fortsatt den videre ferden mot nettet. På stillingen 2-1 til hjemmelaget kom de eneste 10 minuttene som inneholdt litt spenning i den 2.omgangen. Nesodden ble litt ivrige etter å sende folk i angrep i jakten på og punktere  kampen og bortelaget måtte prøve å reise seg igjen etter en svak start på omgangen. Dette førte til noen halvfarligheter og nesten kontringer hvor vertene ikke alltid hadde full kontroll. Men etter 30 spilte minutter så kom punkteringen, og den var av det vakre slaget. Hjemvendte Joachim Fjørtoft Lien ( spiller til daglig college fotball i Usa ) hadde kun hvert på banen i noen få minutter da blir satt opp på rundt 18 meter av Saad Saloumi med en skuddfinte dra han seg elegant forbi en Fremad forsvarer før han med venstre benet skrur ballen elegant opp i hjørnet bak en sjanseløs Fremad keeper. Med dette målet fikk Nesodden igjen kontroll på kampen og herfra og inn var det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Her ville også toppscorer Kim Viken ha et ord med i laget, først runder han keeper utenfor 16 meteren etter et langt gjennomspill og triller ballen enkelt i mål til 4-1 før han noen minutter senere header inn 5-1 og dagens siste mål på Berger stadion.

GH om kampen

Nesodden fotball på nett tok en prat med trener GH etter kampen, det var en fornøyd trener som innrømmet at han hadde brukt utestemmen i pausen

» Dette er jo en av de enklere kampene og oppsummere. 1.omg er altfor dårlig, det går for sakte, vi løper ikke nok og når vi da i tillegg ikke taktisk gjennomfører det som er planen med ball så blir det tungt. 2.omg derimot er meget god og selv om vi kan finne ting å rette på de også så er det jo slik vi ønsker å fremstå»

Hva ble sagt i pausen ?

» Jeg skal innrømme at jeg brukte utestemmen i pausen, og sa ifra at dette ikke var godt nok. Heldigvis så har vi en oppegående spillergruppe som var veldig klar over dette og var 100% enig. Enige var vi også i gå ut i 100 i 2.omg for vi følte alle at vi var et mye bedre lag en Fremad men at vi ikke hadde gjort en god nok jobb i 1.omg»

Hva er du mest fornøyd med i dag

» Det er mye og være fornøyd med. 3 poeng. Hele den 2.omgangen, selv om det er en periode der rett etter 2-1 målet hvor vi er litt for naive i tilnærmingen vår til hvordan vi angriper. Målene er jo også noe å være fornøyd med i dag noen av de er jo av det virkelig vakre slaget. Også er jeg veldig fornøyd med at vi i dag klarer og kontrollere kampen med ball de siste 15 når vi leder. Mot Fortuna slet vi med det, men i dag synes jeg vi gjør det på en utmerket måte»

Nå er Nesodden et topplag ?

«Vi nærmer oss i hvert fall. Nå blir det jo fantastisk gøy og møte Rommen i neste kamp, vinner vi den og er kun 1 poeng bak de så er vi et topplag, men vi er ikke helt der enda. Nå blir det jo en utrolig morsom kamp mot Rommen hvor vi får en mulighet til å blande oss inn i toppen så får vi se, er vi på nivået vi var mot Holmlia så kan vi slå alle i denne avdeling,. Samtidig så ser vi jo i 1.omgang i dag at når vi ikke er påskrudd så kan vi tape for hvem som helst også.

Nesodden stilte følgende lag:

[team1]

Bytter: De Capua etter 45 min for Loku. Saloumi etter 71 min for Akre. Fjørtoft Lien etter 73 min for Andersen. Fors etter 85 min for Palos

Dagens Nif gutt:

Dino Palos er involvert i 4 av Nesodden sine 5 mål, og var en konstant trussel fra sin venstre kant gjennom hele den 2.omgangen. Skårer 2-1 målet og en fantastisk assist til 4-1 målet. Og får fortjent prisen som dagens nif gutt.

Neste kamp msa er tirsdag 29.5 klokken 2015 borte mot Rommen, da vil vi få svaret på om nif kan henge med helt i toppen, Vi håper flere kan ta turen og støtte gutta.

Legg igjen en kommentar