3 viktige poeng

Nesodden – Follo 2

Med Nesodden høyt oppe på tabellen, blir det bare morsommere og morsommere å se laget spille. Med en rekke på 6 kamper uten tap før forrige ukes tap mot Rommen, var det nå duket for revansje. Og i solskinnet på Berger sto Follo 2, med nesoddingen Oscar Halvorsen på andre siden.

 

3-5-2 og høyt press

Nesodden gikk rett ut i 100 i starten. Med Erik Nakkerud og Dennis Tjernshaugen allerede ute, måtte i tillegg Kim Viken kaste inn håndkle rett før kampstart. Og dette betydde flere omrokkeringer i laget. Med en trebacks-linje bak, skulle det høye presset få kampen inn i riktig spor. Med et ungt lag, skulle det offensive systemet skape sjanser.

 

Follo 2 stilte, i likhet med Nesodden, med et ungt og urutinert lag. Med opp til flere dødballmål gjennom sesongen, skulle dette også være en fordel mot Follo. Men i stedet skulle det unge Follo-laget komme i ledelsen etter en dødball etter 13 minutter spilt. Med mye rom på midten, var det på tide med endringer. Og når i tillegg Flamur Loku måtte ut med skade, ble det omgjort til 4-3-3.

 

Med Sjur Sæbjørnsen inn for Flamur, og Vetle Henriksveen opp på topp, var det duket for Nesoddens beste periode i kampen.

 

Fart og engasjement

Med en scoring i mot tidlig, virket det nesten som om Nesodden ble mer motivert. Ved å få inn fysikk på topp i Vetle, skapte dette også mer rom rundt. Og etter 19 minutter slo Ole Kristian Grime inn et frispark fra venstre side. Når Sjur Sæbjørnsen bommer på ballen på første stolpe, triller ballen perfekt i beina på Vetle, som enkelt setter ballen inn til 1-1, og sitt første mål i Nesodden-drakta.

 

Og nå har Nesodden virkelig fått gløden. Kun et minutt senere snapper Vetle opp en dårlig støttepasning mot stopperne. Etter å ha rundet stopperen, får han avsluttet på keeper. På returen står Sjur, som sender hjemmelaget opp i ledelsen.

 

Nesodden fortsatte å ha god kontroll på kampen, og ti minutter før pause, skulle ledelsen øke. På et utspill fra keeper, spiller Sjur gjennom Vetle. Etter klabb og babb, spretter ballen først i nærmeste stolpe, over på andre stolpe og inn. Nesodden kunne gå fornøyde til pause på stillingen 3-1.

 

Kjedelig 2. Omgang

Med Nesoddens gode utgangspunkt før andre omgang, handlet det om å være smarte. Kynisme og trøkk var to gode ord å gå ut på gresset med. Mot et lag som trener opp mot 6 ganger i uka, skulle tempoet i kampen trekkes ned. Og dette greide også de hvitkledde. Ved å bruke lang tid hver eneste gang ballen var ute, ble Follo-spillerne mer og mer utålmodige.

 

Omgangen startet bra. Nesodden holdt i ball, og bortelaget endte med å løpe i sirkler. tross flere gode angrep, kom ikke Nesodden helt til de store sjansene. Follo hadde mer og mer ball, mens Nesodden lå lavt. Kampen døde mer og mer ut, og med kynisme holdt Nesodden kontrollen ut kampen.

 

Tross en ikke altfor vakker fotballkamp, kunne Nesodden tusle ned fra gressmatta med 3 poeng i sekken. Med både Vestli og Kolbotn (som begge er kun et par poeng foran Nesodden) igjen som de siste kampene før sommeren, Kan forspranget til toppen krympe enda mer. Neste hjemmekamp, og siste kamp før sommeren er onsdag 20. Juni.

[team1]

Bytter: Sæbjørnsen etter 13 min for Loku. Saloumi etter 65 min for Akre. Combs etter 77 min for Sæbjørnsen. Fors etter 88 min for Henriksveen og Langvatn etter 89 for Palos

Nesodden fotball på nett benytter også sjansen til å gratulere Johan Mjelve med sin debut fra start. 01 modellen som tidligere har hatt noen korte innhopp ble i går kastet ut i det fra start på kort varsel og løste oppgaven som høyreback på en strålende måte.

Dagens Nif gutt

Sindre Andersen dominerte midtbanen stort. Var trygg og god med ball og vant nesten alt av dueller, og fortjener prisen som dagens Nif gutt

Legg igjen en kommentar