MSA: Perfekt avslutning på vårsesongen

Etter forrige ukes tap med et rekord-ungt lag, var det knyttet mye spenning inn mot onsdagens kamp mot Vestli. Med flere av de rutinerte tilbake fra skade, var håpet om å henge seg på i toppen igjen, tilbake for fullt. Og Vårens siste hjemmekamp skulle inneholde det meste.

 

God start

Nesodden gikk rett ut i hundre, og man kunne fort se at det var mange revansjelystne på Berger stadion denne kvelden. Og Nesodden gikk rett i strupen på Vestli. Med et lag som kom til Berger uvitende om at det var naturgress, sleit tidlig med å vende seg til underlaget. Og med Nesoddens høye press, skapte dette et overtak tidlig i kampen.

 

Hjemmelaget skapte utallige sjanser i den første delen av kampen. Med mye kaos på midten, greide fortsatt Nesodden å putte ballen bak de, som skapte problemer med en gang.

 

Uflaks i første omgang

Og det var ikke bare dårlige avslutninger som gjorde at Nesodden ikke gikk opp i ledelsen. Først Flamur Loku spilt opp på høyrekanten. Etter et innlegg langs bakken, ender ballen til slutt rett i beina hos Kim Viken, som setter ballen i mål. Men linjemann står klar med flagget til null forståelse for noen rundt banen.

 

Men ikke nok med det. Kort tid etter blir Vetle Henriksveen spilt igjennom. Vestli-keeperen kommer i full fart ut fra målet og feller Vetle til et soleklart rødt kort. Men etter Vetle faller i bakken, ruller ballen i beina på Flamur, som setter ballen i mål. Men nå har dommeren bestemt seg for å blåse av i stedet for å bruke den åpenbare fordelsparagrafen. Og situasjonen ender med frispark fra 18 meter og gult kort til Vestli keeperen. Dette er kanskje den svakeste dommeravgjørelsen i 2018 på landsbasis.

 

De hvitkledde fortsatte å skape sjanser., men ble også presset av Vestli. Tross nok et annullert mål for hjemmelaget, var det Vestli som endte opp med å gå opp i ledelsen. Etter en slurvete omstilling etter en duell på midten, endte ballen opp på Vestlis høyrekant. Et godt innlegg treffer Mohamed Hirsi, som setter ballen i stolpen – og så vidt over streken. Dermed gikk kunne Vestli ta med seg en noe ufortjent ledelse inn i garderoben til pause.

 

Revansjelystne

Men et mål i mot stoppet ikke Nesodden. For man kunne se et revansjelystent lag komme ut på gressmatta i det sola begynte så smått å skinne fram. 2. Omgang startet bra. med mye klabb og babb og fram og tilbake, kunne man fortsatt se at Nesodden var det ledende laget. Flere og flere sjanser ble skapt, men like vel skulle det gå feil vei igjen. Vestli la på til 2-0, men tross nok et mål i mot, bygde det seg opp til noe stort for hjemmelaget.

10 Fantastiske minutter

Etter 55 minutter startet snuoperasjonen. Vetle Henriksveen ble spilt gjennom på venstre kant og slår ballen inn i feltet til Kim Viken som vender opp å finner Flamur Loku som fra 15 meter curler ballen i hjørnet bak Vestli sin keeper.

61 minutter er gått når Nesodden varter opp med fest fotball og igjen er det langs venstre kanten det skapes. Dino Palos kommer seg fri og finner Kim Viken og når Viken mottar ballen innenfor 16meteren, kan man ikke vente seg annet enn at ballen ender i mål. Nesodden utligner til stor jubel på Berger stadion.

 

Men Nesodden var ikke ferdig der. For med trykket oppe, fortsatte laget å skape sjanser. Etter 64 minutter vinner Sjur Sæbjørnsen ballen høyt i banen, og med et kunstverk av en lobb pasning, havner ballen rett i beina på Kim Viken. Og som han har gjort så mange ganger før, setter han ballen enkelt i mål, og sender Nesodden i ledelsen for første gang i kampen. 10 sterke minutter var alt som skulle til for å snu 0-2 til 3-2 for Nesodden.

 

Med en enorm kynisme på slutten av kampen, greier Nesodden å karre i land et rettferdig resultat. Etter mye motgang i første omgang, løsnet det virkelig for de hvitkledde i andre omgang. Med et 3-2 resultat, går Nesodden inn mot høstsesongen med mye moro i vente. Etter 3 poeng her er Nesodden igjen med i kampen om en topp plassering.

 

Dagens NIF-gutt: Kim Viken viser igjen at de gamle vet best. Med nok en bunnsolid kamp, leverer han igjen 2 mål, og fastsetter sin posisjon som lagets toppscorer. Sliter og vinner viktige dueller på topp, og laget merket med en gang at det var godt å få han tilbake fra skade.

 

[team1]

Benk: Hovland, Akre, Fors, Saloumi, Lien, Langvatn

Bytter: Saloumi for Loku etter 75 minutter, Akre for Palos etter 93 minutter.

Legg igjen en kommentar