Poengdeling mot sagene

Berger Stadion (Nesodden 3-3 Sagene): En tett og fartsfylt kamp med sjanser og mål begge veier endte med ett poeng til hvert av lagene på Berger denne kvelden

I det som før kampstart var et såkalt «toppoppgjør» mellom Sagene på 2.plass og Nesodden på 3.plass, så var forventningene til en jevn og spennende kamp absolutt til stede. I en til nå rekordjevn avdeling hvor alle slår alle, så er det små marginer som avgjør. Også på Berger denne tirsdagskvelden så ble det et oppgjør som bølget fram og tilbake kampen igjennom.

Fra start så føyk Nesodden rett ut av startblokkene og satte umiddelbart press på rødtrøyene fra Oslo. Man fikk flere brudd høyt i banen og fikk tidlig uttelling etter at Mathias Smith vant ball høyt etter en 5-meter, før han og Kim Viken kombinerte og 1-0 var ett faktum da Nesoddens nr.7 satte ballen i nettet. Etter dette så hadde begge lag sine sjanser, men det var Sagene som skulle få utligning etter ett glimrende langskudd som var utagbart for Bendik Kilander i Nesodden-buret.

Nesodden kjempet til seg initiativet i kampen igjen og raidet opp med flere gode muligheter. Til slutt skulle man få 2-1 scoringen etter et strålende forarbeid av Dino Palos på venstrekanten, så ender ballen opp via keeper foran Vetle Henriksveen. Gjøvik-gutten gjorde ingen feil og satte inn sin første scoring for sesongen. Etter dette så rir Nesodden av presset og går inn til pause med ledelse.

Den 2.omgangen starter med en kjempesjanse til hjemmelaget, men dessverre så går avslutningen over mål. Istedenfor 3-1, så kombinerer Sagene seg igjennom hullene på midten og trer igjennom kantspiller innenfor 16-meteren. En god avslutning fra kloss hold gjør at det står 2-2. Like etterpå så slurver Nesodden i det defensive arbeidet og Sagene får kjørt en overgang hvor de får mye tid og rom. Det gjør at de nok en gang kommer seg innenfor 16 og da smeller det igjen i nettmaskene bak Kilander. Og vips var kampen snudd for hjemmelaget sin del, som ikke helt vet hva som traff dem.

Man klarer likevel å riste dette av seg utover i omgangen og jobber seg inn i kampen igjen. Det vises god arbeidsmoral og man får mot slutten av omgangen satt et trykk på bortelaget og skapt flere muligheter. Etter mye nesten, så sitter den helt på tampen av oppgjøret etter at man står godt etter i boks med flere hvitkledde spillere. En retur ender tilslutt hos innbytter Magnus Braaten som holder hodet kaldt i avslutningsøyeblikket og 3-3 er et faktum.

På overtid er man nære å ta alle de 3 poengene med seg etter at Elias Fors fyrer av en kanonkule på frispark, men en meget kvalifisert redning av keeper gjør at kampen ender uavgjort.

-Greit fornøyd

-Vi må alt i alt si oss greit fornøyd med ett poeng i kampen totalt sett. Sagene er et godt lag med flere individuelt skikkelige spillere, som vi i store deler av kampen har kontroll på. 1.omgangen vår er solid og jeg er spesielt godt fornøyd med hvordan vi utfører kampplanen den første halvtimen. Fortsatt må vi jobbe med effektivitet, timing og nøyaktighet på den siste 3-delen for å få den viktige tomåls-ledelsen. I 2.omgang så kommer vi litt bakpå fra start da vi gir bort rom de ønsker å søke i mellom oss og der slurver vi for mye til at vi kan være fornøyd med akkurat den biten. Hele laget skal likefullt ha kred for at vi holder moralen oppe, er aggressive og kjemper oss inn i kampen igjen som gjør at vi får med oss ett fortjent poeng til slutt – oppsummerte trener Ruben Tollefsen etter kampen.

Dagens Nesoddgutt: Esben Lien Smith

(Bilde i artikkelen er tatt av Per Wollbraaten i Amta. Amta sin artikkel kan leses her:
https://www.amta.no/nyheter/sport/fotball/nesodden-nekter-a-tape-vant-ett-poeng-i-sluttminuttene/s/5-3-576013 )