Ødegaard: – Alle lag trenger en som Kim Viken!

Even Ødegaard var trener for Kim Viken og A-laget fra 2009 til 2012. På andre året rykket Nesodden opp til 2. divisjon under Ødegaards ledelse. Les hans hyllest av hedersmannen Kim Viken her!

Even Ødegaard fra treningskamp mot NIF i 2019

Av Even Ødegaard

Først av alt vil jeg gratulere Kim med en rekord jeg tviler på at blir slått. For det er ikke mange som Kim igjen i fotballen – lojal, trofast og pålitelig. En som oppriktig bryr seg, og som alltid gir alt.

Få spillere jeg har trent har hengt mer med geipen når man taper eller har en dårlig økt eller kamp, enn Kim. Den geipen har vi hatt det mye moro med, men den forteller også noe annet, et iboende ønske om å vinne, og en indre motivasjon som overgår de fleste.

Og det er vel derfor han fortsatt holder koken? Selv etter en alvorlig korsbånd-skade i voksen alder, kommer han tilbake og fortsetter der han slapp – med å score mål (og løpe i offside) for det som er hans klubb.

Som sagt så er det ikke mange som Kim igjen, og Nesodden er heldig som fortsatt har Viken på spissplass. Stadig jaktende i bakrom og like sugen på nye scoringer.

A-laget 2009. Kim Viken på bakerste rad, nr. 4 fra høyre. Even Ødegaard på første rad, nr. 1 fra venstre.

For meg personlig var årene som trener for Nesodden fotball de fineste årene i mitt fotball-liv, og Kim var en av de som bidro aller mest – på- og utenfor banen. Takk for all moroa, takk for alle måla, takk for alle øktene og takk for smilet som, på tross av geipen, alltid ligger på lur. Gratulerer igjen, Kim. Du er en hedersmann.

(Se Kim Viken sette historisk kamprekord for Nesodden IF Fotball førstkommende onsdag kl. 19.00 på Berger stadion. Hedersmannen hylles før kampstart, så pass på å komme tidlig nok! Red.anm.)

Publisert
Kategorisert som MSA