Seier på en flott dag!

Berger stadion (Nesodden 2-0 Ullern 2): Det var et stort oppmøte på kampen mot Ullern 2 onsdag kveld, som bidro til en flott ramme da Kim Viken ble hedret før kampstart. Og med årets mest folksomme kamp var det også veldig deilig at Nesodden tok den viktige seieren mot Ullern 2.

To legender: Kim Viken og Lars Smith. Foto: Thomas Vermes

Barn, ungdom og voksne stilte opp som æresvakter på gressmatta denne høstkvelden for å hylle vår nye legende Kim Viken. Til stor jubel fra ca. 200 på stadion, og applaus fra gjestende lag og dommerteam, ble dette en helt spesiell markering av vår nye kamprekordholder som på innmarsjen hadde nr. 361 på ryggen. Og i enden av inngangen ventet vår tidligere mangeårige kamprekordholder, og fremdeles legende, Lars Smith, med både blomster, diplom og et gavekort fra Energihuset Sport og Fritid som Viken skulle få.

Startelleveren mot Ullern 2. Foto: Thomas Vermes

Etter photoshoot på gressmatta var det tid for blodig alvor, Ullern 2 måtte slås for å beholde førsteplassen i 4. divisjon da Oppsal 2 vant sin kamp dagen før, og det klarte Nesodden denne høstkvelden. Med stor støtte fra hjemmepublikummet.

Få minutter hadde gått da Nesodden hadde første store sjanse; Corner fra Oscar Halvorsen som Kim Viken headet i stanga, men dessverre stang ut. Det skulle bli en del avslutninger i stanga for Nesodden i denne kampen. Senere i omgangen var det Mathias Smith sin tur til å avslutte i stolpen. Men etter 42 minutter ble vår faste forsvarsspiller Jakob Bjøndal, som for anledningen spilte på topp med Kim Viken, spilt fram av kveldens jubilant etter en tett duell, og Bjøndal utnyttet tilliten fra toppscoreren med å putte ballen i mål. Stor jubel fra spillerne og tribunen, Nesodden ledet 1-0!

Jakob Bjøndal har nettopp sendt Nesodden i ledelsen mot Ullern 2, etter assist fra Kim Viken.

Med en god Joakim Lien i mål for Nesodden, og et hardarbeidene Nesodden i forsvar, stod laget med en 1-0-ledelse til pause.

Ullern 2 hadde et skudd i tverrliggeren i andreomgangen, og et par avslutninger på vår keeper, men dagens NIF-keeper var veldig dyktig og holdt nullen hele kampen ut. Det var derimot Nesodden som skapte flest sjanser, og det ble mange i andre omgang. Frispark fra Oscar Halvorsen var centimetere fra å putte ballen i mål. Stolpeskudd fra både Elias Fors og Kim Viken, headinger fra Bjøndal som gikk rett utenfor og i stolpen, og Viken alene med keeper, men fikk akkurat ikke tatt siste touchen før Ullern-keeperen fanget ballen.

Men vi skulle få vår viktige 2-0-scoring! Sjur Sæbjørnsen ble felt innenfor 16-meteren, og kampens dommer pekte på straffemerket. Esben har vært lagets faste straffetaker i år, men i kveld spurte han om Kim ville ta straffen med tanke på anledning, men Viken takket høflig nei. Fram gikk Esben Smith og stod klar til å ta straffen, vår sikreste spiller fra 11-meteren. Det skulle bli ekstra utfordring for ham da publikum ropte på Viken, men heldigvis holdt han seg iskald da han putta ballen i mål bak Ullern-keeperen. Stor jubel fra publikum, ballhenterne og benken, Nesodden ledet 2-0, noe som også ble sluttresultatet.

2-0-scoringen til Esben Smith fra straffemerket, mot Ullern 2.

Kim Viken hadde flere sjanser til å score mål i hans jubileumskamp, men det ble i stanga, redning av keeper eller rett utenfor i kampen mot Ullern 2. Derimot fikk han kriget inn en målgivende på best mulig vis til Jakob Bjøndal på 1-0. Det blir garantert flere mål i kampene som kommer for evigunge Kim Viken!

Kim Viken på vei inn gressmatta mellom æresvaktene i hans jubileumskamp. Foto: Thomas Vermes

EN stor takk til alle dere som kom på kamp og bidro til en flott ramme i Vikens jubileumskamp!

[event_performance 12125]

Publisert
Kategorisert som MSA